| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dobitnici OSKARA 2010. u svim kategorijama |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dobitnici OSKARA 2010. u svim kategorijamaObjavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 06:00 |
|
FILM:
The Hurt Locker (2008): Kathryn Bigelow, Mark Boal, Nicolas Chartier, Greg Shapiro MUŠKA GLAVNA ULOGA: Jeff Bridges: Crazy Heart (2009) ŽENSKA GLAVNA ULOGA: Sandra Bullock: The Blind Side (2009) MUŠKA SPOREDNA ULOGA: Christoph Waltz: Inglourious Basterds (2009) ŽENSKA SPOREDNA ULOGA: Mo'Nique: Precious (2009) REŽIJA: Kathryn Bigelow: The Hurt Locker (2008) NAJBOLJI ORIGINALNI SCENARIO: The Hurt Locker (2008): Mark Boal NAJBOLJI ADAPTIRANI SCENARIO: Precious (2009):Geoffrey Fletcher FOTOGRAFIJA: Avatar (2009): Mauro Fiore MONTAŽA: The Hurt Locker (2008): Bob Murawski, Chris Innis SCENOGRAFIJA: Avatar (2009): Rick Carter, Robert Stromberg, Kim Sinclair KOSTIM: The Young Victoria (2009): Sandy Powell ŠMINKA: Star Trek (2009): Barney Burman, Mindy Hall, Joel Harlow MUZIKA Up (2009): Michael Giacchino PESMA: Crazy Heart (2009): T-Bone Burnett, Ryan Bingham MIKS ZVUKA: The Hurt Locker (2008): Paul N.J. Ottosson, Ray Beckett MONTAŽA ZVUKA: The Hurt Locker (2008): Paul N.J. Ottosson SPECIJALNI EFEKTI: Avatar (2009) ANIMIRANI FILM: Up (2009) STRANI FILM: El secreto de sus ojos (2009)(Argentina) DOKUMENTARNI FILM: The Cove (2009): Louie Psihoyos, Fisher Stevens KRATKI DOKUMENTARNI FILM: Music by Prudence (2010): Roger Ross Williams, Elinor Burkett KRATKI ANIMIRANI FILM: Logorama (2009): Nicolas Schmerkin KRATKI FILM: The New Tenants (2009): Joachim Back, Tivi Magnusson |
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 06:04 |
|
Kao što sam i rekao
The Hurt Locker Svaka čast ![]() |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
RastaFresh
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 09:14 |
|
Ne mogu da verujem! Realno, ni The Hurt Locker ni Avatar nisu zaslužili da budu u nominacijama, ali bi mi ipak bilo draže da je Avatar dobio. Ali svi već znamo kako dodela Oskara funkcioniše.
Pogledajte kako je Kameron predstavio Američku vojsku, a kako Bigelowa! Sada znamo na kojoj strani su članovi Američke Filmske Akademije. |
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 12:06 |
|
Šteta što "Avatar" nije dobio oskar za najbolji film. Bilo bi slatko gledati šefa kako divlja
|
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 12:16 |
Najviše Oskara za "Katanac za bol"Drama o vojnicima u Iraku osvojila je šest Oskara na 82. dodeli priznanja Američke filmske akademije. "Katanac za bol" Ketrin Bigelou odneo je najprestižnije Oskare - za najbolji film i režiju, kao i za originalni scenario, filmsku montažu, montažu i miks zvuka. Bigelouova je tako "prešišala" svog bivšeg muža Džejmsa Kamerona, čiji je "Avatar" takođe bio nominovan u devet kategorija. "Avatar" je osvojio "samo" Oskara za vizuelne efekte, kameru i scenografiju. "Katanac za bol" pobedio je ostvarenja "Avatar", "Prokletnici", "Precious", "Ozbiljan čovek", "Do neba", "Gore u vazduhu", "Oblast 9", "Blind side" i "An education". Najvažnije glumačke nagrade otišle su Džefu Bridžisu ("Ludo srce") i Sandri Bulok ("Mrtav ugao") za glavne uloge, odnosno Kristoferu Volcu ("Prokletnici") i Monik ("Precious") za sporedne. Oskara za najbolji strani film osvojio je argentinski "El secreto de sus ojos", dok je najbolji crtać "Do neba", a najbolji dugometražni dokumentarac "The cove" Luija Psihojosa. Za najbolji adaptirani scenario nagrađena je drama "Precious", po istoimenoj knjizi Sefajer. Najbolji kostim ima film "Mlada Viktorija". "Muzički" Oskari dodeljeni su crtaću "Do neba" za filmsku muziku, i "Ludom srcu" za originalnu pesmu ("The weary kind"). Pogledajte fotogaleriju! (MONDO, foto Guliver/Getty images) |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 12:43 |
|
Drago mi je sto nije taj famozni avatar dobio vise oskara, pukla mi
glava od njegovo hvaljenje i teme ovde za njega kojih uvek preskocim
![]() Nisam pratio, ali drago mi je za ovo: Best Performance by an Actress in a Leading RoleChristoph Waltz for Inglourious Basterds (2009) - potpuno zasluzeno, on je uradio film da bude zanimljiv, niko drugi. ![]() |
|
![]() |
|
JDs Revenge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća" Pridružen: 12.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Crossroads Status: Offline Points: 1407 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:03 |
|
ma svi su odrali u filmu... nego me cudi onaj hurt locker samo boze sacuvaj |
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:13 |
|
Izgleda da cu ja biti "crna ovca" pa cu reci da HURT LOCKER nije zasluzio oskara. narocito posle svih ovih spletki oko pisama clanovima akademije i ostalog sto se oko njega desavalo. Ako vec AVATAR nije trebao da dobije oskara onda je INGLORIOUS BASTERDS zasluzio nagradu mnogo vise nego smor od hurt locker-a. Kao sto sam i pretpostavljao hvalospevi americkim vojnicima u Iraku je "morao" da dobije, mnogo pre nego prikazivanje americkih vojnika (makar oni bili i na drugoj planeti) u negativnom svetlu. Moram priznati da je ovo jedan od najgorih oskara za koje znam. Cast WALTZ-u i BRIDGES-u, ostalo je veliki...
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:16 |
|
Ni Hurt Locker ni Avatar ne vrijede tih nagrada...
|
|
![]() |
|
JDs Revenge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća" Pridružen: 12.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Crossroads Status: Offline Points: 1407 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:21 |
|
nisi jedini,apsolutno se slazem sa tobom!
|
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:47 |
slazem se.. |
|
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 13:49 |
+1 ![]() Po meni su i Up i El secreto de sus ojos zaslužili... Hurt locker mi je teško patriotsko izdrkavanje, već sam davno o tom pisao... ![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 14:02 |
|
+ 1 Ali mislim da niko od nas nije iznenađen, pa uostalom nije prvi put. Hvala Bogu ove godine ima dosta filmova koji nisu iz Američke produkcije, pa se imalo šta pametno i dobro pogledati. Slažem se sa Bubom, mogli su glat da daju i velikog Argentincu. |
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 14:10 |
|
Učinjen je greh prema Gadovima! Da sam vernik, sad bih kleo akademce
|
|
|
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72113 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 14:37 |
Nisi jedini, popljuvah ga odavno. ![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 15:13 |
|
Standardno za Oscara, mnogi nisu zasllužili što su osvojili.
The Hurt Locker i Avatar se nabrali nagrada, a Sherlock Holmes-a nigdje. ![]() Uz već spomenute, nikako mi nije jasno kako je Up pobijedio u kategoriji za animirani film. Iako solidna priča, totlano nezanimljiv i bezvezan crtić koji će ubrzo pasti u zaborav. |
|
![]() |
|
makspower
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 16:16 |
|
Jednom reciju Katastrofa!!!
|
|
![]() |
|
IvanBM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Points: 286 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 16:16 |
|
za up se ne slažem s bukijem, ali za ovo se slažem upotpunosti. Hurt Locker je film koji mi se nije nimalo dojmio
Ažurirao IvanBM - 08.Ožujak/Mar.2010 u 16:17 |
|
|
S Poštovanjem!
Ivan B.M. |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 17:19 |
|
Up je daleko najbolji animirani film, ne obična zabava za djecu... ;)
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 17:21 |
|
Zato se i buni ova omladina.... |
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |