Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - prijedlog na dosadasnje stanje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

prijedlog na dosadasnje stanje

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kayser Soze View Drop Down
Uploader
Uploader

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kayser Soze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: prijedlog na dosadasnje stanje
    Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 01:48
pozdrav,

mislim ne znam dal opce bi trebao ovo opce pisati ali . .   ovdje sam jako dugo ..  ne toliko kao registrirani clan kao sto sam vec dugo korisnik ovoga sajta. . pa eto imam neki prijedlog .. za ovo stanje kakvo je sad. .

mislim jasno mi je da se trebalo nesto poduzeti vezano za sve duplikate koji postoje .  ali moje je misljenje da ove rigorozne metode. . pregledavanja silna . i sve ostalo ne doprinosi toliko ovome sajtu . .eto to je samo moje misljenje . .

jer recimo ja vec zadnjih 10 titlova a mozda i vise nisam skinuo odovuda neko s jednog drugog foruma koji nema ovakvu politiku . .  jer se titlovi tamo puno brze pojavljuju .. tj prije dodju .

to je jedna stavr a druga je ta da dosta clanova koji su nekada ovdje stavljali titlove i koji su bili dobri u tome .. ili preradama, doradama ili slicnim to vise ne radi nego stavljaju svoje titlove na taj drugi sajt ..

problem je taj .. da recimo pojavi se jedna verzija nekog tila govorim za titlove na hrvatskom ..   i netko stavi titl .. e sad .. puno titlova koji se pojave na hrvatskom jeziku ili je gramaticki unakazeno . . ili ima hrpu sprskih rijeci .. ili je jednostavno los prijevod. . . .  ne govorim . .za srpske titlove ali vjerujem da je situacija i tamo takva. .

i kaj se desava .. taj titl je tu za tu verziju i nitko vise ne moze staviti ua tu istu verziju taj titl jer vec postoji . . e sad ak se nekom da zajebavat bas tak ko meni pa ja saljem pm adminima i slicno . .ali to se vecini ljudi i ne da bas raditi . . i urgirati za svaki titl koji postavljaju .. ovdje. . i kaj rade? postavljaju titlove na druge sajtov.e . ..

vjerujte mi s vremenom ce sve manje ljudi dolaziti ovdje. . tj sve manje ce postavljati titlove. .  prvo jer su onemoguceni . .titlovi ne prolaze ..  i nece im se dat objasnjavat .. za svaku stvar .. o cem se radi . .a ja vjerujem da je to kja vi radite stvarno mukotrpan posao .. pregledavanje i sve to . . i da nije jednostavno i znam da je to sve volonterski i iz neke ljubavi . .prema svemu ovome .. ali .. trebalo bi sve to malo olabaviti .. .

konkretan primjer .. ja od kad je ovakva situacija .. postavio sam cca 15-20 titlova nemam pojma. . od tih ma valjda za vise od 80% titlova sam morao raznim adminima nesto objasnjavati zasto i zbog cega ja tocno to postavljam . . jedino je rocknrolla prosla bez poteskoca :) ajd ajd i jos koji . .

to se ljudima nebude dalo raditi . .i kazem vam puno njih ce otic na neke druge forume ..    posebno mi je zao kad vidim da karamazovi postavljaju titlove negdje drugdje a ne tu jer ocito im se ne da zajebavat .. s svim ovime ..   a osobno (to je samo moje misljenje) mislim da su oni jedni od najboljih koji su stavljali titlove ovdje. .

recimo njihv titl defiance ..   je bio na jednom drugom forumu pa cca tjedan dana prije nego ovdje .. zasto jer ovdje je vec bio jedan katastrofalan prijevod .. na hrvatskom jeziku ..  nemam pojma kakko sto to rijesili. ..  ali eto  .

volim ovaj sajt i osobno mi je uz index.hr i jebeni facebook :) :) . . . najcesce otvarana stranica. .   i volio bi da tako i ostane :)

pozdrav svima .. i uz najbolje zelje . .nadam se da cete . .razmjeti o cem pricam . .

ps. ak su slucajno slova bjezala ..   muci me ova prokleta bezicna tastatura baterije su pri kraju . . a sad vidim da nove nisma uspio napunit .. :) :)

see ya
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 01:52
Pa iskreno da ti kažem, zadnjih par tvojih prijevoda koje sam skinuo su također bili puni gramatičkih greški tako da...Wink

Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kayser Soze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 01:54
nisu moji prijevodi . .nego sma ja smao utrosio nekoliko sati ispravljanja kaj je netko brljavio . .  i u toj cijeloj sumi  u tim titlovima ..   prodju i poneke greske koje ne primjetim . .  

ajd pls .. daj reci koji su to tak puni pogresaka? da cu ti ja poslat prijevode iz kojih sma to napravio pa da vidis ka jsu pogreske ..

a izmedju ostalog .. kolko sam primjetio u nazad nekaj vremena . .titlove koje stavim su vecinom ocjenjeni s 4-5 . . od ljudi . .iako ima mahera ko ovaj danas koji je ocjenio titl za australia . .koji je jedini kompletan na ovoe sajtu . . s 1 dok su njih troj ili cetvoro ocjenilo s 5  . . i onda e pojavi jedan mamlaz koji pukne ono cisti komad. . iz kojeg razloga nemam pojma ..

Ažurirao Kayser Soze - 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:00
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 01:59
Neznam sada ali prokomentirao sam neki od njih tamo ... pa vidi...
A što se Karamazovih tiče, oni su translatori i njihovi prijevodi ne moraju čekati na odobravanje tako da ti ni ta priča ne stoji...Wink

Pozdrav
Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kayser Soze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:01
ok karamazovi jesu u statusu translatora .. ali . .ne prevode oni titlove samo ih doradjuju i to najbolje rade. . od svih . .(samo moje misljenje) iako ima i nekih njihovih prijevoda. . .
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:11
Pozdrav kayzer, odgovorit ću na tvoje upite i konstatacije.

1. ovaj sajt ima bazu od oko 60000 titlova

2. svaki od tih titlova se treba ručno pregledat i prepravit podaci o filmu kako bi vama (korisnicima) vizualno kvalitetnije predstavili titl, olakšali pretragu te izdvojili kvalitetne titlove od duplikata i titlova na egzotičnim jezicima.

3. ima nas desetak koji na tome radimo

Uz to, svaki dan se uploada na desetke novih prijevoda.
Sad ti sve to zbroji i shvatit češ koliki je to posao i koliko rada i strpljenja zahtjeva.
Stoga je jasno da je potrebno malo dulje čekat na odobrenje, iako se trudimo sve što brže sredit i odobrit.
Svaki ispravan titl koji nije duplikat biti će u što kraćem roku odobren, garantirano!!!

A što se tiče članova translator grupe, njihovi titlovi se automatski odobravaju, tako da ovo izneseno za karamazove ne stoji, ne treba se čekat na odobrenje njihovih titlova.

Eto toliko, pozdrav

Ažurirao bubba ho-tep - 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:12
Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kayser Soze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:25
ma jasno je meni to . .da je to ogroman posao . . i svaka vam cast na trudu . .koji ulazete u sve to . .

za translatore nisam znao da je odamh tako . al ok nisu bitni sad karamazovi tu . .ima i drugih clanova koji su doradjivali titlove .. koje je netko brljavio a vac postoje ovdje .. pa ne prodju . .pa se salje PM .. pa ovo pa ono . .dok se recimo ne odobri tak neki prijevod ..

samo kazem da . . jer recimo . . ovdje postoji prijevod od jedne osobe koja je prevela za recimo DiAMOND film . .e sad ovdje ce ostat taj jedna titl bez obzira na to jer ga netko drugio htio stavit gore ili ne .. ta druga osoba mora ili objasnjavat nekom zasto je stavila titl tj duplikat. .   a prije je bilo jednostavnije . .prije sam dosao ovdje vidio od troje ljudi postavljen prijevod za istu verziju i u napred sam znoa od koga je dobar od koga nije .. sad je po  jedan titl za svaku verziju (release) . . . od ko zna koga. . ne bi htio od imena al ima svega  .. . i onda vidim titl kakav je .. ne skinem ga .. odem malo po netu i nadjem od drugih autora titl koji je odlicno doradjen . .na nekom drugom forumu . .. a ne ovdje kao prije .. .  samo sam to htio reci .. . . nista drugo . .

bez ljutnje . .ekipa .. dugo sam ja ovdje .. i kao sto rekoh . .medju 3 moje najdraze stranice je ovo . . a ovo kaj pisem je bilo samo moje vidjenje stvari nista vis.e .. .ne kazem da sma ja u pravu . . nego samo prijedlog . ..
Wink
Wink

Ažurirao Kayser Soze - 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:27
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:30
bez brige, odobrit čemo svaki titl koji zadovoljava kriterije, makar bili za istu verziju, samo ako nije duplikat...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 02:51

Neću mnogo filozofirati, ali ću napraviti paralelu... Znaš li šta je tranzicija? Svi mi, tj, naše zemlje su prošle tu fazu (a neke prolaze još) i to je bolan i zajeban proces koji bi trebao da donese boljitak. Tako je i ovde. Nadam se, vrlo brzo ćemo srediti tu bazu, a kad nakon toga, nas desetak, bude slobodno da radi samo pregled novopostavljenih titlova, e onda će to ići mnogo brže nego do sada. Veruj mi, svi respektibilni sajtovi sa prevodima rade isto što i mi, samo su oni mnogo ranije započeli sve to...
I sad još nešto: znamo se odavno, čujemo se redovno i poznat mi je tvoj rad na prevodima. Naravno ima i pogrešaka, ali bože moj... Drago mi je što si napisao ovaj tekst jer je to dokaz tvojih reči, dokaz da ti je stalo do sajta i dokaz da nisi neka devojčica kojoj smo uzeli lutke, pa sad plače u ćošku, kao neki. Hvala ti na trudu i veruj mi, uskoro će nam mnogi zaviditi.

Par statističkih podataka za protekli mesec: 2 012 128 (dva miliona dvanaest hiljada stodvadesetosam) ljudi u mesec dana sa 11 115 009 (jedanaest miliona stopetnaest hiljada devet) učitanih stranica!!!

Brojke, reći će neko. Ali ako ih uporediš sa istim periodom prošle godine, dobiješ neverovatan podatak: 53% veća poseta i korišćenje sajta/foruma.
To je ono što JA vidim i što mi kaže da smo na dobrom putu...

Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 03:02
Kayser ima istine u tvojim postovima al pre je bilo dosta ukradenih prevoda i nije se marilo za to dok sad kad je situacija malo promenjena ima vise aktivnih prevodioca. Zar ne?
Ovo se sve radi da bi ljudima bilo lakse da dodju do prevoda kao i da zastitimo prevodice jer da nema njoh ti i ostali ne bi imali sta da prepravljate

E sad problem je sto ljudi kad zaista nesto izmene u prevodu to ne napisu u komentaru, da to svako radi takvi prevodi bi bili odobreni, ne bi se smatrali za dupli. Sve to lepo pise u pravilima al njih retko ko cita....

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 15:11
Evo ja bih još samo nešto nadodao Kayser...
Ja radim uglavnom isto što i ti, uređujem titlove, ne prevodim ih...
Odnosno prevodim neke s srpskog na hrvatski ali to se ne može nazvati prevođenjem...
I također moram preko pm-a slati poruke moderatorima i administratorima oko nekih prijevoda koje uploadam ali to mi nije problem jer razumijem na čemu se sada radi na sajtu i uvjeren sam i ja da će sve biti ok kada se to sredi tako da...
Samo malo strpljenja, a onima kojima je stalo do sajta nece biti problem slati pm-ove oko svojih titlova...Wink
Pozdrav
Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kayser Soze Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2009 u 15:51
uh znam kaj je tranzicija ..   i to nije nikako dobro razdoblje :) :) . . nadam se da cemo na ovom sajtu izaci puno bolje iz te tranzicije nego sto su izasle nase zemlje .  WinkWink   ajde ljudi jos jednom svaka cast na trudu . . napravite to kak spada .. a nista ja cu i dalje nastavit komunicirat s adminima oko prijevoda. .nece mi bit problem . .Wink 

pozdrav . . 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,168 sekundi.