| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kibô no kuni aka The Land of Hope (2012) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kibô no kuni aka The Land of Hope (2012)Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2013 u 17:27 |
|
Kibô no kuni (2012) * The Land of Hope * ![]() IMDb Režija: Shion Sono Scenarij: Shion Sono Žanr: Drama Jezik: Japanski Država: Japan, Tajvan, Velika Britanija, Njemačka Trajanje: 133 min Isao Natsuyagi ... Yasuhiko ono Naoko Ohtani ... Chieko ono Jun Murakami ... Yoichi ono Megumi Kagurazaka ... Izumi ono Hikari Kajiwara ... Yoko Yutaka Shimizu ... Mitsuru suzuki Joichi živi sa ženom Izumi i roditeljima skromnim farmerskim životom u tipičnom japanskom selu. Život im je skoro svakog dana isti, sve dok jednog dana, razoran zemljotres ne prouzrokuje eksploziju u obližnjoj nuklearnoj centrali. Vlada naredi evakuaciju, ali se obitelj nećka, jer se njeno imanje samo djelomično nalazi na 'zoni evakuacije', zato ih čeka teška odluka da li da napuste imanje ili da ostanu. Prevod je uradio Filaret TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2013 u 22:25 |
|
Uz Kneginjinu brzu najavu samo par rečenica. Film je delom i fikcija jer se odigrava u izmišljenom gradu Nagašimi, a scene koje gledamo su stvarne i snimljene su u Fukušimi koju je 2011. pogodila teška tragedija. Ljudi žive normalnim životom, rade, vole se, prepiru i planiraju budućnost, a onda se desi zemljotres, cunami, kvar u nuklearci, radijacija počne da curi i sve se promeni u nekoliko sekundi. Podižu se ograde i "udaraju kočevi koji su najveći neprijatelji", mediji i vlada lažu i govore da je sve pod kontrolom, kao da mogu "da kontrolišu kretanje vazduha". Izumi toliko želi da zaštiti svoje još nerođeno dete da oblači nekakvo svemirsko odelo i nije je briga za podsmehe okoline. Njen muž Joiči pokušava da racionalizuje situaciju, ali to jednostavno ne uspeva.
Film uopšte ne liči na ranije Sonoove filmove,
čak je i Megumi Kagurazaka sve vreme obučena Evo, pre dva sata čitam da opet ističe voda iz rezervoara Fukušime 1 i da je stepen opasnosti ponovo dignut na 3. stepen...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |