Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pomoc za odabir modela televizora
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pomoc za odabir modela televizora

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
dadosp View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pomoc za odabir modela televizora
    Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 13:31
Pozdrav… Treba mi jedno strucno misljenje od strucnog coveka :) Hteo bi da kupim LCD televizor ili LED… Pa se dvoumim izmedju nekoliko modela… Svi su 32″ posto sam udaljen 3 – 4 metra od TV pa mislim da mi je to sasvim dovoljno, zar ne? Takodje u izbor je usao jedan 3D televizor ali opet kontam da na 32″ i necu neku razliku ni videti.., da li ispravno razmisljam? Tako da manje vise mi mozda to ne igra ulogu.. Uglavnom gledam da je smart, da ima dobru frekvenciju osvezenja, rezoluciju i da ima USB prikljucak i naravno da nije neka slika uzas…. Modeli su:

1.) Samsung ue32es5500
2.) Samsung ue32eh5450
3.) LG 32lm620s 3D

Jel moze samo potvrda da li su svi oni Full LED i FULL HD? Budzet mi je u rangu navedenih televizora, i ako imate predlog za neki drugi slobodno ga kazite… Hvala unapred! Pozzz
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 16:03

Nisam posebno strucna po tom pitanju, ali prilikom kupovine Smart TV,  meni je
bilo vazno da postoji mogucnost bezicne veze TV-ja sa tipkovnicom i misem.
Naime neki Smart tviji nemaju tu mogucnost vec se srfuje sa daljinskim, sto je jako
sporo i neprakticno.

Mislim da je nas clan bobiska strucan po tom pitanju i vjerujem da ce ti znati savjetovati Smile

Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2012 u 16:53
Hvala ti.. Nadam se da ce "bobiska" videti ovaj post :)
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 00:13
Dok čekaš bobišku, pročitaj temu Preporuka - TV 32" 
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 11:30
ocu hvala!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 16:03
Originalno postovano od strane dadosp dadosp piše:

Svi su 32″ posto sam udaljen 3 – 4 metra od TV pa mislim da mi je to sasvim dovoljno, zar ne?

auu problema, iz ličnog iskustva i raznoraznih textova koje sam pročitao pre kupovine oba televizora, sa tih 3,4m nećeš "ni videti" taj televizor, a ne da ti bude dovoljno.

Kad bi ti rekao da je optimalna razdaljina gledanja 42″ do 3m, onda ti je jasno da je ta razdaljina prevelika, tj. da je ta dijagonala mala..

Npr 32" i HD materijal na nekih 3m udaljenosti zaista nema smisla, provereno sto posto...

evo ti slika po THX standardu. Što je veća rezolucija, moraš biti bliže.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 17:39
Apsolutli tacno. Ja sam sa kreveta 42" gledao na oko 2,5 metraBig smile
Kupices 32" neki full hd led mrazLOL tv, a za isti novac ces uzeti 50" plazmu sa kojoj ces imati bolju sliku i skoro duplo veci ekran.

Ažurirao icemaher - 10.Srpanj/Jul.2012 u 17:42
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 21:09
Definitivno je odluka pala na 40" Samsung ili 42" LG ili neki drugi... Ali sad je pitanje koji... A za plazmu inace nisam nista gledao... Svi me ubedjuju da ne gledam plazmu vec LCD, zasto plazma? info koji sm dobio je da plazma navedno se nesto greje, vise trosi, ostaju neke mrlje od logotipova kanala, moram nesto na pocetku da je vezbam i ucim za prilagodjavanje slike, kao nesto navodno oko menjanja kontrasta, boja itd... iskreno to nista nisam razumeo ali eto dobio sam takav info o njima...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2012 u 22:20
Ja kako znam kad kupis plazmu(LG) trebas je koristiti u cinema modu prvih 300 radnih sati.
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 05:50
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Apsolutli tacno. Ja sam sa kreveta 42" gledao na oko 2,5 metraBig smile
Kupices 32" neki full hd led mrazLOL tv, a za isti novac ces uzeti 50" plazmu sa kojoj ces imati bolju sliku i skoro duplo veci ekran.

Druze.. iskreno 32" mi je malo.. ali 50" plazma da je ista cena kao i 32" LCD nisam uspeo naci... Bar 32" koje sam ja trazio.. Znaci ne neke koje izuvaju sa specifikacijama vec u rangu budzetu televizora koje sam naveo ...
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 05:51
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Ja kako znam kad kupis plazmu(LG) trebas je koristiti u cinema modu prvih 300 radnih sati.

Jel ovo mislis za LG 3D plazmu?
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2012 u 19:58

Malo sam kasno video temu...tv pod brojem jedan je ok (5500) za taj cenovni rang. U poslednje vreme slabije pratim nove LG tv-e, mada ih nikada iskreno nisam ni uzimao u razmatranje zbog onog fatalnog DTS-a, tj. nemogućnosti LG-a da pusti zvuk kada je audio u filmu u tom formatu. Naravno da možeš to da središ za 15-ak minuta na kompu pre gledanja filma, ali meni je to smaranje i na kraju nemaš vrhunski zvuk. Kao da kupiš 3D tv od 5000 € i isključiš boju i gledaš ga crno-belo...zašto bi neko to radio. To može da te savetuje samo neko ko nema iskustva sa doživljajem koji DTS pruža na dobrom ozvučenju. Vidim da se stidljivo pominje da je kompanija LG rešila problem sa DTS-om, da su potpisali potrebne ugovore, ali ne znam da li je to zaživelo u proizvodnji. Dalje, vlasnici LG-a se kunu da je taj brend u svemu ostalom bolji od Samsunga, bolji media player, prava podesivost veličine titlova i njihove pozicije, na nekim modelima čak bolji panel sa boljom slikom, ali prenosim ti samo šta sam čuo, ja sam na Samsungu sa svim njegovim nebuloznim manama. To ti je tako, kada na ovim prostorima nemamo para za prave brendove.

Naravno da treba da gledaš što veću dijagonalu, 32" može kao pomoćni u kuhinji da svira u ćošku ili kao dobar monitor za komp. Full HD je svaki tv sa rezolucijom 1920X1080. I naravno da je to "Led" lagarija, radi se o edge led tehnologiji, oni central led su mnooooogo skuplji za sada. Da ne prepričavam evo ti citat, uz izvinjenje onima koji ne čitaju ćirilicu:

"LED TV - LED технологија се односи на систем позадинског осветљења LCDтелевизора. То није технологија која ствара слику. Постоје Edge LED и Full LEDтелевизори. Edge LED телевизори као што и сам назив каже имају LED светла по ободу рама телевизора, док Full LED телевизори имају LED светло иза екрана телевизора. Full LED телевизор пружа много бољи квалитет слике у односу наEdge LED телевизоре. Ови телевизори пружају кристално јасну слику, дубље црне боје и најреалније боје и то све захваљујући LED светлима, којих има више од 1000, која се аутоматски укључују или искључују било да гледате филм или неки документарни програм."

I osnovno pravilo za kraj, ko hoće da koristi tv i za druge sadržaje, kao monitor za tv, za igranje igara sa kompa i sl. treba da uzme LCD. Ko hoće da gleda samo tv kanale i filmove skinute sa neta, plazma je korak iznad po kvalitetu slike zbog prisustva crne boje koju LCD ne može da izvuče. Sad biraj prema dubini džepa i ne možeš da se zezneš.

Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2012 u 18:40
Za komp sigurno necu koristiti.. ali ne znam zasto  i iz kog razloga mi Plazma nije privlacna.. nesto mi u glavi govori.. nemoj plazmu, nemoj plazmu :)

32" je malo.. a sta mislite o 37" ? Ili najbolje 40" 42"
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2012 u 19:41
Isto je to i meni bilo u glavi, zato i imam lcd. A za dijagonalu smo ti rekli...što veća.
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2012 u 22:24
Ajde onda da zakljucimo ovo.. mislim da ce odgovori na ovaj tekst dosta njima pomoci...

Hteo bi ta pazarim TV, ali nekako se bojim uzimatu plazmu.. Toliko tekstova pise o plazmi da jako greje, da ostavlja logo od programa, neko vreme prilagodjavanja, da u osvetljenim soboma ne daje dobru sliku i da je bolja po noci, da sam od plazma odustao i iskreno sam sebe ubedio da ona ne valja. I odlucio se za LED i LCD... E sad kod LED-a su mi opet govorili da ne uzimam jer probija svetlost daje neke mrlje itd... Jel to znaci da na svim je takav i Samsung, LG , Sony, Philips ... ili kod nekih marki nema tih probijanja? i moze ravnomerno da se rasprsi svetlost? Ili je ipak bolje uzeti LCD sa CCFL osvetljenjem.. Kako sam citao LED daje mnogo lepsu i jasniju sliku od LCD-a sa CCFL osvetljenjem, jel to istina? Nesto sam gledao modele pa ako mozete da kazete nesto o njima...

Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu?
Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV

Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model
Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL

Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk....

Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D i pored toga je jos i 200Hz .. ovo mi se cini kao super cena, ali ocigledno mu nesto fali kad je ovako dobra cena.. mozda ne cita mkv i dts.. ili ima los panel?
Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/26525/samsung-ue40eh6030-3d-full-hd-led-mpeg4/

A svidja mi se i ovaj SAMSUNG UE-40EH5450
http://www.technomarket.hr/products/09117519/samsung-ue-40eh5450

Od LG- a su mi zapali za oko ova dva modela... Ali ne znam da li citaju mkv i DTS.. mislim da ni jedan ni drugi nisu smart.. ali nisam siguran.. jedino sto prvi ima 400Hz a drugi 200 Hz.. Oba su LED stim sto je 611S i 3D i to dinamicki koji je bolji.. ali ionako mi 3D ne igra ulogu... Ne verujem da cu uopste da ga i koristim... Bitno mi je da nema probijanja svetlosti i tih mrlja.. A mislim da su oba Edge LED...

LG 37LM611S 3D Full HD LED MPEG4
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/25627/lg-37lm611s-3d-full-hd-led-mpeg4/

LG 42LS570S Full HD LED TV MPEG4
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/26910/lg-42ls570s-full-hd-led-tv-mpeg4/

Eto ako mozete da mi kazete koji Sony bi izabrali i da li vredi neki Sony uzimati u izbor pored dobrih ovogodisnjih LG-ijeva i Samsunga... Koji Samsung od ova dva.. Oba mi se cine kao dobri.. I na kraju koji LG, jeste da nisu iz iste serije ali su im dimenzije drugacije, pa je tu nadjen neki kompromis...

Mislim da svi oni imaju sve potrebne prikljucke, modove slika, podesavanja, jedino sto ne znam kakvi su im media player-i.. Da li svi oni citaju mkv i DTS... I da li svi imaju dobre panele? I koje panele treba da se izbegavaju... I za kraj ako moze neko strucan da kaze.. Koji modeli imaju najmanje tih mrlja i probijanja ko LED televizora za Edge osvetljenjem ili svi imaju problema sa tim.. I bolje da se uzme klasican LCD sa CCFL osvetljenjem iako mi se cini da ta tehnologija izumire.. I da dolazi LED na tron.. Pa je ipak mozda bolje da pratim tu tehnologiju, mada opet sa druge strane zasto bi to cinio kad LCD sa CCFL daje bolju sliku od svih LED modela sa Edge osvetljenjem.. odnosno nisam siguran da bas daje bolju sliku ali bar nema tih mrlja, ili stvarno daje bolju sliku? A za plazmu zaista ni sam nisam siguran.. da li je bolje uzeti LCD ili Plazma.. ? Ako ce se televizor koristiti za pregled filmova, programa i ako ima smart onda youtube..

Puno hvala na svim odgovorima, unapred!

Ažurirao dadosp - 12.Srpanj/Jul.2012 u 22:25
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2012 u 16:29
zar niko nista nema da kaze :) ?
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2012 u 22:54
Što se mene tiče, sve ti je već rečeno. Dilemu možeš da imaš samo što se tiče dubine džepa. Ponoviću još jednom, ništa ispod 40".
Na vrh
dadosp View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dadosp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2012 u 23:49
Znaci nista ispod 40".. I obican LCD,  LED nikako! I gledati LG i Samsung!.. Sony i Philips mi niko ne pominje?!
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2012 u 01:10

Zaobidji Philips. Iskreno, ja sam unesrecen sa ovim mojim. Nije smart, ali je.....

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2012 u 01:30

Originalno postovano od strane dadosp dadosp piše:

Znaci nista ispod 40".. I obican LCD,  LED nikako! I gledati LG i Samsung!.. Sony i Philips mi niko ne pominje?!

Nekako ne padam na "marke", svi dosadasnji moji televizori su bili Gorenje,
domace i lako servisiranoWink , ali sam prije 2 sedmice kupila PHILIPS 40PFL5007K/12 LED LCD 
bas zbog Smart TV i mogucnosti bezicnog koriscenja tipkovnice i misa.
Nisam jos provjerila sve opcije tako da jos nisam otkrila lose strane, za sada sam zadovoljna.

Ažurirao Kneginja - 14.Srpanj/Jul.2012 u 01:31
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.