| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
I cannibali AKA The Year of the Cannibals (1970) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: I cannibali AKA The Year of the Cannibals (1970)Objavljeno: 20.Svibanj/May.2026 u 15:47 |
|
Interesantan distopijski film čuvene italijanske rediteljke. Pun simbolike i šmeka pruhujalih vremena. Jaka društvena kritika posebno svojstvena filmovima tog vremena, pogotovo u žanrovskim angažovanim filmovima. Poslastica za fanove SF tu negde oko 1970-tih, pogotovo onog evropskog. Da je još malo "zagrebao" po dramaturgiji mogao je da se svrsta i u "večitu lektiru". Zanimljivo koliko je aktuelna tema i sad, pedesetak godina kasnije...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2026 u 09:48 |
|
Sad kad napisah tragedija, podseti me da sam video komentar za dati film. Meni se svideo. Jeste falilo je vise, ali mi ni ovako ne smeta. Kao sto je receno oslanja se na `Antigoni`, deo trilogije Sofokla, setim se odmah kad sam citao. Konformizam,represija, politika, strah, gušenje otpora, itd. sami su sebe pojeli. Kako Iga rece samo bih dodao ovo je uvek aktuelno. Mozda bih mogao i da ponovim.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2026 u 09:52 |
|
Secam se da je i ime glavne junakinje Antigona, ali vidim da je Lilijana Kavani sa ekipom dala i imena Ismena, Hemon, Tiresija, to sam zabravio.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |