| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
All That Heaven Allows (1955) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: All That Heaven Allows (1955)Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2009 u 18:51 |
|
All That Heaven Allows (1955)
Sve sto nebo dopusta
http://www.imdb.com/title/tt0047811/
Rezija: Douglas Sirk
Bogata starija udovica Cary Scott (Jane Wyman) iz Nove Engleske, majka dvoje starije djece,
Ažurirao Kneginja - 21.Listopad/Oct.2009 u 18:52 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2009 u 18:05 |
|
Uploudan je prevod za All That Heaven Allows (1955), hvala Boki789 http://www.divx-titlovi.com/hr-hr/divx-subtitles/download/all_that_heaven_allows/88215.aspx |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 12:53 |
|
Beskrajno tužan film Douglasa Sirka, kompleksne, vanvremenske teme, vizuelno raskošan, bojama, dizajnom setova, interesantnim lokacijama, a opet sve to u zapravo vrlo intimnoj priči, ne može ličnijom dilemom, teškim izborima koji se nameću glavnoj junakinji...
Da ne ponavljam sinopsis, i sama tema ovaj film čini snažnim, efektnim u ogoljavanju užasnog polozaja žene, ne tek u nekoj tamo američkoj palanci tokom pedesetih godina prošlog veka, tako (ili gore) može biti i danas, 60 god kasnije, apsolutno bilo gde u svetu, čime se dobija prilicno neobičan hollywoodski film za svoje vreme (istina, ne i za samog Sirka, večito u bitkama sa nezgodnim temama). Tehnički besprekoran, raskošan, iznad svega hrabar, bezvremen...šta više mogu poželeti, zbilja sjajan film, mada ne za svakoga, nije ovo tipična ljubavna priča 1950ih koja bi nas ušuškala svojom romantičnošću. Zapravo, tokom gledanja, postajalo mi je sve ociglednije da će mi kraj filma biti (u izvesnoj meri makar) potpuno nevažan, putovanje do njega je krcato nemirima, bolom, tugom, i oni ostaju tu bez obzira na sve. Društveno prihvatljivo ponašanje koje nam se večito nameće, kao i nemogući izbori pred likovima, osude i nerazumevanje društva, te užasna usamljenost u teškim trenucima neka i pored sve ljubavi sveta, sve to su bitke i u sadašnjosti, biće i u budućnosti, kako za žene, tako i za sve nas, kao prokletim društvenim bićima. ![]() Bitan i dobar film. Veza Fassbindera sa Sirkovim filmovima je pomenuta, tek eto omaž ovom filmu bio je i Far From Heaven (2002) Todda Haynesa, te bih svakako preporučio da se odgledaju u paru. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |