Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bakha satang aka Pepermint Candy (1999)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bakha satang aka Pepermint Candy (1999)

Bakha satang

Bakha satang (1999)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1999

Žanr:

drama

Trajanje:

129 min

Režija:

Lee Chang-dong

Scenarij:

Lee Chang-dong

Glavne uloge:

Kim Yeo-jin
  >  Hongja
Moon So-ri
  >  Sunim
Sul Kyung-gu
  >  Yongho
Kyeong-ik Kim
  >  Myungsik
Woo-hyeok Jeong
  >  Corporal Park
Jang-soo Bae
  >  Camera shop owner

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Gajtana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gajtana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bakha satang aka Pepermint Candy (1999)
    Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:00
        Bakha satang
                aka
      Pepermint Candy

Žanr: Drama, Romantika
Godina: 1999
Država: Korea
Trajanje: 129 minuta
Uloge: Kyung-gu Sol, Yeo-jin Kim and Jung Suh
IMDb

Radnja filma:
Pepermint Candy predstavlja drugi film severnokorejanskog režisera Lee Chang-donga. Počinje samoubistvom glavnom protagoniste i koristi obrnutu hronologiju kako bi opisao neke od ključnih momenata koji su se dogodili tokom poslednjih 20 godina u njegovom životu, i koji su doveli do njegove smrti.

Trailer:

Prijevod radi: insideman

Ažurirao Gajtana - 30.Ožujak/Mar.2011 u 15:00
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
Na vrh
insideman View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj insideman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 01:11
Peppermint Candy aka Bakha satang (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0247613/

režija:
Chang-dong Lee

scenario:

Chang-dong Lee

uloge:

Kyung-gu Sol, Yeo-jin Kim, So-ri Moon

žanr:
drama

trajanje:
130 minuta

zemlja:
Južna Koreja

jezik:
koreanski

opis:
Sigurno ste nekada čuli da čoveku pred smrt kao na filmskoj traci
kroz glavu prođu najznačajniji momenti iz života. Ovaj film je upravo to,
filmska traka koja je prošla kroz glavu junaku filma Yong-ho. Pratimo ga u sadašnjosti do
poslednjih momenata njegovog života a zatim gledamo sve te trenutke koji su njegov
život činili srećnim i tužnim, lepim i ružnim ... jedinstvenim.

prevod:
http://titlovi.com/titlovi/pepermint-candy-aka-bakha-satang-141070/

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 03:03

insideman hvala za prevod dajsve

Titl mozete preuzeti OVDJE

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2022 u 17:47
Svidevši mi se specifičnost filma Oasis, pogledah i prethodni film Chang-dong Lee-a, Peppermint Candy i film me je potpuno razbio, dopao mi se čak i više od sjajnog Oasis...

Peppermint Candy se otvara 1999 godine, dolaskom Yong-hoa na piknik-okupljanje fabričkih radnika u kakvom obeležavanju dvadesetogodišnjice od kako su poslednji put bili svi zajedno na okupu... Mi vidimo da je Yong-ho doživeo teži nervni slom, da ga istovremeno lome seta, nostalgija, razne od vajkada nakupljene presije i on izlomljen svojim bolom staje na obližnje šine i vrišteći dočekuje voz...u trenutku kada voz juri ka njemu, njegove reci su "Želim da se vratim nazad"...i od samog početka filma i tog urlika glavnog protagoniste, priča nas korak po korak vodi unazad, od par dana pre, pa sve do prvog okupljanja fabričkih radnika 1979. kroz (po meni) savršeno uklopljene ključne momente Yong-hoovog života. Usputno se nenametljivo može videti i novija istorija Južne Koreje koju autor koristi da opiše i karakter svog junaka i njegov razvitak...od finansijskog sloma do dana kada je bio policijski mučitelj u doba represivnog sistema svoje države... Kako ja ne znam mnogo (a.k.a. jedva da znam išta) o skorijoj prošlosti Koreje, svakako da su me više dojmili lični detalji Yong-hoovog života, ljubav koja ne prolazi, brak sa drugom devojkom, i zapravo sva ta nemoć da junak promeni išta od svojih nedaća.

Izuzetno zanimljive naracije, savršeno efektne glume Kyung-gu Sol-a, film koji polako otkriva svoje kvalitete dok priča u stvari sasvim običnu životnu priču kroz vremenske talase koji junaku mnogo više odnose nego što donose, i svi ti vozovi koji prolaze u mnogim kadrovima ovog filma, teraju nas na razmisljanje, možda i na preispitivanje. Peppermint Candy je verovatno namerno tako i postavljen, traži i vabi gledaočeve misli...na mnoga bitna pitanja film ne daje odgovore, sve je na nama, i sam život protagoniste nije potanko objašnjavan...kako je Yong-ho izgubio sav svoj novac, zašto je pristupio brutalnoj policiji, zašto je oženio devojku koju ne voli, zašto je tretirao devojku koju je neizmerno voleo onako kako ju je tretirao...no imamo li mi i za naše živote i izbore mnogo (objektivnih, bez samoubeđivanja) objašnjenja ? Ko pa može tek tako (ako ikako) da upravlja bilo putanjama bilo odredištima tih puteva?

Sjajan film, uveren sam da ću mu se vraćati...svaka preporuka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.