| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) |
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Korisnik | ||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2011 u 09:23 |
|
The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) - IMDbRežiser: Peter JacksonŽanr: avantura, fantazija Distribucija: 14. decembar 2012. Glumci: Martin Freeman, Cate Blanchett, Luke Evans, Elijah Woods, Andy Serkis Info: Film prati putovanje Bilbo Bagginsa koji kreće u epsku potragu kako bi pronašao izgubljeno kraljevstvo koje je davno pokorio zmaj Smaug. Bilbo se nađe u družbi trinaest patuljaka vođenih legendarnim ratnikom Thorinom Oakenshieldom. |
||
|
|
||
![]() |
||
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2012 u 21:34 |
|
Patuljci iz filma HobbitNovi epski projekat režisera Petera Jacksona će nam u sledeće dve godine dati filmove koji će sigurno nadmašiti njegovu “staru” triologiju Gospodara Prstenova. Glavna okosnica filmova rađenih po knjizi Hobbit se odvija oko družine 13 patuljaka. Upoznajte ih. Fantazijske knjige legendarnog Engleskog pisca JRR Tolkina su decenijama opčinjavale fanove širom sveta. Krajem prošlog veka, malo poznati Australijski režiser Peter Jakson je započeo svoj ambiciozni projekat da na filmsko platno prenese događaje iz Tolkinove triologije Gospodar Prstenova. Posle višegodišnje uzaludne potrage za studijom koji bi finansirao ovakav epski poduhvat, na samom izdahu svojih snaga, Peter Jackson je nazad začuo tu poznatu rečenicu od jednog šefa filmske kuće New Line Cinema: “Bilo je tri knjige… što ne bi napravili tri filma?” Ostalo je bilo istorija. Filmska triologija Gospodara Prstenova je zaradila u bioskopima skoro tri milijarde dolara, osvojila 17 od 30 nominovanih nagrada Oskar, i lansirala Holivudske karijere nekoliko glumaca (ponajviše Viggo Mortensen-a i Orlando Bloom-a). Osam godina posle izlaska zadnjeg LOTR filma “Povratak Kralja”, Peter Jackson je najzad dobio dozvolu za snimanje adaptacije Tolkinove knjige Hobbit (problemi sa finansiranjem filma su dosta dugo bili problem, ali vlasnik licence MGM je uspeo da obezbedi budžet). Ova malena knjiga predstavlja prequel od triologije Gospodar Prstenova, i ona opisuje putovanje patuljačkog kralja Thorin Oakenshield-a (koga glumi Engleski glumac Richard Armitage) i njegove mnogobrojne patuljačke družine od zelenih livada Okruga, pa sve do njegove drevne domovine koja se nalazi pod opsadom zlog zmaja Šmauga. Veliku pomoć na tom putovanju će mu pružiti i maleni polutan (halfling) Bilbo Bagins (koga glumi Martin Freeman) koji će na tom putovanju u dubinama Maglenih Planina pronaći jedan od najmoćnijih i najopasnijih artifakata Srednje Zemlje – Sauronov prsten moći! Mnogi glumci iz triologije Gospodara Prstenova će ponoviti svoje uloge i u ovom projektu (među kojima izdvajamo Gandalfa, Golluma, Elronda, Galadrijelu i Legolasa), a takođe mnogi novi karakteri će vas sigurno opčiniti. Na slici gore možete videti Thorina, i njegovu družinu od 12 patuljaka. Precizniji opis i veću sliku od svakoga od njih možete videti ovde. Ova velika avantura će biti podeljena na dva dela – “An Unexptected Journey” će biti prikazan u decembru 2012. godine, a “There and Back Again” godinu dana kasnije. Peter Jackson sigurno ne štedi nijednu paru pri snimanju ova dva filma. Oskarom nagrađivani studio WETA će opet raditi na vizuelnim i praktičnim efektima, armija zanatlija je vredno radila na pravljnju mnogih setova i hiljada komada odeće/opreme/oružija, a najbolje digitalne 3D kamere koje novac može da kupi će snimati ovaj film u revolucionarnih 48 frejmova po sekundi (povećani broj frejmova će umnogome olakšati gledanje filma u 3D-u). Članak preuzet u celosti sa: Patuljci iz filma Hobbit « Photon Tide |
||
![]() |
||
Beca011
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 04.Listopad/Oct.2010 Lokacija: The Shire Status: Offline Points: 390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2012 u 21:43 |
|
|
Rea, nisam znala da si već napravila temu za ovaj film! A taman sam htela nekog da zamolim da odradi
Hvala!
Hahaha mogu već sad da najavim prevod Hobita, ovaj film će biti moj master rad iz prevođenja
|
||
![]() |
||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2012 u 21:54 |
|
|
Tema je napravljena prošle godine
![]() ![]() Draga moja,načekat ćeš se do filma,tek u decembru,ali unaprijed se zahvaljujem Hvala kolegi što je stavio prevedeni trejler
|
||
|
|
||
![]() |
||
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2012 u 10:36 |
|
|
Nema na čemu Rea
|
||
![]() |
||
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2012 u 21:44 |
|
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2012 u 21:05 |
|
|
Prevod je najavio Sentinel |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 17:24 |
|
|
jos 11 dana samo... nema da ga iko pogleda prije mene
![]()
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 17:39 |
|
ali ima većih fanova nego ti
Šalim se. Meni posao neće dozvoliti da idem na premijeru, kao što sam išao na Bonda i Twilight, ali ću ga prvom (tamo posle 15)prilikom gledati... |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 17:52 |
|
|
di ima vecih fanova.. bjez... ja sve knjige 3 puta procitala prije nego se znalo da ce se prvi filmovi snimat
![]()
|
||
![]() |
||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 17:55 |
|
Kao i milioni drugih ljudi
![]() |
||
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 18:03 |
|
jeep..ali ti nisi jedan od njih ![]() ![]() uglavnom ceka se film ko ozebli sunce ![]() |
||
![]() |
||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 18:15 |
|
|
Sestro, ti tako nemaš pojma
![]() ![]() ![]() |
||
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 19:14 |
|
|
Ni jedno od vas dvoje nema pojma.
Najfan na ovom forumu je AcaN, koji već dve (ili beše tri ) godine stojički trpi prozivke i zezanje od strane svih spamera na forumu na konto njegovog čekanja Hobita. Njemu pored Legend of titlovi.com treba da piše i legend of trpljenja prozivki i legend of čekanja Hobita
|
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 19:59 |
|
|
Eto, glas razuma je na mojoj strani
Nije sve u čitanju knjiga Kad se samo setim ......
|
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
sweeney023
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 20:39 |
|
|
Da li ce se kod nas prikazivati 3D u 48 frejmova? i kakva su vasa iskustva u vezi 3D filmova? (pogledao sam neki dokumentarac u 3D tehnologiji,trajao je oko 45 min i posle toga su me jako bolele oci a i glava)
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 20:51 |
|
|
Što se tiče 3D filmova, odgledao sam gomilu i sve je super, a što se tiče 48 frejmova, to i mene zanima. Pitao sam ove u Areni, oni nemaju pojma
|
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 22:03 |
|
|
Nešica ide ovo gledati u IMAX.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sa 48 framova...
|
||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
||
![]() |
||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 22:28 |
|
![]() |
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2012 u 23:24 |
|
Zapaliću vam taj IMAX, ali da se utešim, između hiljadu i 25k bioskopa u svetu može prikazivati 48 frejmova. Teško da će i taj vaš moći, bio on IMAX ili ne
ja mislim da će ovi u Areni dobiti konvertovan u 24 frejma i da ništa što se kvaliteta tiče nećemo dobiti.... Najveća fora, što će onaj blesavi Avatar biti najverovatnije snimam u 60 frejmova.... Ono, suck my .... pa gde to da gledamo.... Ažurirao AcaNDr - 01.Prosinac/Dec.2012 u 23:38 |
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |