Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Die My Love (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Die My Love (2025)

Die My Love

Die My Love (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2025

Žanr:

drama, komedija, triler, horor

Trajanje:

119 min

Režija:

Lynne Ramsay

Scenarij:

Lynne Ramsay
, Enda Walsh
, Ariana Harwicz
, Alice Birch

Glavne uloge:

Clare Coulter
  >  Courtney
Sarah Lind
  >  Cheryl
Gabrielle Rose
  >  Jen
Marcus Della Rosa
  >  The Lifeguard
Isla Spencer
  >  Little Girl
Robert Pattinson
  >  Jackson
Lauren Viau
  >  Bessie
Mateo Moreno
  >  Snorkel Kid
Kasmere Trice Stanfield
  >  Sasha
Zoe Cross
  >  Joy
Tyler Lynn Smith
  >  Baby
Lori Bachynski
  >  Beach Woman
Jennifer Lawrence
  >  Grace
Luke Camilleri
  >  Greg
Victor Zinck Jr.
  >  Tom
Debs Howard
  >  Marsha
Phillip Forest Lewitski
  >  Charlie

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Die My Love (2025)
    Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 23:44
Gledao sam ga u nekom umrtvljenom raspoloženju, pa mi možda zbog toga nije baš legao. Ne znam šta da kažem. Ima tu kvaliteta, ali moralo je bolje, moralo je kreativnije.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 22:55
Imao sam loš predosećaj u vezi ovog "filma", ali ipak sam mu dao šansu. Ovakve "filmove" obično prekinem nakon 10-15 minuta, ali ovog konkretnog sam baš rešio da istrpim i da vidim do koje granice besmisla može ići! Išao je.

Generalno nisam ljubitelj onoga što nazivaju umetničkim filmom. Ne znam ni da li ovaj uopšte može da se podvede pod tu kategoriju. Jednostavno nemam ideju i na kraju sam pronašao svega tri moguća razloga da se nešto ovakvo snimi:

1. Da neka renomirana glumačka imena budu stavljena u situaciju da potvrđuju glumački talenat u jednoj totalnoj haotičnoj brljotini,
2. Da neki koji za tim žude vide puno više od uobičajeno izloženog mesa Jennifer Lawrence, pa potom oduševljeni nalupaju dobre ocene,
3. Da ima nešto adekvatno što bi se puštalo u mentalnim institucijama, a da publika bude potpuno svoja na svome!

Ne pronađoh drugi smisao, ali kako uvek i kažem bez želje da omalovažavam, mišljenje je samo moje. Svaka roba ima svog kupca, o ukusima se ne raspravlja i naravno - svakom svoje!

P.S. Obavezno se zahvalim na prevodilačkom trudu, ali ovaj put preskačem! Da ne beše tog truda, preskočio bih ovaj "film"
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 23:59
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Imao sam loš predosećaj u vezi ovog "filma", ali ipak sam mu dao šansu. Ovakve "filmove" obično prekinem nakon 10-15 minuta, ali ovog konkretnog sam baš rešio da istrpim i da vidim do koje granice besmisla može ići! Išao je.

Generalno nisam ljubitelj onoga što nazivaju umetničkim filmom. Ne znam ni da li ovaj uopšte može da se podvede pod tu kategoriju. Jednostavno nemam ideju i na kraju sam pronašao svega tri moguća razloga da se nešto ovakvo snimi:

1. Da neka renomirana glumačka imena budu stavljena u situaciju da potvrđuju glumački talenat u jednoj totalnoj haotičnoj brljotini,
2. Da neki koji za tim žude vide puno više od uobičajeno izloženog mesa Jennifer Lawrence, pa potom oduševljeni nalupaju dobre ocene,
3. Da ima nešto adekvatno što bi se puštalo u mentalnim institucijama, a da publika bude potpuno svoja na svome!

Ne pronađoh drugi smisao, ali kako uvek i kažem bez želje da omalovažavam, mišljenje je samo moje. Svaka roba ima svog kupca, o ukusima se ne raspravlja i naravno - svakom svoje!

P.S. Obavezno se zahvalim na prevodilačkom trudu, ali ovaj put preskačem! Da ne beše tog truda, preskočio bih ovaj "film"

S obzirom na to da nam se mišljenja vrlo često poklapaju, onda moj utisak o filmu definitivno nije uslovljen mojim raspoloženjem. 
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 08:33
Ma ja nikako nisam pravi reper za ovakve filmove. Sve to guram pod pojam "umetnički film" misleći na one gde je forma i iščašena vizija daleko važnija od priče i suštine. Meni ili daj sasvim realan i objektivan film u koga mogu da poverujem ili pravi SF gde je svaka nerealnost očekivana i vrlo poželjna. Teško se nalazim negde između, mada bude i toga. Recimo serija Twin Peaks, ali ona stara izvorna. Ovi likovi iz filma su toliko veštački i nerealni, da me prosto boli jer nije SF!

Ne znam zbog čega sam očekivao da u njemu bude nečega za mene imajući u vidu da sam se informisao, pogledao i pročitao ponešto. Nije baš da me je iznenadio sadržajem, ali valjda mi neki crv nije dao mira. Ali šipak. Fascinantno mi je ipak što smo i polovina i ja odgledali do odjavne špice, a desi nam se da otplovimo umorni i dok nam je na meniju nešto daleko atraktivnije i življe!? Valjda nas je šokiralo to što vidimo da smo podsvesno po svaku cenu želeli da sve to ispratimo

Da bude još interesantnije, nakon gledanja uzmem malo da vrtim TV kanale i oporavim se, a nabasam na Lynchov Eraserhead, što je inače najomiljeniji film mog venčanog kuma! Ne vredi, sve ja to cenim i poštujem, kapiram da je to zaista umetnost u nekoj posebnoj formi, ali glup sam ja i slep za tu vrstu umetnosti ne stideći se da to priznam
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 13:32
Ne voliš Glavuzabrisanje???

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2025 u 13:35
Poštujem, ali ne volim. Nije to za mene. Još uvek mi u glavi odzvanja ona bebeća dreka
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2025 u 01:53
Nije "Eraserhead" ništa umjetničkiji film od bilo kog standardno koncipiranog filma. Ostvarenja poput njega prate surrealistički i nadrealistički pravac, što je sasvim regularno i to ima svoju publiku. Ali ne postoji varijanta da je ta publika ista ona koja uživa u standardno koncipiranim filmovima, jer da bi uživao u "Glavi za brisanje", glava mora da ti radi na toj frekvenciji. Što se mene tiče, "Eraserhead" je kao neko maltretiranje publike od strane psihički poremećene osobe, zato što joj je to neko dozvolio. Bukvalno prikaz uma šizofreničara, u kom niti je šta logično, niti je šta povezano, pa ko voli nek izvoli.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2025 u 12:41
Težak film koji se bavi kompleksnom tematikom. Nekakav koktel žanrova u fokus stavlja mladu majku, ophrvanu post-porođajnom depresijom koja preti da je odvede u potpuno ludilo. Sve pohvale za nosioce glavnih rola: Robert Pattinson i naročito Jennifer Lawrence. Naravno ovo art-filmsko štivo nije gotivno svakom, stoga ko traži samo zabavu i razbibrigu bolje da preskoči i potraži nešto drugačije.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2025 u 16:44
Težak donekle jeste i generalno volim teške filmove, ali ovde su likovi toliko nerealni i karikirani, da se i ta tegoba gubi poput dima. Znam kako izgleda postporođajna depresija, poprilično su mi poznati psihološki aspekti i manfestacija te problematike, ali neka mi neko u realnom svetu pronađe žensku osobu (može i par) koji se ponašaju makar mrvicu poput ovih iz filma i ja mu skinem kapu!

A pošto je sve tako nerealno i karikirano, čovek se ne može povezati sa tim likovima koje zaista jesu sjajno odigrali renomirani igrači iz sveta glume. Na kraju ostane samo taj neki artistički utisak, tegoba je beznačajna jer je veštački kreirana i film je prepušten onima sa afinitetom za iste, bez neophodnosti da se sažive sa pričom ili likovima. Tako je barem u mom slučaju i to mi i jeste najveća smetnja u konceptu art filma.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2025 u 09:20
Meni je bio mučan i naporan zbog samog ambijenta, takva mu je tema, manje mi je smetao stil rediteljke (volim njene prethodne filmove, svi su mučniji 😟) koliko upravo ta depresija, još mi je Lawrensica draga, nisam mogao da budem deo ove priče pa pobegoh, možda je i ok film, nije me oterao kakvim pa manama, samo ne želim trenutno da me aka ikakvo sivilo sa ekrana 😂 makar ne sivilo ovakvih tema.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.