| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Festen aka The Celebration (1998) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Festen aka The Celebration (1998)Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 12:51 |
FestenakaThe Celebration (1998)Žanr: Drama Režija: Thomas Vinterberg Jezik: Danski, Nemački, Engleski Uloge: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Paprika Steen, Birthe Neumann Trajanje: 105 min Cenjeni otac porodice i biznismen Helge proslavlja svoj 60. rođendan u porodičnom hotelu. Okupljeni su njegova verna žena Elsa, kćerka Helene, sinovi Mihael i Kristijan, i drugi gosti. Njihova najstarija kćerka Linda se nedavno ubila u jednoj od soba hotela. Pre slavljeničke večere. Helene nalazi Lindinu samoubilačku poruku, ali je skriva. Kasnije, tokom večere, Kristijan drži govor porodici u kome optužuje Helgea da je seksualno zlostavljao njega i Lindu. Ovo je prvi film snimljen po pravilima manifesta „Dogma 95" koji su Vinterberg i Lars von Trier napisali 1995. Bili su zasnovani na eseju Francois Truffauta iz 1954. godine koji je predstavljao nastanak novog francuskog talasa 60-tih. Pokret Dogma je najavljen u Parizu, 22. marta 1995. godine na proslavi stogodišnjice filma. Lars von Trier je bio pozvan da govori o budućnosti filma, ali je umesto toga prosuo na zbunjenu publiku crvene pamflete sa najavom pokreta Dogma. Izvor: http://drugascena.org IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0154420/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2017 u 19:39 |
|
Film je bijesna i pročišćujuća drametina o obiteljskom okupljanju. Svakakvih Reuniona sam se nagledao. Većinom komedije, crne komedije ( neke stvarno dobre ), thrillere, pa i drame. No ovo je jedan od moćnijih filma o surovom otkrivanju obiteljskih tajni. Plus što Thomas Vinterberg ne štedi ni dansko visoko društvo. Ništa u ovome filmu nije svijetlo i čisto. Ni obitelj a bogme ni društvo u cjelini, što nam najbolje dočarava ona scena sa pjevanjem o malim ...Moja je ocjena 7/10. Nije neponovljiv, bilo bi realno 8/10, no nema baš puno suspensea. Kada se odvrti glavna tema, sve je dalje samo tehniciranje, koje je u dojmu filma. Dobro, čak jako dobro.
|
|
![]() |
|
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2017 u 01:28 |
|
Zanimljiv film, sjajna gluma, dobar scenario i rezija. U nekim trenucima mi nije drzao paznju, u nekim trenucima sam skrenuo pogled, bas zbog toga sto kaze robin, kada prodje glavna tema posle je samo tehniciranje koje jeste dobro ali meni nije cvrsto drzalo paznju. Ono sto fali ovom filmu je malo vise napetosti, onda bi mi drzao paznju maksimalno. Ali bez obzira na to, sve u svemu ovo je interesantan film koji vredi pogledati. Ocena: 7/10
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2017 u 09:24 |
Odlično istaknuta suština, po mom mišljenju. ![]() Moram priznati da mi je na početku bilo neobično kretanje kamere i uopšteno rečeno režija filma (imala sam utisak da gledam dokumentarac), ali kad se priča razvila svaki ugao i kadar je dobio drugi, puniji smisao, što me oduševilo. U pojedinim kadrovima, kad se gotovo ništa nije dešavalo, imala sam utisak kao da film vrišti na sav glas. Sjajno! Sve to je, naravno, odlično prenelo bol, teskobu, unutrašnju borbu, depresiju, ludilo, haos...Zbog svih probuđenih i dirnutih emocija kod mene, bolesno, rodbinsko okupljanje od mene dobija 8/10. |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |