| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Manhattan Melodrama (1934) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Manhattan Melodrama (1934)Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2011 u 05:28 |
|
Manhattan Melodrama (1934) ![]() http://www.imdb.com/title/tt0025464/ Režija: W.S. Van Dyke, George Cukor Scenarij: Joseph L. Mankiewicz, Oliver H.P. Garrett, prema priči Arthura Caesara Žanr: Krimi, Drama, Romansa Država: USA Jezik: Engleski Trajanje: 93 min Clark Gable ... Edward J. 'Blackie' Gallagher William Powell ... Jim Wade Myrna Loy ... Eleanor Packer Leo Carrillo ... Father Joe Nat Pendleton ... Spud George Sidney ... Poppa Rosen Isabel Jewell ... Annabelle Muriel Evans ... Tootsie Malone Thomas E. Jackson... Asst. Dist. Atty. Richard Snow Isabelle Keith ... Miss Adams (as Claudelle Kaye) Frank Conroy ... Blackie's Defense Attorney Noel Madison ... Manny Arnold Jimmy Butler ... Jim Wade as a Boy Mickey Rooney ... Blackie as a Boy Shirley Ross ... Singer in Cotton Club 'Manhattan Melodrama' je priča o dvoje prijatelja Blackieu Gallagheru (Clark Gable) i Jimu Wadeu (William Powell), koji su odrasli bez roditelja i krenuli različitim stazama u životu da bi završili na suprotnim stranama zakona. Blackie se počne baviti kockanjem, a Jim postane okružni tužilac. Usprkos tome što su oboje zaljubljeni u Eleanor (Myrna Loy), koja se odluči za Jima, ostanu prijatelji. Da li će njihovo prijateljstvo izdržati kada Jim postane guverner, a Blackiea uhapse za ubistvo? TRIVIA: Poznatog gangstera Johna Dillingera ubili su agenti FBI 22. julija 1934, nakon što je izašao iz kina u kojem je gledao film 'Manhattan Melodrama'. NAGRADE: 1935: Academy Awards, USA; Arthur Caesar, dobitnik Oscara za najbolju priču prevod uradio vlajan TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |