| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Esther (1999) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Esther (1999)Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2013 u 17:50 |
|
Esther (1999) ![]() IMDb Režija: Raffaele Mertes Scenarij: Sandy Niemand Žanr: Biografski, Krimi, Drama Jezik: Engleski, Talijanski Država: Njemačka, Italija, USA Trajanje: 90 min Louise Lombard ... Esther F. Murray Abraham ... Mordecai Jürgen Prochnow ... Haman Thomas Kretschmann ... King Ahasuerus Ornella Muti ... Queen Vashti Frank Baker ... Ezra John Hollis ... Harbona Umberto Orsini ... Memucan Phil Davies ... Hegai Natasha Williams ... Maimuna Peter Halliday ... Carshena Ahasuerus (Xerxes I), kralj Perzijanaca, čije se carstvo proteže od Indije do Egipta nakon poraza Babilonaca, organizira svečanost za svoj narod u zamku Susa da im pokaže svoje bogatstvo i raskoš. Kada pozove svoju atraktivnu ženu Vashti da pokaže gostima svoju ljepotu, ponosna kraljica odbije doći. Kralj joj zabrani da nikada više ne smije biti u njegovoj prisutnosti i izda naređenje da mu dovedu najljepše djevice u zemlji. Mlada židovka Esther, usvojena kći njenog strica Mordokaja, je među odabranim djevojkama koje trebaju provesti noć sa kraljem. Esther očara kralja sa svojom izvanrednom ljepotom i šarmom, i on je učini svojom kraljicom. Kralj promovira svog lojalnog podanika Hamana, čija je porodica je izrazito anti-jevrejska, na mjesto prvog ministra kraljevstva. Kada jevrejin Mardohej ne klekne pred Hamana kao i svi ostali, Hamans to iritira toliko jako da počne osjećati duboku mržnju do jevrejskog naroda. Uspije nagovoriti kralja da donese zakon po kojem Jevreje iz svih zemalja mogu biti proganjani i ubijeni na određeni dan. U svom očaju Mardohej traži pomoć od Esther. Kako će se mlada Esther snaći na dvoru punom spletki, mržnje i borbi za vlast? Prevod je uploudao kumek TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |