| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Now You See Me: Now You Don't (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Now You See Me: Now You Don't (2025)Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 03:16 |
|
Dakle, nevjerovatno je koliko su nekad režiseri i scenaristi neopterećeni inteligencijom i to baš onda, kada inteligencija treba da odigra ključnu ulogu u podizanju kvaliteta nekog filma.
Nekada sam gutao ovakve filmove, bez obzira na svjesnost o tome da apsolutno nemaju veze s realnošću i realističnošću, ali izgleda da starim. Ovaj film nema apsolutno nikakav šarm, nikakav stil, samo služi tome da se zarade neke pare i da se ostavi podloga za, vjerovatno, još gluplji nastavak.
U ovom dijelu ću malo, ali vrlo malo da SPOJLUJEM, tako da klinci i klinceze, pazite se. Prvo film je na granici naučne fantastike. Obiluje tolikim glupim i nelogičnim scenama, da ja to ne mogu da podnesem. Napomenuću da sam ja obožavalac ovog žanra i uvijek se radujem kad izađe nova kopija "Ocean's eleven". Međutim ovo je previše nekreativno , isklišeizovano i iritantno. A iritira me svašta nešto, posebno ta "Gen Z" idiokratija, koja je, kao, bolja od svih, nadmena i svemoćna. A dva šamara da im opališ, odmah bi zvali mamu da pozove policiju. U ovom filmu i jado od trideset kila postaje Jason Statham i bori se sa deset policajaca.
Djevojčica , vrlo iritantnog stasa i pogleda, a Boga mi i glasa, tim istim piskavim predškolskim glasom savršeno imitira dubok glas i akcenat žene od 46 godina i tako nadmudruje obezbjeđenje da pomisli da mu gazdarica izdaje naređenje. I još s 12 godina ima položeno za C1+E kategoriju i lagano kroz maglu u sred Dubaija, u pokretu utovara limuzinu u šleper i lagano ga odvozi na odredište. KRAJ SPOJLOVANJA Prvi dio franšize je bio prilično dobar. Drugi dio je pratio taj kvalitet. Nekako su se trudili da upristoje to koliko su mogli, ali ovo je već dibidus. Skoro deset godina je razlika između ovog i prethodonog nastavka i vidi se pad standarda.
Standardi u svijetu filma su porasli, ali nije svako spreman da isprati standarde. Ja podržavam to, jer ukoliko se stalno bude težilo ka boljem i većem, ako se uvijek bude eksperimentisalo i ako bude stalno izmišljana topla voda, mogli bi da izgubimo prepoznatljive obrise kinematografije na koje smo navikli ,a ja to ne želim. Zbog toga mi nikad ne smeta onaj fenomen da su svi filmovi snimljeni "na isti kalup", dokle god imaju određeni kvalitet. Međutim, u savremenoj kinematografiji se javljaju određeni problemi u tome. A to je težnja određenih filmskih stvaralaca da ne napiru svoje mozgiće i snimaju kvalitetna, već što manje nekvalitetna ostvarenja, pa ako prođe, prođe. Uzmu se neke pare, po neko se ispromoviše, ode se na koktel, zbari se neka hostesa i to je to. To je kao kad trener fudbalskog tima (nesposobni Tomas Frank), vodi svoj tim (prokleti Totenhem) i pripremi tim na to da ne mora da se igra dobro, već da se odigra što manje loše, pa ako se uzme koji bod, uzme.
Tako da ovo je jedan od največih promašaja u ovoj godini i šteta što je baš ova franšiza dobila nastavak. Recimo "Red Notice" je za mene prebrutalan film i nadao sam se da će on da dobije nastavak, pa makar se i razočarao.
Ažurirao TotenhemovFanatik - 18.Prosinac/Dec.2025 u 23:30 |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 13:38 |
|
Već mi ni prvi nije legao i pored priče koja može da zainteresuje, te kvalitetne glumačke postave. Drugi nisam uspeo do kraja da odgledam, a ne znam šta bi me navelo da nakon svega gledam i ovaj nastavak. Opet, svakom svoje i nadam se da ima publike, posebno one mlađe, koja će u ovome da se pronađe.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1623 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 15:47 |
|
Zip line od 200 metara, ugao 45 stepeni, jedna sajla, sedam ljudi istovremeno... pa to ni specijalne jedinice ne rade.
![]() Simpatičan, zabavan film sa milion nelogičnih scena ali dopašće se mlađoj publici. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 17:18 |
|
Kako je ovo stiglo do trećeg dela... kukala mi majka.
Nisam uspeo odgledati prvi, kamoli drugi, još ja stvarno volim Jesse Eisenberga, pride i lopine ali suviše mi je naivan već u samoj ideji bio prvi film, nisam mogao da ga završim, nije to moj broj heist filma. |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2419 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 20:19 |
|
Svetašuma i dalje srlja, zbog njihovog pada svrbi me ljabu.
Idu iz gluposti u glupost, i propašće veri sun. |
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Smederevo Status: Online Points: 516 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 20:58 |
|
|
|
Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2025 u 18:39 |
|
ImeHolywood doslovno znači "šuma božikovine, a ne "sveta šuma" kako se često pogrešno misli,(Poreklo imena: Nastalo je od grma božikovine (holly), a ne od reči "holy" (sveto).) nista licno samo mala sala, hahaha da razbijemo ovo sumorno sivilo nappolju ...( nisam imao pojma ni ja da se tako zove a ustvari kome je i bitno) uglavnom gledacemo ovaj film pa da vidimo dali je na "nivou" predhodnika
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2419 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2025 u 19:51 |
|
Senko, hvala. Inače, ne čitam Wikipediju, inostrane vesti, ne pratim ništa, nemam društvene mreže, samo sam ovde, jer sam tamo gde mi je lepo. Oni su mogli da nazovu i SATANWOOD, jer to je sinonim za uspeh.
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 20:26 |
|
SATANWOOD ova im rec vise odgovara, kakva su olosana to im bas i prilici, jer ljudi nisu sposobni nizasta drugo osim za pravljenje filmova, ali i to im bas neide u zadnje vreme...
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 20:41 |
|
Mada, šta se sve pojedincima sviđa i na šta troše vreme, i ide im nekako. Ej, pa skoro sam gledao neki francuski PRAVI film, oduševio sam se, nešto tipa ''Letnja Priča'', nemam pojma ko je reditelj, ko zna neka napiše. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 20:44 |
|
Eric Rohmer?
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 20:58 |
|
Bravo Papi, proverio sam preko doušnika.
Pravi film, nije dosadno. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 21:03 |
|
To je iz njegovog ciklusa priča godišnjih doba, tj imaš po jedan film za proleće, leto, jesen i zimu, pa baci pogled i na ostale. Ni ja ih nisam sve gledao. Dobar je on, zapravo mislim da bi ti se generalno svideo kao autor, njegovi filmovi uopšte, da bi ti išli uz dlaku, štono kažu.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 22:03 |
|
Važi, za sada planiram da pogledam Pluribus, i Captain Fantastic, nahvališe ga evribadi, pa sam ga metnuo na mastwotch.
|
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 13:45 |
|
Film je dobar, i ova tematika će uvek biti interesantna. Nema uvijanja, sad me vidiš, sad me ne vidiš. Prosto.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |