Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The King and I (1956)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The King and I (1956)

The King and I

The King and I (1956)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kralj i ja

Godina:

1956

Žanr:

biografski, drama, ljubavni, glazbeni

Trajanje:

133 min

Režija:

Walter Lang

Scenarij:

Oscar Hammerstein II
, Margaret Landon
, Ernest Lehman

Glavne uloge:

Deborah Kerr
  >  Anna Leonowens
Yul Brynner
  >  King Mongkut of Siam
Rita Moreno
  >  Tuptim
Patrick Adiarte
  >  Prince Chulalongkorn
Martin Benson
  >  Kralahome
Alan Mowbray
  >  Sir John Hay
Carlos Rivas
  >  Lun Tha
Terry Saunders
  >  Lady Thiang
Rex Thompson
  >  Louis Leonowens
Geoffrey Toone
  >  Sir Edward Ramsay

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The King and I (1956)
    Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2009 u 22:46
The King and I (1956)

Director: Walter Lang

Writing credits: Margaret Landon (book "Anna and the King of Siam"), Oscar Hammerstein II (musical play), Ernest Lehman (screenplay)

Deborah Kerr ... Anna Leonowens
Yul Brynner ... King Mongkut of Siam
Rita Moreno ... Tuptim
Martin Benson ... Kralahome
Terry Saunders ... Lady Thiang
Rex Thompson ... Louis Leonowens
Carlos Rivas ... Lun Tha
Patrick Adiarte ... Prince Chulalongkorn
Alan Mowbray ... Sir John Hay
Geoffrey Toone ... Sir Edward Ramsay

Nakon smrti muža, Anna Owens se seli iz Engleske u Siam (današnji Tajland) sa svojim sinom Louisom, kako bi tamo postala učiteljica dece Kralja Siama. Shvativši koliko su Siamski običaji i kultura drugačiji od onoga na šta je navikla, dolazi u sve češće konflikte sa Kraljem. Ipak, nakon nekog vremena njih dvoje će se mnogo bolje slagati, i prijateljstvo će prerasti u nešto mnogo veće.

Trivia:

U jednom momentu, vlasnici studija Fox su zahtevali da se film završi tako što će kralja raskomadati beli slon. Normalno, Yul Brynner je podivljao nakon ovog zahteva, i nakon samo par reči vlasnicima, doneta je odluka da se drže originalne priče.

Marlon Brando je neko vreme razmatran za ulogu Kralja Siama.

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2009 u 22:02
Ja sam ovaj film gledala kao dete...i moram vam priznati dok sam ga prevodila taaako sam uživala...sad je definitivno u mojoj kolekciji. Pravi film za opuštanje...ne kažem ženski, jer zaista nije samo to.
Uživala sam u oslikavanju odnosa muškarca koji mora da zna sve i žene koja mora da utiče na njega a da opet ispadne da je sve to njegova zamisao i delo LOL Ona čuvena narodna "muškarac je glava porodice, ali žena je vrat" je tako lepo ovde oslikana, ispraćena muzikom, smehom, nježnošću...jednostavno, za mene predivan!
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.