| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Verfolgt aka Hounded aka Punish Me (2006) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Verfolgt aka Hounded aka Punish Me (2006)Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2013 u 23:00 |
|
Verfolgt (2006) * Hounded * * Punish Me * ![]() IMDb Režija: Angelina Maccarone Scenarij: Susanne Billig Žanr: Drama Jezik: Njemački Država: Njemačka Trajanje: 87 min Kostja Ullmann ... Jan Winkler Maren Kroymann ... Elsa Seifert Moritz Grove ... Frieder Sila Sahin ... Sonnur Ada Labahn ... Manuela Markus Voellenklee ... Raimar Stephanie Charlotta Koetz ... Daniela Sophie Rogall ... Babette Susanne Billig ... Narrator TV Katharina Pichler ... Verkäuferin Michael Pink ... Jugendrichter Frank Meyer-Brockmann ... Ralf Film režiserke Angeline Maccarone intenzivna je drama o opsesivnom odnosu između tinejdžera i starije žene. Elsa Seifert uspješno radi kao nadzornik za uslovnu, ali njen odnos sa pratnerom se je pogoršao nakon što je njihova kćerka odselila od kuće. Ubrzo nakon toga upozna Jana 16-togodišnjeg prijestupnika koji joj otvoreno nudi svoje seksualne usluge. prevod je uradio Filaret TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2013 u 15:58 |
|
Uh, malo je
komplikovanije nego što kaže imdb... Neobično je kako su
nazivi za ovaj film dobro izabrani. Hounded, kao Progonjeni, jer nije sasvim
jasno ko koga progoni (on nju u prvoj, ali ona njega u drugoj polovini filma, a
oboje su prognani od okruženja), a Punish Me kao njegova seksualna opsesija,
ali i njen izazivački stav prema tom istom okruženju. Najvažnije je da film
nije morbidno SM tupljenje, nego priča o susretu dve nesigurne osobe koje otkrivaju
svoje sklonosti i postepeno se oslobađaju strahova. Priroda njihove veze i razlika
u godinama i statusu je dovoljan razlog da ih društvo (u liku muža, direktora,
drugih štićenika) odbaci i kazni. Tako prosto mora da bude i samo u tom smislu
je film sličan belgijskom SM-rechter (2009). Film je crno-beli,
valjda kako bi istakao apartnost protagonista, ali možda bi bio verodostojniji
i iskreniji da je u boji. |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2013 u 16:10 |
Najcesce je tako Nezahvalno je pisati o filmu kojeg nisam (jos) pogledala, eh vrijeme... dajem kraljevstvo za slobodno vrijeme Hvala Filaret |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |