| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Rain Man (1988) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Rain Man (1988)Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2011 u 17:16 |
Rain Man (1988)Žanr: Drama Režija: Barry Levinson Jezik: Engleski, Italijanski Uloge: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Michael D. Roberts Trajanje: 133 min Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Čarli (Tom Kruz) sa svojom devojkom Suzan (Valerija Golino) odlazi na sahranu. Tamo saznaje da mu je otac u nasledstvo ostavio samo automobil i grm ruža, dok je tri miliona dolara ostavio udruženju Cicinnati Trust. Istražujući zašto je otac doneo takvu odluku, sazna da ima brata koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe. Rejmond (Dastin Hofman) je autističan, čita, fotografski pamti, pogotovo brojeve, međutim, ne povezuje činjenice. Kako bi se bolje upoznao s bratom koga praktično prvi put vidi, a i kako bi se domogao tri miliona dolara, Čarli povede Rejmonda sa sobom. Ispočetka je grub prema Rejmondu i nema strpljenja, dok Suzan pokušava da ga urazumi. Rejmond se boji aviona, pa prema Los Anđelesu gde Čarli živi putuju autom. Čarlijeva namera je da uz pomoć advokata dobije starateljstvo nad Rejmondom i tako se domogne nasledstva, međutim, putujući čarli malo po malo počne da ima više osećaja i strpljenja za svoga brata. Kako mu je kompanija zapala u dugove, on se s Rejmondom zaputi u Las Vegas... Režiju filma (Rain Man, 1988) potpisuje Beri Levinson. Izvor: http://www.rts.rs IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0095953/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2023 u 18:54 |
|
Reprizirali smo. Opet je suprugu i mene oduševio.
Ažurirao AlexDeLarge - 08.Sijecanj/Jan.2023 u 22:16 |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2382 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2024 u 20:29 |
|
Koliko sam predrasuda imao u vezi sa ovim filmom, a nemam pojma zbog čega. Da li zbog Dastina, Toma, teme filma, ne znam tačno. Izbegavao sam ga svih ovih godina, a imao sam u planu da ga gledam u prethodnih desetak godina, i to sam sinoć uradio. Mogu napisati da sam imao pogrešno mišljenje što se tiče ovog filma, prosto nisam mogao da verujem zašto sam ga zaobilazio i zašto ga ranije nisam hteo gledati??? Uf, još sam pod utiskom. Ne znam kome je bilo teže kada se snimao film, da li Dastinu ili Tomu, koliko su živaca i strpljenja imali da snime ovakav dobar film. Kako je bilo tek reditelju i ostalim saradnicima, možemo samo da pretpostavimo. Nervirao sam se zajedno sa Tomom, saosećao sam sa Dastinom, bio na ivici suza kada je Tom otkrio ko je Rain Man iz njegovog detinjstva, uživao u odličnom saundtreku, vrlo dobar scenario koji drži pažnju, odlična gluma Dastina, i svima bih ga preporučio da gledaju ako još uvek nisu. Teška tema, drametina u svakom smislu, ali sa dozom humora, razumevanja, empatije, ljudskosti, pa svi smo ljudi forgadsejk! Pozdrav i svako dobro! ![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2024 u 22:53 |
|
Tomu. Jer ovo nije bilo u scenariju. |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2025 u 23:45 |
|
Ponovo sam odgledao ovaj odlican filn. Pohvala za reziju, Barry Levinson i naravno za tandem legendarni Dusstin Hoffman koji je glumcina i ok Tom Cruise. Muzika takodje dobra. Film je iz 1998. Slavna vremena i za kinematografiju a i za sve ostalo. Nisam nostalgican ali nekako je pre bilo sve bolje
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2025 u 13:32 |
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |