| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Second Chance (1953) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Second Chance (1953)Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2013 u 00:55 |
|
Second Chance (1953) ![]() IMDb Režija: Rudolph Maté Scenarij: Oscar Millard, Sydney Boehm Žanr: Drama, Film-Noir, Triler Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 82 min Robert Mitchum ... Russ Lambert Linda Darnell ... Clare Shepperd, alias Clare Sinclair Jack Palance ... Cappy Gordon Sandro Giglio ... Cable Car Conductor Rodolfo Hoyos Jr.... Vasco Reginald Sheffield... Mr. Woburn Margaret Brewster... Mrs. Woburn Roy Roberts ... Charley Malloy Salvador Baguez ... Officer Hernandez Maurice Jara ... Fernando Judy Walsh ... Maria Dan Seymour ... Felipe Fortunio Bonanova... Mandy Milburn Stone ... Edward Dawson Abel Fernandez ... Rivera Claire Sinclair (Linda Darnell) skriva se u Meksiku kako bi izbjegla svjedočenje protiv gangstera koji je ujedno bio i njezin dečko. Iako joj pri skrivanju pomaže profesionalni boksač Russ Lambert(Robert Mitchum), jedan od članova mafije joj je na tragu, a ima samo jedan zadatak: ubiti je. Snimljen 1953. godine, američki film noir 'Druga prilika' napeto je, odlično odigrano i nadahnuto režirano ostvarenje redatelja Rudolpha Matea (D.O.A: Smrt na dolasku). Veliki snimatelj mađarskog podrijetla Rudolph Mate, možda jedan od najvećih u povijesti, direktor fotografije remek-djela poput 'Stradanja Ivane Orleanske' i 'Vampira', u Americi je dugo godina režirao niskobudžetne filmove od kojih je 'Druga prilika' jedan od najzanimljivijih. Ne samo zato jer je film odličan, već i zbog činjenice da je riječ o jednom od rijetkih filmova koje se bez dvojbi može uvrstiti u korpus podžanra film noira. U 'Drugoj prilici' Mate je okupio uistinu impresivnu glumačku ekipu. Predvodi je jedan od najboljih američkih glumaca u povijesti Robert Mitchum (Iz prošlosti, El Dorado, Noć lovca), vjerojatno ključni muški glumac cijelog noir podžanra, a društvo mu pravi i legendarni negativac Jack Palance (Shane), nagrađen epizodnim Oscarom za film 'Gradski kauboji' Prevod je uploudao G.W.T.W TITL izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |