| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pole to Pole (1992) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pole to Pole (1992)Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2013 u 01:06 |
|
Pole to Pole (1992) ![]() IMDb Žanr: Dokumentarni, Avantura Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 1 sezona / 8 epizoda / 50 min Michael Palin ... Himself (6 episodes, 1992) U ovom dokumentarnom serijalu Michael Palin putuje od Sjevernog do Južnog pola, preko Skandinavije, bivšeg SSSR-a, Turske, Sredozemnog mora i Afrike, približno prateći 30. meridijan koji većim svojim dijelom ide preko svjetskog kopna. Međutim, nakon što BBC-ov tim sazna da se u Južnoafričkoj Republici ne mogu ukrcati na brod koji jednom godišnje plovi za Južni pol, oni odlučuju odletjeti u Čile odakle će sa privatnom aviokompanijom odletjeti do Južnog pola. Michael i tim će, dakle, uspjeti u nakani, ali uz mnogo kašnjenja i problema shvativši da ni najsavremenija tehnika i tehnologija ne pomažu čovjeku da bez većih problema dopre do najudaljenijih dijelova naše planete. E P I Z O D E: 01. Cold Start 02. Russian Steps 03. Mediterranean Maze 04. Shifting Sands 05. Crossing the Line 06. Plains and Boats and Trains 07. Evil Shadow 08. Bitter End Palinovi televizijski putopisi stvorili su fenomen nazvan Palinov efekt: dijelovi svijeta koje je posjetio iznenada su postali popularna turistička odredišta. U čast njegovih postignuća, po Palinu je nazvan putnički vlak britanske željezničke kompanije, Virgin Trains, koja svojim vlakovima daje imena poznatih svjetskih putnika. Palin je predsjednik organizacije Transport 2000 koja promovira upotrebu javnog prijevoza, pješačenje i biciklizam kako bi se smanjile štetne ekološke i sociološke posljedice prometa. 2000. je dobio titulu Commander of the Order of the British Empire (CBE) za rad na televiziji. N A G R A D E: 1993: BAFTA Awards Nigel Meakin, dobitnik nagrade BAFTA TV za najbolju fotografiju Prevode radi igor_MD TITLOVI |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |