| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Jolson Story (1946) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Marijana T
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
As time goes by Pridružen: 28.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Jolson Story (1946)Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2013 u 21:26 |
|
The Jolson Story (1946) Reditelj: Alfred Z. Green Žanr: biografski film. Muzička drama Trajanje: 128 min. Zemlja: USA
Glavne uloge: Larry Parks ... Al Jolson Evelyn Keyes ... Julie Benson William Demarest ... Steve Martin Bill Goodwin ... Tom Baron Ludwig Donath ... Cantor Yoelson Scotty Beckett ... Asa Yoelson / Jolson, as a boy / Tamara Shayne ... Mrs. Yoelson Jo-Carroll Dennison... Ann Murray Kratak sadržaj: Film govori o karijeri čuvenog pevača Ala Džolsona koji je u istoriju kinematografije ušao kao prvi glumac koji je igrao u zvučnom filmu. Taj film se zvao "Pevač džeza" i snimljen je 1927. Jevrejski dečak Esa Jolson, sin kantora sinagoge, protiv očeve volje napušta pevanje u jevrejskom hramu i okreće se svetu šoubiznisa. Postaje slavan, zaljubljuje se i ženi nejevrejsku plesačicu. Njegova supruga ga nagovara da se odrekne šoubiznisa. On prinosi tu žrtvu na oltar ljubavi, ali se na kraju ipak odlučuje za pevanje i povratak na pozornicu. Film je nominovan za Oskara u četiri kategorije, a dobio je dva: za muziku i za specijalne zvučne efekte. Ažurirao Marijana T - 11.Srpanj/Jul.2013 u 21:50 |
|
|
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2013 u 01:18 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |