Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - windovs 7 (problem?)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

windovs 7 (problem?)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Bebinjo View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
beb@ch

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bebinjo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: windovs 7 (problem?)
    Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2011 u 17:09
evo jedno pitanje odnosno problem...

pred nekih mjesec dana jedan lik mi je stavio windovs 7...sve je bilo lijepo i uredno do onda kad si nisam počeo instalirati programe..i tako jedno po jedno stavio sam daemon tools i na kraju instalacije me lijepo pitalo dal da želim da se komp restarta..ništa me ne košta i stavim da. i tu je nastala cijela zbrka..windovsi mi se nisu htjeli dić..kako zašto? neznam.. cijelo vrijeme mi je dolazilo da ne neki error odnosno problem i došlo mi dal da želim: start windovs normal ili start windovs in safe mode? pošto nisam mogao tamo ništa je je u biosu disejbl ostalo je na start windovs in safe mode..i tu je on tražio,analizirao neki problem..i na kraju kad bi završio mogao sam staviti samo continue..i opet bio išlo sve ispočetka.pošto se ne razumijem nešto u to..poslao sam komp natrag tome liku i sredio ga, nisam pitao šta je..radio je.

e sad...
dobio sam novu grafičku,zamjenili su mi je, na meni je samo ostalo da instaliram drivere..pogledao sam dal su slučajno stari driveri ostali gore i nije ih bilo..lijepo lagano instalirao nove,pri kraju instalacije restartao komp i sve je super..igrice rade bez problema ma sve super da ne duljim.ugasim komp odem spavat,ujutro kad se probudim i upalim komp opet isti onaj problem od gore...neki error i start windovs in safe mode.. (opet ne mogu promjenit u start windovs normal) i on tamo radi radi radi završi..komp se automatski sam restarta i windovsi se dignu..al driveri koje sam instalirao nema ih...zašto? kako?
opet ih moram izbrisat iz kompa i instalirat i radi sve..problem nastaje kad ugasim kom i opet ga upalim..kad stavim restart radi normalno..

jel zna netko u čemu je problem? šta bi moglo bit?

ispričavam se, neznam nešto puno o windovsima i o tome..pa sam vjerovatno napisao koju glupost
hvala unaprijed
Na vrh
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2011 u 19:13

Ako je u pitanju ovakav meni koji se pojavi, a na tastaturi nije moguće promeniti selekciju (kao da tastatura ne radi) pretpostavljam da je u pitanju USB tastatura. Ako je tako kao što nagađam potrebno je u BIOS-u ploče podesiti da ploča ima podršku za USB uređaje. Kod različitih ploča ta stavka se različito i zove, ali najčešće piše nešto ovako:

- legacy USB support
- USB keyboard support
- USB mouse support (za miša)
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2011 u 00:22
Ako se pojavi takav meni i on može da lupi Enter na tastaturi onda je sve OK sa prepoznavanjem iste. Međutim, ako se uopšte ne pojavi Start Windows Normaly to je već druga priča.
Ortak ili ti ste nešto gadno zabrljali sa instaliranjem nekog programa, tj. možda niste obratili pažnju na upozorenje da program nije kompatibilan sa Win 7, što je smrtna greška kod ozbiljnijih programa (Daemon, ACDSee, Alcohol, drajveri...) a moguće je i da ti aktivator pravi problem (ako si ga uopšte upotrebio) jer su neki pravo sranje. Takva greška dovodi do problema u startovanju komp. Ovo pišem iz iskustva i tada sam naučio da obraćam pažnju na sve što mi piše pri instalaciji. I veruj mi na reč, najbolje bi bilo da ponovo od početka instaliraš windows, pa drajvere i sve ostalo, ali pre svega za programe koje koristiš potraži verzije koje provereno rade na sedmici.
Na vrh
slowrun View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slowrun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2011 u 02:02
Kadа ga gasiš, da li ga baš ugasiš na shut down ili spustiš u hibernaciju?
Imaš li možda modem u računaru, Intelov?
Nemoj da te mrzi, istestiraj malo komponente (ovo sam uradi). HDD za početak, memoriju,
napajanje (opteretiš mu maksimalno proc, graf i hardove), onda neki stress test.

Drajveri za grafičke hoće da se debilno ponašaju. Skini stariju verziju drajvera,
ako si sad stavio najnovije, ili probaj da skineš sa sajta proizvođača grafičke (prim. Gigabyte),
baš za tvoj model (uglavnom se radi o istim drajverima, ali da imaš jednu stvar manje da se
pitaš da li je zbog toga), uninstaliraj postojeće i stavi nove koje si skinuo.

Piši šta ti ispiše kao grešku...
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2011 u 11:56
Ma prilikom zamene grafike neki konektor nije postavljen kako treba...podji od toga pa onda ova visa matematika...Confused
live long and prosper
Na vrh
Bebinjo View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
beb@ch

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bebinjo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2011 u 18:32
hm..pitao sam jednog kolegu i skinuo drivere s original stranice i radi kako treba..valjda je bilo do drivera na original cd-u..što je rekao da je lako moguće...

@slowrun: na shut down ga gasim..nemam modem..

evo radi sve kako treba..iskreno mislim da nije do windovsa nego neki programi ne rade na sedmici (oni stariji) ista stvar bila mi je sa daemon tools..skinuo nanoviji gdje su ljudi pisali da radi i evo stvarno radi...

hvala svima..ako budem imao koji problem još javim
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2011 u 14:12
Sam windows ne pravi probleme te vrste, ali zato takvi programi i drajveri mogu napraviti lom u registru i bios-u, tako da kompjuter i windows ne mogu normalno da rade.
Na vrh
panmarko View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj panmarko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 09:13
do juce mi je na win 7 ultimate radio stampac lexmark x2550 ali sad nece .sta je u pitanju nece da instalira drivere,ni za win 7,pa sam pokusao od viste pa nista pa od xp pa nista i sta sad jel moze pomoc,hvalaAngry
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 13:29
Velika je šansa da ti je štampač riknuo. Proveri ga kod nekog na XP-u.
Meni seto desilo sa HP štampačem.
Na vrh
mijko View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mijko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 17:09
Originalno postovano od strane Bebinjo Bebinjo piše:

hm..pitao sam jednog kolegu i skinuo drivere s original stranice i radi kako treba..valjda je bilo do drivera na original cd-u..što je rekao da je lako moguće...

@slowrun: na shut down ga gasim..nemam modem..

evo radi sve kako treba..iskreno mislim da nije do windovsa nego neki programi ne rade na sedmici (oni stariji) ista stvar bila mi je sa daemon tools..skinuo nanoviji gdje su ljudi pisali da radi i evo stvarno radi...

hvala svima..ako budem imao koji problem još javim

Sad kad ti sitem radi kako treba odradi Back-up i to preko windowsa, stavi na neku drugu particiju ali obrati pažnju da će ti bekap biti težak skoro koliko i zauzeta sistemska particija, najbolje bi bilo da imaš zaseban HDD koji će moći da sadrži ove podatke. Napravi sebi Windows 7 sistem disk, tojest loader, to ćeš da koristiš ako ti nekim slučajem padne sistem i ako ne bude hteo uopšte da se podigne, preko tog diska možeš da vratiš sve sa Imidža koji si napravio kao bekap. Ja sam lično već par puta sve tako spašavao kad sam ponjakao nešto sa drajverima, jedino je bitno da si siguran da je sve ok sa Sistemom, jer ako napraviš imidž lošeg sistema onda ti je sve džabe! 

U buduće kad apdejtuješ drajvere ili instaliraš nešto kritično ili teško, obavezno napravi sistem restore point i na taj način se spašavaš mnogih muka ako nešto krene naopako. 

Nemoj ništa da menjaš u podešavanjima nego samo stavi da windows sam bira šta treba da se bekapuje kad budeš pravio Imidž. Bavim se računarima i podizanjem sistema i svima koji imaju dovoljno mesta na PC-ju obavezno pravim Imidž, za mušterije je jeftinije od podizanja novog sistema i meni je brže jer se svi podaci bezbedno čuvaju. Nazdravlje!   bubba2
Don`t drink and drive, take LSD and teleport...

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 21:54
a moze i preko Ghost 2003, meni odlicno obavlja posao.
Na vrh
mijko View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mijko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2011 u 22:58
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

a moze i preko Ghost 2003, meni odlicno obavlja posao.

Može i tako ali nema potrebe za dodatnim softverom ako Windows odrađuje posao a već je ionako tamo.
Don`t drink and drive, take LSD and teleport...

Na vrh
ka5an View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ka5an Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2011 u 20:03
Pokušao sam da instaliram "W7" u Toshiba Qosmio G30, medjutim u neko doba instalacija je stala, restartovao se laptop i sledila su obaveštenja tipa "i nije ti neki računar za "W7" i slično.
Ta instalacija mi je napravila haos;
Taman se instalirala ponuda u startovanju računara;
- Startuj raniji operativni sisstem
- Startuj Windows 7
...................................................
Prvo, radi se o 32bit. (x86) računaru sa 2 HDD/a od po 120GB, 2 Intel Certino procesora, odličnom grafičkom kartom, itd.
Znači - računar MOŽE da podrži W7!
....................................................
Zanima me kako da sklonim onu ponudu "šta da startujem", koji operativni sistem, a da ne formatiram disk?
XP je od samog početka u ovom računaru, i hteo bih da ga ostavim, ali da mi se staruje normalno, kao i pre pokušaja instalacije "sedmice".
....................................................
Da dodam;
Instalacioni CD "W7" je dobar, i do sad je instaliran u 30/ak računara, naravno - besplatno!
Na svim tim računarima radi odlično!
Takodje, besprekorno radi i u mojoj konfiguraciji (drugi računar).

Ažurirao ka5an - 27.Lipanj/Jun.2011 u 20:06
Ko je shvatio ~ znaće.
Na vrh
slowrun View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slowrun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2011 u 05:41
Ako možeš normalno da startuješ Win XP...

Desni klik na "My Computer" i izabereš "Properties".

Ideš na "Advanced" jezičak i klikneš na "Settings" (ima ih 3 različita) u polju "Startup and Recovery".

Kada ti se otvori "Startup & Recovery" izaberi "Edit"

Sada ti se otvara prozor u kome edituješ boot.ini fajl.
Ako hoćeš da ti bude default vrednost, kao pre instalacije WIN 7,
on treba da sadrži samo ono što je dole navedeno, sve ostalo ti je višak.
U tih prvih nekoliko redova nemoj ništa menjati, ne znam na kojoj ti je particiji i disku Windows.
Ako hoćeš iskopiraj sadržaj tog fajla (boot.ini), ali nemoj
ga menjati, pa ćemo ti reći šta da brišeš a šta da ostaviš.
A boot.ini treba da ti sadrži samo sledeće...

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story
Na vrh
ka5an View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ka5an Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2011 u 08:08
Meni je tu:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Media Center Edition" /noexecute=optin /fastdetect /forceresetreg/

Ažurirao ka5an - 28.Lipanj/Jun.2011 u 08:09
Ko je shvatio ~ znaće.
Na vrh
ka5an View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ka5an Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2011 u 09:01
E, pa niiismo rešili moj problem (još uvek)...Confused
Kopirao sam to tvoje u notepad od "Podizanja sistema", restartovao računar dva puta (za svaki slučaj), sačuvao to šta je pre pisalo u tom notepadu u poseban notepad i ostavio ga na sred monitora da bi' ga lakše pronašao iz Safe moda (ako se ukaže pootreba, n'o nije se to dogodilo).
Isto mi i sad podiže sistem, i ni sad nema "sekundaru" da mi odbrojava željenih mi 30sec za izbor...
Ponovo sam dopustio da sam podigne poluinstaliranu "W7", i ponovo sam dobio "plavi ekran sa belim textom;
.......................................................................
STOP: c00021a {Fatal System Error}
The initial session process or system process
terminated unespectedly with a status of 0x00000000
(0xc000009d 0x00100410).
The system has been shut down.
.......................................................................

Ažurirao ka5an - 28.Lipanj/Jun.2011 u 09:19
Ko je shvatio ~ znaće.
Na vrh
ka5an View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ka5an Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2011 u 22:08
Rešen problem, hvala slowrun Clap
Odličan ti je program, ne mora da se stiska F2,F4,F8, u zavisnosti kako je rešen računar.

Ažurirao ka5an - 30.Lipanj/Jun.2011 u 22:08
Ko je shvatio ~ znaće.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.