Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Super 2012 video convertor
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Super 2012 video convertor

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Super 2012 video convertor
    Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 09:01

Pronasao sam ovaj video konvertor, vidim da ga hvale na nekim sajtovima, pa sam hteo da ga isprobam.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Encoders-Converter-DIVX-Related/SUPER.shtml

I dalje me zbunjuje određivanje nekih početnih vrednosti, naročito u video propertis. Recimo da zelim da konvertujem mkv u avi fajl i da sam ovako odabrao (AVI, XviD codeci, AC3 ili MP3 zvuk). Sad me video zbunjuje jer ne bih voleo da snimak bude "isečen" sa strane kad se konvertuje i opet ne znam sta da izaberem od ponudjenih  opcija wallbash

Ako neko ima nekih predloga, usmeravanja i slično... dok se stvarno ne naljutim i sednem 5 dana dok ne pročitam sve o video materijalima, ili istestiram svaku od ponuđenih opcija  wallbash

Veliki pozdrav. Snajp

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 12:28
Kolega, veruj starcu kad ti kaže, isprobano - ništa posebno, batali i ne gubi vreme.
Sve što će ikada da ti zatreba u konverziji već je opisano na forumu.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 12:49

Ali, ali, ali čiko... ovaj mi se sviđa Smile LOL

Sve je tako pregledno i jednostavno, samo još da otkrijem koja mi video podešavanja najviše odgovaraju. LOL 

p.s. verujem ja tebi potpuno i ne sumnjam ni malo da znas o ovoj problematici puno vise od mene, ali ja bih nešto prosto i jednostavno kao ovo. Izbaci mi sve na jednom mestu, isčekiram ono što hoću i convert. Samo za lične potrebe. Iskonvertovao sam ovih 5 GB u 909 mb sa prethodnim podesavanjima i nije loše ispalo - samo bih još malo povećao sliku.

Evo sad se igram sa ovakvim podešavanjima, pa da vidim šta će da ispadne (povećao sam veličinu slike i prebacio zvuk umesto AC3 u MP3).

Moramo i "mi deca"LOL sa necim da se igramo. lol

Veliki pozdrav druze. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 12:50
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 13:58

Otkazao sam prethodno renderovanje, jer bi mi fajl prešao veličinu i od 2 GB (što ja ne želim) - napisao sam ranije da bi negde optimalno za moje potrebe bilo od 700mb - 1,5 Gb.

Sad renderujem po ovim postavkama (obzirom da sam sa zvukom zadovoljan, ali da bih voleo da slika bude malo veća) - pa javljam šta sam napravio.

Na vrh
Nastasja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nastasja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 15:59
A kad odradiš film sa tim postavkama jel ga je onda moguće gledati na DVD plejeru?

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 16:38

Originalno postovano od strane Nastasja Nastasja piše:

A kad odradiš film sa tim postavkama jel ga je onda moguće gledati na DVD plejeru?

Iskreno, ne znam odgovor na tvoje pitanje - upošte nisam razmišljao o tome.Confused

Koliko sam primetio do sada: avi fajl - ok, XViD kodeci - ok, AC3 ili MP3 zvuk - ok, ali ne znam za video postavke, a sa njima se sada bukvalno da tako napišem "igram". 

Sad mi se završilo ovo zadnje konvertovanje, i meni se sviđa. Veličina fajla je ispala 1.015 GB (1GB), snimak nije loš, zvuk takođe, ali stvarno ne znam da li može da se gleda na DVD playeru (mislim da bi trebalo da može - ali to je samo moje lično mišljenje). Jedino da kasnije kupim neki DVD pa da narežem i da ti javim...

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 16:38
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 17:27

Izvukao sam karakteristike filma sa media info. Ne vidim neki podatak zbog kog se ne bi normalno prikazivalo na DVD playeru:

Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 968 MiB
Duration : 1h 59mn
Overall bit rate : 1 129 Kbps
Movie name : test
Director : created.with.SUPER(C).v2012.bld.50
Writing application : SUPER(C)

Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L3
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 1 007 Kbps
Width : 384 pixels
Height : 288 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.364
Stream size : 863 MiB (89%)
Writing library : SUPER(C).

Audio
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 2000
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 112 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 96.1 MiB (10%)
Alignment : Aligned on interleaves

Na vrh
Nastasja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nastasja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 17:47
Probaću ja odraditi film sa tim postavkama i pustiti ga na DVD plejeru, pa javim dal je uspelo. 
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 19:27

Čitam, mislim, zamišljam, kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem...ali zaista ne mogu da zamislim zašto bih u današnje vreme radio te konverzije? Mkv u avi...? Uglavnom sve šta se pojavi u mkv, već postoji da se skine u avi/divx.

Ako jednom godišnje nađem takav mkv koji ne pstoji u avi formatu, odgledaću mkv na kompu. 

Ako mi treba konverzija za telefon, opet ima mnogo jednostavnijih alata koji su namenjeni npr.za Nokie i sl., koji to rade perfektno automatizovano, gde samo navedeš model telefona i velčinu u MB.

Ako mi treba za gledanje na standalone dvd playeru, vraćam se na tačku 1.

Za bilo šta drugo, šta trenutno ne može da mi padne napamet, tu je Virtual Dub Mod, koji je u sastavu i osnova svakog takvog programa. Kao kada bi hteo biciklom da se odvezeš ad A do B, ali je neko napravio bicikl kod kojeg ne okrećeš lanac direktno nogama, nego rukama podižeš i spuštaš kolena.

E sad`, druga je stvar ako samo hoćeš da se igraš i dodatno trošiš struju, procesor, grafičku, hdd i memoriju. I na kraju prođeš kao @novy78 u onoj drugoj temisuadnovic

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 20:23

@Bobi, ima više razloga i navešću ti neke (ne po redosledu važnosti ili bitnosti):

1. Film koji sam skinuo u mkv formatu je veličine preko 5 gb, i nisam ga našao u avi formatu. Film mi se sviđa, ali moj je princip da ne režem DVD filmove i sve filmove koje sam imao na DVD-u (i one koji su originali, i one koji nisu) sam poklonio. Moja "filmoteka" se sastoji od oko 1000 DVD-a sa po 6 divix filmova  u avi formatu na njima.

2. Uvek je zanimljivo i interesantno odraditi nešto "u sopstvenoj" režiji, nisam ovo radio ranije, i trenutno mi je interesantno da se malo igram sa tim.

3. Konvertovanje često zatreba (mkv-avi, flv-avi, avi-flv itd...), pa ne mislim da je to jedno gubljenje vremena.

4. Dešavalo mi se da sam za svoje potrebe imao želju da "iskombinujem" više delova različitih filmova, klipova i slično, ali me mrzelo da se bavim ulaženjem u neku dubinsku suštinu konvertovanja, pa se par puta dogodilo da sam odustao jer me mrzelo da instaliram program za konvertovanje. Ovaj program ima skoro sve vrste video fajlova u svojim opcijama pa mi je zbog toga primamljiv za rad. 

5. Sviđa mi "radno okruženje" ovog programa. Jednostavan je, pregledan, a u isto vreme  po svojim mogućnostima složen.  Za moje jednostavne potrebe i ne prevelike zahteve sasvim zadovoljavajući.

6. Mislim da čovek treba sve da isproba onoliko koliko ga nešto interesuje, koliko mu je potrebno, zabavno, interesantno ili šta već, i da ništa novo što se nauči nije "za bacanje".

To je ukratko zašto se trenutno "igram" sa konvertovanjem. Wink

@Nastasja - oket. Ako ti ne stigneš, javi pa ću ja da narežem. Planiram ovih dana da se još malo poigram sa mkv fajlovima (ali ću da isečem samo jedan manji mkv fajl i da ga renderujem sa raznim veličinama i kodecima). Normalno - ako stignem. Takođe, planiram da svaki od tih renderovanih fajlova "okačim" na yotube, sa ispisanim podešavanjima, tako da ću možda da nekom drugom olakšam izbor za renderovanje po nekim postavkama (normalno, ako budem imao vremena i ako nađem neki mkv fajl koji ne podleže autorskim pravima) LOL - videćemo, lagano i opušteno.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 20:25
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 20:43
Snajp...

Sve te razumem, osim jedne sitnice. Čemu rezolucija od samo 384x288 piksela?
To je manje od najmanjeg i kad ga bude plejer raširio na ceo ekran videće se gubici iz aviona.

Moram da te pitam koja je to vrsta materijala i koliko traje? Da li je upitanju materijal
neprekidnog trajanja kao film od, recimo, 2 sata? U tom slučaju treba staviti normalnu
rezoluciju od bar 640x360 (za 16:9) ili 640x480 (4:3) i veličinu fajla na 1.4GB, što je
i dalje veliko smanjenje u odnosu na 5GB ali sa manjim gubicima.

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 21:00

Sve tačke osim prve, spadaju u ono igranje i istraživanje i sa tim sam ok, jer sam i sam to nekada radio, a i sada sam u tom fazonu, ali pošto sam se ponovio sa HiFi opremom, trenutno sam zamanijačio sa audio konverzijom, provalio sam i kako od dvd-a napraviti veliki audio cd, tj. audio dvd. Praktično na jedan dvd stane 6 audio cd-a, koji dvd plejeri tako i vide - kao ogroman audio cd. Zgodno za muziku u flac formatu. Nije u okviru teme, ali eto, čisto kao ilustracije slične zaluđenosti, da ne misliš da sam protiv istraživanja.

Što se tiče tačke 1, tu sam ipak manijak druge vrste. Ne sećam se da sam nailazio na mkv, a da nije bilo divix-a, možda nisi mogao da nađeš, ili si stvarno nailazio na takve, moguće. Ja sam odavno prestao da slažem divixe na dvd i da ih stokiram, čak sada sve te filmove ponovo skidam u HD i gledam ih ljudski. Prosto mi je smešno kada pustim neki divx, skinut pre 5-6 i više godina. Tadašnji kodeci - tužni, slika jadna, zvuk i ne postoji ili urla...kroz nekoliko godina, biće nam smešan i kvalitet današnjeg 1080p, tako da ni to ne taložim, a problem je i skladišni prostor na hdd-ovima. Uskoro kreće i masovniji 3D, šta ćemo onda? Ne verujem da ćeš tada da gledaš to što sada skupljaš u vidu divixa, ali značke, marke, novčići i salvete imaju mnogo manju upotrebnu vrednost, pa ih ljudi talože i maze. Tako da te i s te strane razumem, biće to lepa hobi kolekcija kad` omatoriš.

Jedino taj odvratni problem, užasno nekvalitetnih medija, koji posle par godina postaju negledljivi, tj. dvd romovi ih ne vide. Ali, za utehu se vraćamo na onaj deo sa značkama, markicama, salvetama...LOL 

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2012 u 21:31
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Snajp...

Sve te razumem, osim jedne sitnice. Čemu rezolucija od samo 384x288 piksela?
To je manje od najmanjeg i kad ga bude plejer raširio na ceo ekran videće se gubici iz aviona.

Moram da te pitam koja je to vrsta materijala i koliko traje? Da li je upitanju materijal
neprekidnog trajanja kao film od, recimo, 2 sata? U tom slučaju treba staviti normalnu
rezoluciju od bar 640x360 (za 16:9) ili 640x480 (4:3) i veličinu fajla na 1.4GB, što je
i dalje veliko smanjenje u odnosu na 5GB ali sa manjim gubicima.

1. Vrsta materijala je film, veličine 5 i nešto GB, i traje 2 sata. 

2. Za rezoluciju jednostavno nisam znao koju da se odlučim, a i prešao sam se kod drugog renderovanja. Mislio sam da će veličina fajla proporcionalno ispasti veličini pokazanog progresa  (pa kad sam pomnožio ono što je prošlo i koliko još treba da prođe, mislio sam da će fajl ispasti ogroman - ali u drugom slučaju se pokazalo da nije tako). Što se tiče kako je ispao film, stvarno nije loše ispao i nema nekih većih gubljenja, ali pustiću sad da renderuje u 640x480 (4:3), pa ću javiti rezultate:

Šta da ti kažem drugo Movie Master, ja stvarno volim da se "igram" sa kompjuterom, ali je ostalo malo stvari sa kojima se "nisam igrao", a obrada video materijala je jedna od tih stvari. Ostalo, windowsi, linuxi, BSD, instalacije, reinstalacije, forumi, administracija, obrade slika, grafike ... etc... sve sam već veoma dobro savladao, a u nekim slučajevima i malo više od toga - nebitno. Ali, sad me ovo interesuje, a bio sam nestrpljiv da sve to istestiram "da vidim" kako ide. LOL Hvala ti puno na pomoći, stvarno cenim tvoje mišljenje po ovom pitanju i stvarno ti verujem da mnogo više znaš o ovom od mene, samo, kao što vidiš - ja sebe jednostavno ne mogu da sprečim da se ne igram sa ovom problematikom, a tako se i nauči (jeste da je mnogo lakše pitati, ali stava sam da se ono što se jednom odradi, mnogo, mnogo teže zaboravlja), tj. ja i pitam, ali ponekad požurim  pa ne sačekam odgovor (kao ovde). LOL 

@Bobi - šta da ti kažem. Izgleda da smo "Braća po kolekcionarskoj zaluđenosti". Obrni, okreni, u nama zauvek ostaje dete: "ne dam svoje krpice i salvete" LOL

Veliki pozdrav drugari. Snajp

Ažurirao snajp - 12.Ožujak/Mar.2012 u 21:34
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 01:24

Završeno renderovanje po postavkama sa slike.

- Vreme trajanja (2,5 do 3 sata)

- Veličina izlaznog fajla oko 1 Gb

General
Complete name : test
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 970 MiB
Overall bit rate : 1 131 Kbps
Movie name : test

Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L3
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Bit rate : 1 007 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.109
Stream size : 864 MiB (89%)
Writing library : SUPER(C).

Audio
ID : 1
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 2000
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 112 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 96.1 MiB (10%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 35 ms (1.04 video frame)

Što se mene tiče, ovo zadovoljava moje potrebe. Fajl nije ništa mnogo veći od prethodnog sa manjom rezolucijom, veličina fajla mkv od 5.8 GB je smanjena na 1 GB, zvuk je dobar, kao i slika (za mene).

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 13.Ožujak/Mar.2012 u 01:25
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 05:18

Izvinjavam se, ali ovo je definitivno, ali definitivno moj zadnji izbor podešavanja:

Naime, pre nego što sam otišao na spavanje, promenio sam aspect ratio na 16:9 i pustio program da odradi sa ovakvim podešavanjima. Sad sam se nešto probudio i,  o d u š e v lj e n sam i slikom, i tonom, i veličinom fajla koja nije prešao 1GB posle renderovanja. Sve je ispalo onako kako sam hteo, i čak više od toga. Nisam očekivao ovakav kvalitet sa tom: veličinom fajla i takvim postavkama. Rekao bih: jupiii. LOL

p.s. sada sam video i da mi je originalni fajl Bly-ray rip, tako da sam po Darijevim informacijama: 

http://forum.titlovi.com/informacije-o-kvalitetu-filmova-i-serija_t16203_n1.html

odradio BRRip.XviD.AC3.WS LOL

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 10:44

Zaboravih da napišem, a da ne zaboravim kasnije. Našao sam ovom programu i jednu manu. Kešira sve renderovane video fajlove u:

c:\users\ime vaseg kompjutera\app data\local\temp

pa, ako imate malo prostora na hard disku, pobrišite nekim programom za brisanje temp fajlova to, ili direktno ručno na navedenoj lokaciji. I, da - iz tog foldera slobodno prebrišite sve što nađete tamo. Wink

Pozdrav. Snajp

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 20:21
Obično takvi programi imaju negde u podešavanjima opciju "delete temporary files after finished job"?
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 20:51

U pravu si Bobi. Nisam ni gledao gde su general setings ovog programa, a postovao sam ono da ne zaboravim i da se kasnije podsetim. Inače, ovo jeste bitna stavka za kompjuter, jer ako "kešira" svaki dvd koji obradiš, to bi bilo "malo mnogo" LOL  

Desni klik na program, pa se izabere ova opcija:

I, onda se rasčekira prva stavka:

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 13.Ožujak/Mar.2012 u 20:52
Na vrh
pazareze View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pazareze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 05:35
extra programcic

LIKE
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,367 sekundi.