Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Mrtvače, probudi se: Nož u leđa

Godina:

2025

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

144 min

Režija:

Rian Johnson

Scenarij:

Rian Johnson

Glavne uloge:

Glenn Close
  >  Martha Delacroix
Josh Brolin
  >  Mons. Jefferson Wicks
Thomas Haden Church
  >  Samson Holt
Mila Kunis
  >  Chief Geraldine Scott
Daniel Craig
  >  Benoit Blanc
James Faulkner
  >  Rev. Prentice Wicks
Jeremy Renner
  >  Dr. Nat Sharp
Andrew Scott
  >  Lee Ross
Noah Segan
  >  Nikolai
Kerry Washington
  >  Vera Draven, Esq.
Jeffrey Wright
  >  Bp. Langstrom
Kit Burden
  >  Dcn. Clark
Jamie Karitzis
  >  Geraldine's Deputy
Bridget Everett
  >  Louise
Josh O'Connor
  >  Fr. Jud Duplenticy
Annie Hamilton
  >  Grace Wicks
Daryl McCormack
  >  Cy Draven
Cailee Spaeny
  >  Simone Vivane

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
mega games View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mega games Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)
    Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2025 u 21:11
Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)

Reditelj: Rian Johnson
Uloge: Daniel Craig, Josh Brolin, Mila Kunis, Jeremy Renner, Glenn Close, Kerry Washington...
Platforma: Netflix

Stigao je prvi pogled na treći deo "Knives Out" sage! Benoa Blan se vraća, a reditelj Rian Johnson najavljuje da je ovo "najopasniji slučaj do sada".

Nakon onog prvog tizera koji je samo otkrio naslov, sada imamo bolji uvid u atmosferu koja deluje dosta mračnije od "Glass Onion", ali i dalje sa tim prepoznatljivim stilom. Glumačka ekipa je ponovo impresivna.

Šta sve znamo o zapletu i novim likovima?
Detaljnu analizu i sve informacije o filmu možete pročitati u članku na blogu:

Kakva su vaša očekivanja? Mislite li da će nadmašiti prvi deo?
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2025 u 21:39
Gledao prvi deo, dosta.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2025 u 16:22
Pogledao i drugi deo, a to beše vrlo "bolno" iskustvo. Nema dalje kakve god mamce bacali pred mene...
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 10:42
Da li da se pretvorim u mazohistu, i odgledam i treći deo, nakon što mi se prva dva apsolutno nisu dopala? Smor franšiza se nastavlja.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 11:33
Ma ja ovo gledam,znam da mi nece biti dosadno ,uostalom sve te whodunnit filmove ,serije ne propustam i nikad mi nece dosaditi.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 16:08
Skip.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 18:19
Pa prvi i ok, drugi mi se nije svideo, šta znam uzeću da pogledam.
Na vrh
Jugiboy View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jugiboy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 13:29
Previsoka IMDb ocena. Ja sam ga ocenio sa 5. Razvučeno ko je, ko je, ko je ubica ala Šerlok Holms, Poaro... Posebno me je iritirao govor Danijela Krejga da govori američkim akcentom.
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 16:05
ako je u ikojem žanru najvažniji logičan i dobar scenarij za dobar film to je ovaj žanr... totalno loš scenarij pun nelogičnosti. ne bih više riječi trošio, komotno preskočit.
Aaa?
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 23:40
Drugi dio je definitivno najbolji. prvi smara na momente, a ovaj predugo traje, a malo toga se dešava.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2025 u 12:18
Osobno najbolji film od dosadašnja 3, film koji ima jako dobar scenarij, odličnu režiju, montažu, atmosferičnost i glumu. Nakon 2. dijela koji mi je bio bljutav, ni slan, ni sladak, ulazio sam sa skepsom u ovaj 3. dio, ali moram reći da me je iznenadio, ugodno.

Whodunnit film koji mi je bio zanimljiv, dobro mjesto radnje, meni relativno drage teme, i najbitnije ritam je bio takav da me priča nije puštala ni sekunde, baš mi je odgovarao ovaj svijet koji se vrtio oko ruralne kršćanske zajednice. Brzo mi je proletjelo 2 sata i 15-tak minuti.

Rian Johnson planira i dalje snimati Knives Out filmove, i neka, uvijek sam simpatizirao ovaj žanr, samo evo da će sljedeće navodno snimati jedan drugi žanr/film, već naredne godine, originalan svoj scenarij, pa me svakako interesira što će skovati.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 12:26
Nepotrebno predug, ima neku priču, ali i nekoliko bespotrebnih likova, čije su uloge mogle totalno da se izbace, da bi film bio dinamičniji...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2025 u 22:31
Pisao sam u prva dva da mi se sviđaju, a ovaj treći sada mi se sviđa još više.
Baš ono što je Saša gore napisao, ovakvih priča nema puno za pronaći, a i ono što bude nije baš dobro.

Ono što nije napisao da radnju nosi svećenik, a ne Craig, a glumac je ulogu odradio nenormalno dobro.
Niko nije loš, ali ovaj se baš bezobrazno dobro uživio.

Moram malo pljucnuti na ajmo to nazvati javnu ispovijed, ali film je film i ta takva scena ipak ne krade zaključak iako je jasno da je namještena kako bi dodala određenu karakteristiku Craigovom detektivu.

Još nešto, film nije antikršćanski iako vam možda to negdje pročitate, posebno kod fundamentalista. Upravo suprotno, film podržava iskupljenja mladoga popa čak i kroz djelovanje ateističkog detektiva.

Gledati.

Ažurirao JoxerTM - 28.Prosinac/Dec.2025 u 22:36
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2025 u 23:35
Džoki, lajki mi se tvoj humor za smisao.

Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2026 u 18:18
Treći nastavak popularne franšize opravdao je svrhu svog nastanka. Mračniji, prožet gotičkom atmosferom, sa buljukom sumnjivih likova (pisac, advokatica, ucveljeni doktor, violončelistkinja u invalidskim kolicima, influenser...), bavi se tematikom sukoba vere sa manipulacijom, pohlepom, ali i unutrašnjom borbom za iskupljenje duše mladog svećenika. Razumljivo je da sa pojavom detektiva Blanca narativ kreće punom parom u misteriju i otkrivanje zločinaca. No, bilo bi nepravedno ne istaći upečatljiv performans mladog O'Connora, s obzirom da je njegov Jud zapravo centralna figura oko koga se sve vrti i zapliće. Vredan hvale je i kreativni režijski pristup, zato što je Rian Johnson uspeo da napravi tematski drugačiji triler u odnosu na prethodnike, a da ipak ostane dosledan svom stilu: intrigantan, provokativan, metaforičan, duhovit (crnohumoran pre svega) i na kraju jako zabavan. Ostaje da verujemo kako će pronaći nove izvore inspiracije i iznedriti makar još jedan nastavak ''Knives Out'' serijala.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,357 sekundi.