Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > DVD software: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - TMPGenc , DIVX i DVD
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

TMPGenc , DIVX i DVD

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
exned View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: TMPGenc , DIVX i DVD
    Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2010 u 00:13
imam jedan video klip od nekih 400 MB....kad ga ubacim u TMPGEnc dvd author( i kad kao izlazni format odaberem DVD) kao konačni rezultat dobijem fajl "tezine" oko 800 MB!
(ako na pocetku rada sa video klipom-kao OUTPUT izaberem divix) hoce li mi se kvalitet video klipa pokvariti?
Nedo
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2010 u 00:31
Zavisi od formata i trajanja video klipa, veličine slike, vrste audio dela i bitrejta. Ako ti je klip mp4 ili mkv, slika 1080x720, samim tim što klip konvertuješ u DVD, slika se smanjuje na 720x540, što je DVD standard. Ako je manja onda se povećava opet na standard, što neminovno dovodi do izvesnog pogoršanja kvaliteta. Ako je klip dobrog kvaliteta pogoršanje bude najčešće zanemarljivo, do sledeće konverzije već konvertovanog klipa. Za DivX konverziju, pored veličine slike i tona, veoma je bitno trajanje klipa, što kraće traje to je manji gubitak u kvalitetu. Recimo da je (nisi napisao nikakve podatke, samo onaj najmanje bitan) klip trajanja 30min., veličine slike u HD formatu 1080x720, ton je AAC ili AC3 5.1 448Kbps 48KHz. Smanjenje slike je obavezno ako želiš da gledaš na standalone DVD plejeru zbog standarda, i to bi bio jedini gubitak jer ćeš razvući fajl kompresovan na 400Mb, na novih 700 ili više Mb. A ako nećeš da smanjuješ rezoluciju, dobićeš HD DivX za gledanje na kompjuteru i novim HD plejerima ali u tom slučaju nema potrebe za konverzijom jer već podržavaju većinu fomata.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2010 u 11:25

Nedo
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2010 u 11:29
dakle,radi se o AVI fajlu(koji ima negdje oko 400 MB)..e sad, ako ja stavim kao TARGET SIZE : 500MB da li ce se ista pokvariti slika...buduci da sam prosli put kao TARGET SIZE stavio SINGLE LAYER DVD MEDIA pa mi je ovaj program valjda automatski prebacio klip u 800 MB!
Cilj mi je(posto ovih AVI fajlova imam više), da ih, nakon što ih pretvorim u vts sprzim više njih na dvd!
Nedo
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.