| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Eojjeolsuga eobsda AKA No Other Choice (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Eojjeolsuga eobsda AKA No Other Choice (2025)Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 11:46 |
|
Hvala teroristo!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 11:53 |
|
Javi Aleksa jel bolji od Gavrasovog filma.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 12:05 |
|
Hvala za prevod! Baš me interesuje kako su Korejci obradili roman.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2025 u 11:10 |
|
Iskreno, nisam oduševljen ovim ostvarenjem, ali sam svestan činjenice da korejski filmovi namenjeni za festivale, obiluju raznoraznim umetničkim "ukrasima". Kinematografski gledano, film je fantastično zanatski urađen. Odlična režija, kadrovi, fotografija, close-up-ovi koji otkrivaju emotivna stanja likova...
Međutim, veliki broj scena i dijaloga koji su u kontekstu radnje potpuno suvišni, doveli su do toga da film konstantno gubi fokus na dešavanja u istom. U nekom trenutku postaje potpuno nebitno šta glavni lik radi i zašto to radi. Pojedine scene su prilično morbidne i izazivaju mučninu. Jedna krajnje bizarna priča, gde se postavlja pitanje da li je čitav plan bio vredan napora i patnje, zarad radnog mesta u fabrici papira?!?? Iako imam utisak da će ovaj film pokupiti nagrade na festivalima i doživeti pozitivne kritike, isti nije moja šolja čaja. Francusku adaptaciju ovog romana i nemam želju da gledam.
Ažurirao bgvracar - 02.Prosinac/Dec.2025 u 08:42 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1848 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2025 u 20:33 |
|
Imao sam velika očekivanja od poslednjeg filma legende korejskog filma Park Chan-Wook. Jedino sto vredi je prvih pola sata i lepa fotografija kao i vrhunska produkcija i gluma. Posle obećavajućih pola sata i odličnog uvoda, totalan fijasko celog filma.Filmu fali prava ideja i prava priča koje ovde nigde nema.Sve je krajnje neuverljivo i izkonstruisano. Čini mi se da slavni režiser ako je dozvolio da ovo uopšte prođe nema više šta da kaže u svetu filma i da bi mu bilo najbolje da ode u penziju. Ažurirao aleksayu - 29.Studeni/Nov.2025 u 20:45 |
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2025 u 11:20 |
|
Meni se ovo nije nimalo svidjelo, scenarij slab, razvučena radnja, nema te intrigantnosti, pitkosti, kao da je netko puno neiskusniji radio na scenariju i režiji. Nije mi se ni njegov prošli film svidio "Decision to Leave", ali mi je bio bolji od ovoga. Možda je ovo ta silazna putanja koja se realno desi svakome, prije ili kasnije u karijeri, nekad se netko malo i izvuče, trgne, nekad ne. We will see....
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 154 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 15:06 |
|
Korejska adaptacija novele "The Ax" uspela da privuče publiku i iznova impresionira kritiku. Taj oprobani recept sa narativom koji zahteva strpljenje, dok se ''klupko ne razmota skroz'' uglavnom drži pažnju do samog kraja. Tehnički odrađen na svetskom nivou, pogotovo padaju u oči onakvi eksterijeri sa mnoštvom zelenila (život na periferiji), uz zanatski vešto vođenu kameru. Glumački ansambl ispunio očekivanja takvog režiserskog meštra poput svetski afirmisanog Park Chan-Wooka, od kojih bi izdvojio odličnu interpretaciju požrtvovane supruge Miri (bravo za Son Ye-jin). Realno s pravom ga smatraju jednim od favorita u kategoriji ''strani film'' (van engleskog govornog područja) u predstojećoj trci za prestižne Oskare.
|
|
![]() |
|
alterego
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2026 u 17:17 |
|
Dosadno 5/10
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2026 u 17:40 |
|
Sranje od ovog filma ce biti kandidat za oskara cini mi se.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |