| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
In the Name of the Father (1993) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: In the Name of the Father (1993)Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 15:45 |
|
|
In the Name of the Father
(U ime oca) ![]() Žanr: biografska drama/triler Zemlja: Irska Godina: 1993. Režija: Jim Sheridan Uloge: Daniel Day-Lewis, John Lynch, Pete Postlethwaite, Emma Thompson, Mark Sheppard, Don Baker, Corin Redgrave Gerry Conlon, sitni lopov iz Belfasta, krivo je optužen za IRA-in napad na londonski pub, zajedno sa nekolicinom svojih prijatelja. Britanska ga policija muči i zlostavlja, te je pod takvom prisliom priznao zločin za koji na kraju suđenja dobiva doživotnu robiju. Ipak, i njegovu obitelj upliću u čitav slučaj pa mu tako i otac završava u zatvoru. Zajedno s njim, on tamo provodi čak 15 godina, nastojeći pritom dokazati svoju i očevu nevinost. Istinita priča o nevino optuženim osuđenicima za terorističke napade IRA-e nastao je prema memoarima samog Gerry Conlonija "Dokazano nevin". Film je režirao irski redatelj Jim Sheridan te je za glavnu ulogu ponovno uposlio Daniel Day-Lewisa s kojim je već briljirao u svom prvom filmu "Moje lijevo stopalo" (1989). Imao je 7 nominacija za Oscara (uključujući glavnu ulogu, redatelja i scenarij), a dobio je Zlatnog medvjeda u Berlinu, Zlatni Globus i European Film Award -sve za nabolji film. (Izvor:www.filmski.net) IMDB TITLOVI |
||
![]() |
||
nosundayfear
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 09.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Jugoslavija Status: Offline Points: 1251 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 17:28 |
|
|
To krenula da obrađuješ sve filmiće sa Danijelom?
|
||
|
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
|
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 20:05 |
|
|
Nameračila sam se zapravo na irske filmove, ali se tako podesilo da sam obradila nekoliko s Danijelom za redom
![]() Ažurirao VBojana - 13.Studeni/Nov.2012 u 20:06 |
||
![]() |
||
Volim filmove
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Prijedor , BIH Status: Offline Points: 41 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2017 u 21:23 |
|
|
Odlican film!Moje preporuke,
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2021 u 16:41 |
|
|
Odlican film. Preporuka.
|
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Online Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2022 u 23:39 |
|
|
Vrh!!!
Danijel Dej Luis je prosto maestralan glumac! |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 13:32 |
|
|
Svašta. Sitni kriminalac je kažnjen. Al' 'ebga platio je i više nego zaslužuje jer je sistem (bio?) nesavršen. Koga briga. Ološ je ološ, manji ili veći. |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Online Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:00 |
|
Kakve veze ima da li je bio krimos ili odžačar? Ovde je fokus na nepravdi i ocu koji se zalaže za sina, što je i normalno, da kažemo ljudski, ali nije gej, možda je to problem? Meni jedno od najprijatnijih iskustava i iznenađenja u životu, jer ne volim gej kulturu.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:16 |
|
|
Nisam siguran da razumem šta je sada uopšte još i gay kulutra a tek vezu sa ovim filmom ne bih znao da napravim ni za hiljadu godina, po svemu izgleda da ne gube mnogo ni ta, šta god pa bila, gay kulutura a ni ti, manjkom ljubavi tj, no Jox tek radi za policiju
![]() Meni je film bio oket ali ga nisam gledao pa upravo od tada kada je izašao, vidim da sam mu tada dao gomilu zvezdica, da me ubiju ne znam sada detalje zbog čega konkretno, verujem da nije samo zbog uvek sjajnog Daniel Day Lewisa.
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:20 |
|
|
Koga briga jel gej ili nije i voliš li ti gej kulturu (šta to uopće je?). Fokus filma je na šljamu. Za ništarije i njihove "ajme grozno" sudbine meni puca ku**c. Na 4 mjesta. Jean Valjean nije imao oca niti je ostao jednaka ili još gora gnjida.
Ma kakvi. |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:22 |
|
|
Gej kultura je mir, ljubav i sreća.
Mir u svetu, ali nešto im ne ide. Danilče briljira u svakoj ulozi, a reditelj ovog filma je radio i film The Boxer, takođe sa Danijelom u mejn kastu.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:26 |
|
|
Bas zanimljiv utisak, npr. ja u zivotu nisam cuo od nekoga da mu se film nije svideo, koga briga pa mnoge, dobro nekog i ne, sto se tice tih situacija, eto moj drug je doziveo nesto slicno ali za drugi delikt, izazivanje ver... a bavio se na ulici nelegalnom prodajom i zadesio se kad je bio incident, tuca, u principu, pa je interventna sve pokupila i direktno pritvor 30 dana u celiji sa njih 20 jedva se izvukao sva sreca, njegov drug je mislim dobio 6 meseci `ni kriv ni duzan`, nije IRA , ulica, Beograd, ali nije ni lepo to doziveti, a necu da navodim i gore pa se sad sude i traze naknadu . A nisam nikad cuo od nekoga ili procitao da je film izazvao utisak da je razvikano razočarenje, ali dobro nekome dati jeste, nekome je Fight club negledljiv i ne svidja mu se. Ja eto smatra da su oba dobra.
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:26 |
|
|
Nešto si gadno pobrkao. Mir, ljubav i sreća je hipi ili djeca cvijeća kultura. Naravno, uz kila trave i ludih gljiva. ![]() Prvi put čujem da netko to zove gej kultura.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:32 |
|
Nije danas, svaki dan toga ima pa je zanimljivo, bilo bi dosadno da nema.
|
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 15:34 |
|
Film je klasik. Ne mora ti se svideti, ali je klasik u svakom smislu, i ne razumem zbog čega takav negativan stav? I krimosi su ljudi, možda za nekoga šljam, ali ovde je fokus na nepravdi, ne na krastavcima. I Danijel maestralno odigrao ulogu, i u sledećem projektu The Boxer, samo što se razlikuje uloga, u prvom je običan šljam, a u drugom je sportski šljam.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 16:06 |
|
Kada je izašao Full Metal Jacket, tamo 87, '88, btw imao sam i ploču ladno sa soundtrackom, elem furao sam neke teksas majice i jaknice koje sam markerima oslikavao (pa dok traje-traje), peace znak, cveTće i sav taj džez. Dabome protivu rata, dabome za mir u svetu, da ne idu naši momci u Vijetnam ![]() ![]() ali nije sve kalup, jbg. Uvrh glave sam sveukupno poduHanio tri jointa za čitav život, kakve crne kile trave, nije me ikada zanimala, do gljiva tek ne bih ni znao da dođem sve i da sam ikada poželeo, lsd, ma, šta god već kao išlo u svu tu hipi ikonografiju, ništa od toga u Puppeta. Uz sve, pored mene je vazda bilo raje sa više od 100 godina robije kada bi se moralo računati, pa u velikom broju slučajeva nisu ikakav šljam, šta ima veze, ne mogu svi raditi po firmama, svakom svoje, a vazda ima i grđih od šljama, koje nisam kapirao zašto su uopšte i puštali vani, niđe veze, cirkus.
|
||
![]() |
||
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2024 u 23:49 |
|
|
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |