Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Babel
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Babel

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Babel
    Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2006 u 01:07
Puška prodana pastiru da obrani stado od šakala povezati će slučajno ranjavanje američke turistkinje u Maroku, vjenčanje u Meksiku i adolescentsku krizu jedne djevojke u Japanu. Tri su mjesta, četiri su priče. Tri su mjesta, četiri su i ljudske drame.

"Babel" počiva na istoj bazi kao i njegovi prethodnici, "Amores Perros" i "21 Grams". Nekoliko paralelnih i međusobno povezanih priča, kronološka rascjepkanost te grub, na trenutke čak i surov vizualni prikaz. Uz naravno golemu dozu intimne drame kroz koju prolaze svi, brojni protagonisti filma nastali u glavama dvojca Guillermo Arriaga-Alejandro González Ińárritu, a na veliko platno prenesenih od strane potonjeg.

Drugi je izravna posljedica prvog. Ovako obezglavljene, priče koje imaju što za reći to jednostavno ne mogu napraviti onako kako su mogle i kako su trebale. Na stranu meni draga izlomljena naracija, ovaj me film na emocionalnoj razini jednostavno ne dira kad i kako bi trebao, niti me njegova igra detekcije intrigira i zabavlja kao u Ińárrituovu dosad najboljem ostvarenju, "21 Grams". A kako se sranja mogu dogoditi bilo gdje i iz bilo čega, pouka je za koju mi ne treba dvoipolsatni osrednji film. K vragu i visoka očekivanja.

Dva su krupna problema prisutna kod "Babela". Simptomi prvog se pokazuju dosta rano u filmu, kad nam se nedvosmisleno servira sam kraj jedne od priča - da stvar bude gora, riječ je o potencijalno najzanimljivijoj - a prisutni su nažalost kroz dobar dio filma. Otupiti oštricu čak trima pričama na ovaj ili onaj način, u ovom ili onom trenutku, kad je u pitanju drama, najprostije rečeno - jednostavno nije dobro.

NASLOV:
BABEL
NASLOV ORIGINALA:
Babel
REŽIJA:
Alejandro González Ińárritu
SCENARIJ:
Guillermo Arriaga
GLAVNE ULOGE:
Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Boubker Ait El Caid, Abdelkader Bara, Adriana Barraza, Elle Fanning, Nathan Gamble, Gael García Bernal, Rinko Kikuchi, Kôji Yakusho
ŽANR:
Drama
TRAJANJE:
142 min
GODINA:
2006

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.