Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem oko zamene Hard Diska u Multimedia Player
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem oko zamene Hard Diska u Multimedia Player

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
stanko1969 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stanko1969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem oko zamene Hard Diska u Multimedia Player
    Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 22:54
Promenio sam hard disk(nov) u eksterni multimedia HDD.Ukljucio sam preko usb u kompjuter da bih ubacio filmove ali kompjuter ne prepoznaje hard disk.Kad sam ukljucio preko TV pisalo je "NO DISK".Neznam u cemu je problem.Moze li neko da mi pomogne.Unapred Hvala. 
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 23:57
Proveri jesi li prvo formatirao disk kao NTFS u kompjuteru i radi li kako treba (kopiranje - prebacivanje sa drugog harda), pre ubacivanja u Media P.
To bi mogao biti razlog.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 00:38
obicno novi usb hard diskovi traze usb 2.0 port, tako da probaj sve usb portove kojih imas na zadnju stranu pc-a i mora da radi. Kod mene imam i napred front usb portove ali ne prepoznaju mi ni jedan usb hard disk, valjda nisu usb 2.0.
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stanko1969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 00:53
Jedino mi ostaje da probam da formatiram disk.Ako saznate , cujete za jos neko resenje u vezi mog problema zamolio bih vas da mi javite.Hvala.
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 02:22
javi ti nama da  li je formatiranje i kacenje diska na usb portove sa zadnje strane kompa dalo ikakvog efekta, a usput mozes i da ostavis i marku diska da bi ti mozda blize odgovorili

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 02:58
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

obicno novi usb hard diskovi traze usb 2.0 port, tako da probaj sve usb portove kojih imas na zadnju stranu pc-a i mora da radi. Kod mene imam i napred front usb portove ali ne prepoznaju mi ni jedan usb hard disk, valjda nisu usb 2.0.

Nekad ti portovi sprijeda nisu priključeni na matičnu. Tako meni ulaz za mikrofon i slušalice/zvučnike naprijed ne radi je rnije priključen na matičnu. Ali usb-ovi rade normalno...

Sve zavisi kako dobiješ...

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 12:49
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Nekad ti portovi sprijeda nisu priključeni na matičnu. Tako meni ulaz za mikrofon i slušalice/zvučnike naprijed ne radi je rnije priključen na matičnu. Ali usb-ovi rade normalno...

Sve zavisi kako dobiješ...
ma kod mene su ukljuceni usb portovi na maticnu ali nisu valjda 2.0 i zato mi ne prepoznaju usb hard diskove(my passport), dok sa usb stickovima i kamere rade ok.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 14:24
Ice, dobri su ti portovi, problem je "passport". Tako je i kod mene (passport), čas 'oće kaki, čas neće kaki, ali više neće, dok mi ostali prenosni (kućište u kome je hard, razni proizvođači) hardovi perfektno rade na prednjim portovima.

stanko1969, da imaš problem sa usb-om na kompu (nemoguće na svima), valjda bi radio na TV, ne bi prijavio NO DISK, jel' tako? I šta bi sa formatiranjem?
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stanko1969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 16:23

Trenutno sam na poslu.Ukrao sam malo vremena da vam odgovorim.Disk Maxtor 1TB SATA,7200 rpm ,16 MB Cache.Jos nisam probao formatiranje.

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 02:07
Trebalo je da se raspitaš pre kupovine. Maxtor-i su veoma zahtevni u vezi napajanja, pogotovo tako veliki. Bolje bi bilo da si uzeo neki WD ili Hitachi, Seagate...Ali šta sad, gotovo je. Probaj formatiranje. Ne znam da li si dobio uz MP uputstvo u vezi harda (do koje veličine, format ili ne itd.) jer je direktno vezano za napajanje MP-a. (važni su mali crnci tj. snaga napajanja u Amperima) Sve ispod 2A je smešno kad su u pitanju  klasični hardovi veći od 250GB. (SSD su još daleki snovi)
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stanko1969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 07:50
USPELO JE, ZIV JE. Samo sam formatirao disk.Veliko HVALA na svim savetima.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.