Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gagarin: Pervyy v kosmose (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gagarin: Pervyy v kosmose (2013)

Gagarin. Pervyy v kosmose

Gagarin. Pervyy v kosmose (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2013

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

108 min

Režija:

Pavel Parkhomenko

Scenarij:

Andrey Dmitriev
, Oleg Kapanets

Glavne uloge:

Mikhail Filippov
  >  Sergey Korolev
Nadezhda Markina
  >  Mother
Viktor Proskurin
  >  Father
Vladimir Steklov
  >  Nikolai Kamanin
Sergey Tezov
  >  Colonel Karpov
Vladimir Chuprikov
  >  Nikita Khrushchev
Anatoliy Gushchin
  >  Alexei Leonov
Inga Strelkova-Oboldina
  >  Ada Kotovskaya
Anatoliy Otradnov
  >  Adrian Nikolaev
Evgeniy Tkachuk
  >  Lieutenant
Sergey Laktyunkin
  >  Valeriy Bykovsky
Yaroslav Zhalnin
  >  Yuri Gagarin
Olga Ivanova
  >  Valentina Ivanova
Daniil Vorobyov
  >  Grigory Nelyubov
Vadim Michman
  >  Herman Titov

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gagarin: Pervyy v kosmose (2013)
    Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2013 u 13:36

Gagarin: Pervyy v kosmose
aka
Gagarin: First in Space (2013)

Žanr:
biografski, drama, istorijski

Režija: Pavel Parkhomenko

Uloge: Yaroslav Zhalnin, Sergey Kalashnikov, Sergei Laktuynkin, Danila Bukrin, Vladimir Chuprikov, Andrei Demchenko

Jezik: ruski

Radnja:
Film posvećen prvom koracima čovečanstva u osvajanju svemira, kao i sudbini "najvećeg" kosmonauta - Jurija Gagarina! Glavni motiv bio je - biti prvi! Takmičenje dve vodeće svetske supersile - Sovjetskog Saveza i SAD! Prva grupa kosmonauta izabrana je od 3000 pilota borbenih aviona širom Sovjetskog Saveza. Od dvadeset najboljih, svaki je mogao da poleti u svemir...

Izvor: http://www.filmopis.com

IMDB

Ažurirao CSInvestigator - 19.Srpanj/Jul.2013 u 13:37
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2013 u 22:24

Prevod je najavio carnojevic Clap

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2013 u 17:38

carnojevic hvala za prevod ruza

Titl mozete preuzeti OVDJE

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2017 u 10:18
  Prvo da se zahvalim na prevodu.

Rusi su se "smilovali" i najzad snimili film o Gagarinu koji je u orbiti proveo samo 108 minuta ali i to je za ono vreme i tehniku bilo i više nego dovoljno. Ovaj film izgleda dosta smešno i naivno u poređenju sa holivudskim filmovima i to u delu u kom se prikazuje trening i obuka kosmonauta. Ipak, ono kroz šta su ono prolazili nije bilo nimalo naivno.

Od 20 000 kandidata na kraju su ostali samo Gagarin i Titov ali čak ni oni nisu znali do poslednjeg trenutka ko će od njih dvojice prvi videti našu planetu iz kosmosa. Sama priča kreće od jutra kad su se probudili do Gagarinovog ateriranja. Na tom u kilometrima dugom putu kroz Gagarinovo sećanje gledalac se upoznaje sa njegovim ne baš lakim životom. Za mene su ovi delovi kao i deo u kosmisu najbolji deo filma. Ovaj deo u kosmosu ni je bio natočito zanimljiv jer sam ga uporedio sa Gravitacijom (2013) i tu je u slučaju ova dva filma mrtva trka.

Lepo je što su snimili film o Gagarinu, lepo je što su se na kratko setili i Sputnjika ali niuje lepo što nisu spomenuli Sergeja Koroljeva koji ga je bukvalno sam napravio u svojoj radionici.

Ovaj prvi ruski gilm o Gagarinu mi se svideo iako je za moj ukus populistički i iako previše traje. Film je za sve od 7 do 77 godina (kako se već kaže) i vredi da se bar informativno pogleda.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.