| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nominacije za OSCAR-a 2009. |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nominacije za OSCAR-a 2009.Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2009 u 17:50 |
|
Najbolji film
The Curious Case of Benjamin Button (2008): Ceán Chaffin, Kathleen Kennedy, Frank Marshall Frost/Nixon (2008): Brian Grazer, Ron Howard, Eric Fellner Milk (2008): Bruce Cohen, Dan Jinks The Reader (2008): Nominees to be determined Slumdog Millionaire (2008): Christian Colson Najbolja muška glavna uloga Richard Jenkins za The Visitor (2007/I) Frank Langella za Frost/Nixon (2008) Sean Penn za Milk (2008) Brad Pitt za The Curious Case of Benjamin Button (2008) Mickey Rourke za The Wrestler (2008) Najbolja ženska glavna uloga Anne Hathaway zaRachel Getting Married (2008) Angelina Jolie za Changeling (2008) Melissa Leo za Frozen River (2008) Meryl Streep zaDoubt (2008/I) Kate Winslet za The Reader (2008) Najbolja muška sporedna uloga Josh Brolin za Milk (2008) Robert Downey Jr. za Tropic Thunder (2008) Philip Seymour Hoffman za Doubt (2008/I) Heath Ledger za The Dark Knight (2008) Michael Shannon za Revolutionary Road (2008) Najbolja ženska sporedna uloga Amy Adams zaDoubt (2008/I) Penélope Cruz za Vicky Cristina Barcelona (2008) Viola Davis za Doubt (2008/I) Taraji P. Henson za The Curious Case of Benjamin Button (2008) Marisa Tomei za The Wrestler (2008) Režija Danny Boyle za Slumdog Millionaire (2008) Stephen Daldry za The Reader (2008) David Fincher za The Curious Case of Benjamin Button (2008) Ron Howard za Frost/Nixon (2008) Gus Van Sant za Milk (2008) Najbolji originalni scenario Frozen River (2008): Courtney Hunt Happy-Go-Lucky (2008): Mike Leigh In Bruges (2008): Martin McDonagh Milk (2008): Dustin Lance Black WALL·E (2008): Andrew Stanton, Pete Docter, Jim Reardon Najbolji adaptirani scenario The Curious Case of Benjamin Button (2008): Eric Roth, Robin Swicord Doubt (2008/I): John Patrick Shanley Frost/Nixon (2008): Peter Morgan The Reader (2008): David Hare Slumdog Millionaire (2008): Simon Beaufoy Vizuelni/specijalni efekti The Curious Case of Benjamin Button (2008): Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton, Craig Barron The Dark Knight (2008): Nick Davis, Chris Corbould, Timothy Webber, Paul J. Franklin Iron Man (2008): John Nelson, Ben Snow, Daniel Sudick, Shane Mahan Animirani film Bolt (2008): Chris Williams, Byron Howard Kung Fu Panda (2008): John Stevenson, Mark Osborne WALL·E (2008): Andrew Stanton Strani film Der Baader Meinhof Komplex (2008)(Germany) Entre les murs (2008)(France) Revanche (2008)(Austria) Okuribito (2008)(Japan) Vals Im Bashir (2008)(Israel) Ažurirao darije - 22.Sijecanj/Jan.2009 u 18:02 |
|
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 03:25 |
|
Vaši favoriti po kategorijama? Da li biste neke izbacili, neke ubacili?
|
|
|
|
![]() |
|
Lucky_Mkd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 03:36 |
|
Pa evo ovako moji favoriti !
Najbolji film The Curious Case of Benjamin Button Najbolja muska glavna uloga Brad Pitt za The Curious Case of Benjamin Button (2008) Najbolja zenska glavna uloga Angelina Jolie za Changeling (2008) Najbolja Muska sporedna uloga Heath Ledger za The Dark Knight (2008) Najbolja Zenska sporedna uloga Marisa Tomei za The Wrestler (2008) Rezija David Fincher za The Curious Case of Benjamin Button (2008) Najbolji originalni scenario WALL·E (2008): Andrew Stanton, Pete Docter, Jim Reardon Najbolji adaptirani scenario Slumdog Millionaire (2008): Simon Beaufoy Vizuelni/specijalni efekti The Dark Knight (2008): Nick Davis, Chris Corbould, Timothy Webber, Paul J. Franklin Animirani film WALL·E (2008): Andrew Stanton ali bi tika stavio i Bold :D Strani film Okuribito (2008)(Japan) To su moje prognoze da ce ova godina pripadati na The Curious Case of Benjamin Button (2008) i The Dark Knight Neznam zasto ni je The dark knight nominiran za najbolji film . ali to je to ovo su moje prognoze![]() Ažurirao Lucky_Mkd - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 03:41 |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 03:44 |
|
Moj izbor:
Najbolji film The Dark Knight (2008) Najbolja muška sporedna uloga Heath Ledger za The Dark Knight (2008) Vizuelni/specijalni efekti The Dark Knight (2008) / The Incredible Hulk (2008) Animirani film Madagascar: Escape 2 Africa (2008) ![]() Ažurirao icemaher - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 03:52 |
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 04:31 |
|
Slabo sam gledala ove nove, cak nijedan sto je nominovan za najbolj film
Volela bih da Heath Ledger dobije za najbolji sporednu i WallE za najbolji crtac
|
|
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 14:06 |
|
Ma ovo je smiješno!
Katastrofa nominacije, ne mogu vjerovati!!!
Gotovo svi neki jadni filmovi nominirani, a onaj Wall-E za animirani, jedan od najgorih animiranih filmova koje sam gledao u životu...
Moj izbor:
Najbolji film: The Dark Knight
Najbolji animirani film: Madagaskar 2 ili Kung Fu Panda ( samo ne Wall-E)
Najbolja muška sporedna uloga: Heath Ledger
Vizualni, specijalni efekti: Iron Man ili Hulk 2
Za ostalo stvarno neznam...
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 14:25 |
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 14:52 |
|
Nemojte tako, prošle godine je bilo sasvim solidno...bar za najbolji film, glumca...
|
|
|
|
![]() |
|
Lucky_Mkd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 14:59 |
|
i jas mislam da su listi dobri ali jedino fali za najboli film da bude The Dark Knight nominiran , ja ih pratim svaki godine sta znam vrlo interesanto mi je nadam se da ce biti i ova godna dobra
Ažurirao Lucky_Mkd - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 15:00 |
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 15:11 |
|
Ma daj Buki ne napadaj više tog "Wall-e". Ja mogu da shvatim kad čovek izvali "ja to ne volim", ali da kažeš da je sranje film koji je svetska javnost ocenila kao jedan od najboljih filmova svih vremena (što znači da ogroman broj ljudi smatra da je film savršen a među njima sam i ja), tvoja izjava vređa mene lično. Dark knight je zasluženo ispušio, a Heath Ledger zasluženo dobio nominaciju.
|
|
|
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 15:23 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 15:42 |
U usporedbi s Madagascar 2,Open Seasaon 2, Kung Fu Pandom i Bolt-om meni je Wall-E jako loš,volio bih da mi netko obajsni sto je dobro u tom srticu gdje ima svega pet recenica dijaloga?
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 16:10 |
|
Madagascar 2 je bleda kopija prvog dela, koji je bleda kopija gomile fazona iz nekada popularnih crtanih filmova. Kung Fu Panda je smešan crtać i to je sve. Open Season 2 je takođe smešan...jer je bezvezan. Eto, kad kažem to ovako, to znači da je tvoje mišljenje bezvredno. Ako bih rekao da je ovo gore moj stav, to je nešto drugo. "Wall-E"-ju nije potreban dijalog. U tome i jeste stvar. Kakav dijalog? Čemu? Sa kim da priča? Jesi li pomislio neki put da je Wall-E robot? Možda mu nije naređeno (unešeno u memoriju) da priča. On je robot za skupljanje smeća, i ono malo što zna da izgovori je naučio silom prilika. Nije imao od koga da prima naređenja, pa je postao sam sebi gazda. Uostalom, je li Charlie Chaplin majmun što su mu filmovi nemi? A Buster Keaton? To što neko ne koristi usta, ne znači da ne govori.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Lucky_Mkd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 16:11 |
tako je kad se setim na WALL - E jos se smejem ali moram priznati da i drugi crtaci su dobri ali WALL-E nad Svi !Ažurirao Lucky_Mkd - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 16:13 |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2009 u 22:01 |
|
Ne znam ima i dobrih i losih zavisi i od zanra,
ali evo sta ovi kazu, da sad ne kopiram sajt stranicu:
|
|
|
|
![]() |
|
Lepi Cika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2009 u 08:57 |
|
žao mi je što horton hears a who nije nominiran za animirane, iako nije bolji od wall-e al mi je definitivno bolji od kung fu pande. nisam gled'o ništ od ovih za najbolji film, al' opet moglo se naći mjesta za the dark knight jer mi se milk i the reader čine nekako trendovski, baš onakvi kave akademijini glasači gotovo uvijek nominiraju.
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2009 u 09:26 |
|
Slazem se kolega ali do pola..
slazem se za "Horton Hears"... Ali "The Dark Knight" je po meni totalno prosecan film, sa toliko ulozenih u njega naravno da smo i dobili to sto vidimo, BTW po meni je prosli "Batman Begins" sto puta bolji od navedenog.. "Milk" mi je onako, cak mi se nesto i ne svidja a The Reader je ok. ono prosek.. Ali setimo se poslednjih ko zna koliko tih dodela oskara! Uvek su bila iznenadjenja i po ko zna kom i cijem kriterijumu se glasalo i nagrade tj. oskare uzimale totalno bezveze nominovani i filmovi i uloge itd. A pravi i sto se kaze "filmcina" nije ni nominovana niti spomenuta sada niti proslih godina.. E ti filmovi su odnosili nagrade na drugim festivalima... E sad ukusi su razliciti tako da je ovo moje licno misljenje! Po meni cela ta glupost Dodela oskara nije merilo ni za sta! |
|
|
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2009 u 12:13 |
|
Niko ne spominje Slumdog Millionaire, a meni se taj film bash svideo. Ponajvise muzika, kadrovi, pa ni gluma nije losa, a i dobra je ideja spakovati titpicno americku pricu od koje bi mi se verovatno na pola filma smucilo, u sasvim drugi, indijski okvir. Onda sve izgleda drugacije i realnije. Ne znam samo sto su ga usr..li na samom samom kraju u odjavnoj shpici, ali trudim se da potisnem taj deo.
P.S. Volim Pandu, ali je Horton za dve klase iznad po mnogo cemu. Ažurirao faithlessmary - 27.Sijecanj/Jan.2009 u 12:15 |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2009 u 12:22 |
|
Ma da, evo ja predlazem da napravimo
izbor ali nas poput dodele oskara ali npr: Oscar divx-titlovi.com ili nesto slicno pa svake godine da mi biramo |
|
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2009 u 14:16 |
E baš to. To i ja napisah... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |