Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 300 (2006)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

300 (2006)

300

300 (2006)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2006

Žanr:

drama, akcija, fantazija, ratni

Trajanje:

117 min

Režija:

Zack Snyder

Scenarij:

Kurt Johnstad
, Frank Miller
, Zack Snyder
, Michael B. Gordon
, Lynn Varley

Glavne uloge:

Gerard Butler
  >  King Leonidas
Lena Headey
  >  Queen Gorgo
Alex Ivanovici
  >  Ephor #2
Greg Kramer
  >  Ephor #1
Stephen McHattie
  >  Loyalist
Andrew Pleavin
  >  Daxos
Vincent Regan
  >  Captain
Rodrigo Santoro
  >  Xerxes
Andrew Tiernan
  >  Ephialtes
David Wenham
  >  Dilios
Dominic West
  >  Theron
Tom Wisdom
  >  Astinos
Michael Fassbender
  >  Stelios
Kelly Craig
  >  Oracle Girl
Giovani Cimmino
  >  Pleistarchos

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 300 (2006)
    Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 18:32
300
(2006)

IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0416449/

Žanr:

akcija/ratni

Redatelj:
Zack Snyder

Glumci:
Gerard Butler
Lena Headey
Dominic West
David Wenham
Vincent Regan
Rodrigo Santoro
...

Vrijeme trajanja filma:
117 minuta

Država:
USA

Jezik:
Engleski

TRAILERI:

U 5. stoljeću p. n. e. 300 se spartanskih vojnika suprotstavilo brojčano nadmoćnoj perzijskoj vojsci te su tako ušli u povijest.
Vođa Spartanaca je kralj Leonida (Gerard Butler) dok Perzijance predvodi kralj Kserkso (Rodrigo Santoro).
U cijeloj je priči veliku ulogu odigrala i kraljica Gorgo (Lena Headey), a njihova će sudbina potaknuti cijelu Grčku da se zajedno suprotstavi velikoj najezdi Perzijanaca.

Frank Miller je izjavio da je ideju za `300` dobio kada je u djetinjstvu s ocem u kinu gledao `The 300 Spartans` (1962) koji ga je prvi puta suočio s činjenicom da junaci mogu ponekad i izgubiti. `Znao sam da je priča istinita, ali svejedno sam usred filma morao pitati oca hoće li pozitivci u filmu zaista izgubiti? Nikada mi tako nešto ne bi palo na pamet i za mene je to bio formativni trenutak. Do tada bi junaci uvijek pobjeđivali dobivši pritom medalju ili djevojku, a ovi su ljudi umirali usred ničega, žrtvujući se radi višeg cilja`, kaže on.

Miller možda djeluje kao autor čija je djela lako adaptirati, no bio je potreban netko tko će s jednakom žestinom i energijom prenijeti njegovu viziju antičke Sparte na veliko platno. Izbor je pao na Zacka Snydera koji je uspio i zombije natjerati da trče, pa kako ne bi oživio ionako raspoložene Spartance?

Spartanci za sada rulaju američkim box-officeom, a kao razlog tome mnogi vide i dobru taktiku producenata koji su nanjušili mjesto gdje treba započeti promociju te kako raju malo po malo navesti da kupi ono što im nude. Film je imao i jaku on-line kampanju s čak 9 trailera, o čemu smo već pisali.

A kako to s hitovima biva, mišljenja su podijeljena, a poznato je da je film bio izviždan na berlinskom festivalu. `300` je na jednoj internet stranici dobio 60 % pozitivnih recenzija – hvalio se vizualni izgled filma dok su prigovori upućeni crno-bijeloj karakterizaciji i pojednostavljivanju teme. Više nego konačna presuda, možda je zanimljivija različitost gledišta  s kojih se pristupalo analizi filma. Upravo ta raznolikost i brojnost upućuju na to da je riječ o prvom važnom filmu ove godine.

Film je tako uspoređen s trenutačnom američkom vojnom politikom (iako se kritičari nisu uspjeli složiti oko toga tko je Bush u cijeloj priči), a Iranci su na film gledali kao na pokušaj demonizacije njihova kulturnog nasljeđa, što je izazvalo i javne osude iranskih političara. U veličanju ratničke kulture, fizičke snage i pokornosti neki su vidjeli obilježja fašizma ,  dok su drugi u istome pronalazili i homoerotska obilježja.

Drugi su se koncentrirali na sliku Perzijanaca kao negativaca koji navodno utjelovljuju sve karakteristike tipičnih Drugih, tj. svih onih koji predstavljaju otklon od `bijele muške heteroseksualne norme`. Steven Rea rekao je da Perzijanci predstavljaju `miks svih zapadnjačkih stereotipa o afričkim i azijskim kulturama`,

a Dana Stevens istaknula je njihovu povezanost s `hendikepiranim i deformiranim ljudima`.

Neki su uočili i `ženstveniji stajling` kralja Kserksa koji je u kontrastu s Leonidinom `asketskom muškošću` čime se ženskost opet karakterizira kao negativna osobina (iako film ima i jak ženski lik u kraljici Gorgo), a to se nije svidjelo ni nekim queer kritičarima koji tvrde da film promiče (homo)seksualne stereotipe. Pompoznim naslovom `Frank Miller i 300 - napad na gay prošlost` pozabavili su se činjenicom da se homoseksualnost koristi samo kao uvreda, a ne i kao povijesno vrlo česta praksa, osobito kod Grka.

Treća se skupina bavila povijesnom autentičnošću podataka, iako je taj posao možda i najnezahvalniji od svih. `300` je ipak čista fantazija i ne pretendira na točnost. Njegovi su se autori pokušali ograditi i od ranije navedenih ideoloških tumačenja, ali kako ideologija nije nešto što se može lako kontrolirati, ni njihova ograđivanja nisu zaustavila različita tumačenja. Dakle, ljudi, pozvani ste da kažete što mislite. I dajte mašti na volju.

Prijevodi za ovaj film nalaze se ovdje. Thumbs Up

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 19:34
odličan film,meni jedan od najboljih...
Na vrh
prepet View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prepet Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2010 u 16:15
Iako ima dosta vremena od kada sam odgledao ovaj film,moram reci da je ostavio fantastican utisak na mene.Pre samog gledanja sam dugo pratio najave samog filma,trejlere,intervjue sa glumcima,tako da sam tacno znao sta  da ocekujem od filma.Tako da ne razumem zvizdanja na projekcijama i sl.A silne politicke rasprave o tome ko je ko, ko je Bush a ko homoseksualac,to mogu da rade  oni koji imaju vremena za gubljenje na takve gluposti.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2010 u 15:37
Meni je ovaj film odlično legao, u svim segmentima mi se svidio. Thumbs Up
Ocjena - 9(10).
Na vrh
Donjande View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Donjande Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 00:03
Najvise ocene za film iako je vise kompijuterski 
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 06:03
Znaci vredi ga pogledati LOL
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 17:12
Da, vredi pogledati. Kako bi inače znao šta je kompletno đubre?
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 17:53
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Da, vredi pogledati. Kako bi inače znao šta je kompletno đubre?

Confusedpeglarussianroulettewallbashsentinel
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 20:19
Meni je 300 jedan od naboljih akciono ratnih filmova, e sad to sto ne pucaju pistoljima i plasticnom explozivu je druga stvar. 9/10 je moja ocena.
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 20:27
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Meni je 300 jedan od naboljih akciono ratnih filmova, e sad to sto ne pucaju pistoljima i plasticnom explozivu je druga stvar. 9/10 je moja ocena.

+1Clap
Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2010 u 15:06
Tek sam ga sad odgledao. Davno je stajao na hardu.
Odličan film, stvarno. U svakom pogledu je odličan.

10/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.