| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Killing Lincoln (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Killing Lincoln (2013)Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2013 u 05:38 |
|
Killing Lincoln (2013) ![]() IMDb Režija: Adrian Moat Scenarij: Erik Jendresen, Bill O'Reilly Žanr: Biografski, Drama, Istorijski, Ratni Jezik: Engleski Država: USA Trajanje: 96 min Tom Hanks ... Himself - Narrator Regen Wilson ... Peter Taltavul Billy Campbell ... Abraham Lincoln Jesse Johnson ... John Wilkes Booth Geraldine Hughes ... Mary Todd Lincoln Graham Beckel ... Edwin Stanton Shawn Pyfrom ... Private John W. Nichols Greg Cooper ... Alexander Gardner Andrew Collie ... James McCollom Jeremy Ambler ... George Robinson Joe Inscoe ... Doctor May Benjamin Perkinson ... Tad Lincoln Logan Bennett ... John McCullough Pogled iza kulisa na detalje jednog od najšokantnijih ubojstava u povijesti SAD-a. Jedan hitac. Jedan atentator odlučan je da ubije, po njegovim riječima, "tiranina", šesnaestog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. U samo jednom trenutku, država se za sva vremena promijenila. Riječ je o najdramatičnijem zločinu sa dalekosežnim posljedicama po američku historiju: istinita priča o ubistvu Abrahama Lincolna. Ubistvo Lincolna ima sve što bi uzbudljiv krimi-roman trebalo da ima: zavjeru, javni atentat, lov na čovjeka bez presedana. Ovo je istovremeno interesantan pogled na tajne dogovore postizane tokom okončanja Građanskog rata, kao i pokušaj da se shvati Booth kao univerzalno "omraženi ludak". Sjever je siguran u pobjedu poslije četiri godine Građanskog rata, a odlučni južnjak John Wilkes Booth planira osvetu. On predsjednika Lincolna vidi kao tiranina koji ne želi samo da ukine ropstvo, nego i južnjački način života. Skovao je tajni plan da otme predsjednika i prebaci ga na Jug. Međutim, ta misija, koja je trebalo da bude sprovedena pod okriljem mraka, je propala. Iz tog nerealizovanog plana izrodio se novi: ubistvo predsjednika Lincolna. Booth će uspješno izvršiti atentat, što će šokirati naciju, a uslijedit će najveća potjera u historiji Sjedinjenih Država. Prevod je najavio Hv22N87 Izvor:inter.okr. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2013 u 10:53 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |