| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Paris: The Luminous Years (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Paris: The Luminous Years (2010)Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2013 u 20:48 |
|
Paris: The Luminous Years (2010) ![]() IMDb Paris the luminous years Toward the making of the Modern PARIZ, GODINE SVETLOSTI Ka stvaranju moderne Režija: Perry Miller Adato Scenarij: Perry Miller Adato Žanr: Dokumentarni, Istorijski Jezik: Engleski Država: USA, Velika Britanija Trajanje: 120 min Josephine Baker ... Herself - Dancer (archive footage) Sylvia Beach ... Herself - Publisher (archive footage) Daniel Breaker ... (voice) Chris Henry Coffey ... Voice of Aaron Copland (voice) Aaron Copland ... Himself - Composer (archive footage) Marcel Duchamp ... Himself (archive footage) Noël Riley Fitch ... Herself - Author Janet Flanner ... Herself - Journalist and Author (archive footage) Jane Fulcher ... Herself - Professor of Musicology Lynn Garafola ... Herself - Professor, Dance Historian J. Gerald Kennedy ... Himself - Professor Joan Miró ... Himself (archive footage) Marie Rambert ... Herself - Dancer (archive footage) Tyler Stovall ... Himself - Professor Igor Stravinsky ... Himself (archive footage) Concetta Tomei ... Narrator (voice) Brenda Wineapple ... Herself - Author U prvim decenijama dvadesetog veka, oluja moderne zahvatila je umetnički svet Zapada, poništavajući vekovnu tradiciju u vizuelnim umetnostima, muzici, književnosti, plesu i pozorištu. Središte ovog pokreta je bila Francuska, a njen epicentar Pariz. Pariz, godine svetlosti prikazuje jedinstveni trenutak u kome je Pariz, između 1905. i 1930. godine, postao presudan za našu savremenu kulturu. Internacionalna grupa umetnika kojoj su se uključili Pablo Pikaso, Anri Matis, Mark Šagal, Igor Stravinski, Ernest Hemingvej, Žan Kokto, Gertruda Stajn, Vaclav Njižinski, Aron Kopland i mnogi drugi, napravila je revoluciju, bez koje ne bi bilo savremene umetnosti koju imamo danas. Prevod i teskt za najavu je uradila LjubicaSP TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |