| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Natvris Khe aka The Tree Of Wishes (1976) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Natvris Khe aka The Tree Of Wishes (1976)Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 02:21 |
|
Natvris Khe (1976) * Drevo Zhelaniya * http://www.imdb.com/title/tt0075963/
Režija: Tengiz Abuladze
Poetična priča o čistim i silnim osjećanjima, bačenim u prašinu
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Djipalo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 13.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Serbia, NS Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 18:26 |
|
Natvris Khe je deo sjajne trilogije gruzijskog režisera Tengiz Abuladzea.
Prvi film u nizu je Vedreba (Molba - The Plea) iz 1967 godine, za koji tvrde da je teško razumljiv publici van Gruzije jer je u potpunosti baziran na poeziji gruzijskog pesnika Važa Pšavela, čiji način izražavanja je specifičan i kompleksan. Nažalost, prevod za ovaj film ne postoji na našem jeziku iako ga je moguće naći na engleskom, ruskom, nemačkom, italijanskom... Nakon toga, 1976. godine dolazi Natvris Khe (Drvo želja- The Tree of Wishes) koji je baziran na kratkim proznim delima gruzijskog pisca i pesnika Đorđia Leonidzea, u kojima on budi uspomene na svoje detinjstvo. Zadnji deo trilogije čini Monanieba (Pokajanje - Repentance) snimljena 1984. godine ali zabranjena u Sovjetskom Savezu zbog kritike Staljinizma, da bi svoju premijeru doživela 1987. na festivalu u Kanu. Od sva tri filma u trilogiji Monaineba je doživela najbolji prijem kod šireg auditorijuma. Srećom, titlovi za ovaj film dostupni su i na našem jeziku. Obzirom da je sva tri ostvarenja relativno teško naći na netu, ukoliko je neko zainteresovan može mi se javiti porukom, pa ću mu poslati linkove ili torente za skidanje filmova. Ne znam zašto sam sve ovo rekao, ali ako ne škodi moglo bi da koristi... Ažurirao Djipalo - 03.Studeni/Nov.2011 u 18:27 |
|
|
Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2011 u 18:46 |
|
Djipalo hvala za dodatne informacije o filmu. |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |