| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sportski filmovi koje svi moraju pogledati (16.02.2026.) | HR | RS | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sportski filmovi koje svi moraju pogledati (16.02.2026.)Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 18:50 |
|
Neke sam gledao naravno ali priznacu da me americki fudbal ( NFL ) kao i bejzbol nisu nikad ali nikad zanimali niti sam se potrudio da znam ta pravila
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 19:21 |
|
Najkraće rečeno mnogo volim sport, a jednako volim i dobar film o sportu. Odgledah većinu sa ove liste, ali moglo bi se tu ubaciti još ponešto svakako. Obožavam Američki fudbal (NFL) i mogu reći da je The Blind Side sa liste prava filmčina rađena po izvanrednoj istinitoj priči. Čak sam pratio utakmice gde je dečko o kome je film igrao, ali tada nisam znao njegovu fascinantnu životnu priču. Ne mora tu čovek puno toga znati o samom sportu obzirom da je u pitanju univerzalna i inspirativna životna priča. Kad smo kod NFL-a, recimo da mi se mnogo dopada Draft Day koji obrađuje sam proces draftovanja igrača, a to nije isključivo karakteristično za NFL, već na primer i košarku. Kvalitetna glumačka ekipa i veoma dobro odrađen posao. Dobar je i Concussion sa Will Smithom (opet istinia priča) koji tretira posledice teških povreda glave, posebno iz perioda kad se igralo grublje, a sportska oprema bila daleko lošija od današnje. Koliko pratim NFL, toliko nisam ljubitelj baseballa, ali film sa liste Moneyball (ponovo istinita priča!) jeste fascinantan i za praćenje filma nije mi trebalo da nešto posebno poznajem sport. Recimo da mi je i Warrior sa Tom Hardyjem bio interesantan, iako bi neko mogao da polemiše o tome koliko je ultimate fight (UFC) zapravo sport, odnosno plemenita veština
Eto, to je onako na brzinu iz glave, a svakako ima još toga dobrog... |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 19:30 |
|
Bolje da ne komentarišem listu, samo Rocky bi ostao na nekoj kao mojoj listi omiljenih sportskih
Slap Shot Remember the Titans Milion dollar Baby Hoosers Raging Bull The Hustler (valjda se računa) Natural Pumping Iron (i on se računa) White men can't jump I zato što su mi obeležili detinjstvo: Longest Yard Escape to Victory |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 19:43 |
|
Pardon, Raging Bull je ipak naveden, dakle nije mi samo Rocky ostao, nisam video odmah, preko telefona je lako preskočiti deo članka dok skrolujem 😌
Eto, da ne bude da samo gunđam na odabir u članku. 😌 Potrefilo se dva filma ipak. 🥳 |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 20:19 |
|
Rocky je ipak Rocky
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72045 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 11:04 |
|
I Karate Kid.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 11:49 |
|
Meni je uvek simpatičan i volim da repriziram `Cool Runnings` , Candy i Jamajčani u bobu. Pa korejski Take Off , gledao sam još jedan o ženskom rukometu zaboravih ime. Hajde malo drugačiji `I Tonya` kao i `Machan` sećam se i kad se pisalo u novinama. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 12:29 |
|
Od korejskih gde se priča vrti oko da kažemo sporta, sam mucho voleo Crying Fist (2005). Ne znam koliko odgovara samom naslovu teme, šta ja znam šta se kao "mora pogledati", lakše mi je bilo navesti filmove koje volim i koje mogu gledati više puta, a ne mora se išta 😂
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 12:52 |
|
Baš tako. Crying Fist je i meni bio zanimljiv.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 18:41 |
|
Rudo y Cursi (2008)
Vjerojatno je to jedini film kojega bih ja stavio kao filmsku lektiru iz sporta. A nikome nije pao na pamet, čak ni onima koji su ga gledali. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 19:59 |
|
Fudbal zbilja ne volim, bukvalno nisam u stanju odgledati čitavu utakmicu, dosadno mi je preko granica moje izdržljivosti 😂 ali volim filmove a taj koji si naveo nisam gledao, zvuči zanimljivo, pogledaću ga, hvala Jox 👍
Da ne bude da imam (odveć) predrasuda, šta ima veze ako je i fudbal u pozadini. Kao dete sam voleo, rekoh, onaj film sa Peletom i StaloneTom ☺️ |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Online Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 20:09 |
|
Najsportskiji filmovi su ratni. Samo trče, voze, pucaju i pobeđuju. Isto se može napisati i za akcione. Skaču, primaju po 100, a ubivaju sa 200 metaka, umiru po 300 puta kao Majkl Majers, i tako sve u krug. Maratonski afrodizijak.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2026 u 22:19 |
|
Youngblood (1986) Major League (1989) Marathon (2005) The Damned United (2009) Edie The Eagle (2015) Ford v Ferrari (2019) |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |