Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Počelo snimanje SF serije po braći Strugacki (28.07.2025.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Počelo snimanje SF serije po braći Strugacki (28.07.2025.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Počelo snimanje SF serije po braći Strugacki (28.07.2025.)
    Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 10:49
Interesantno, inace vrhunska knjiga ko nije procitao.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 12:10
Malo sam skeptican  oko ekranizacija, ali gledace se.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 13:55
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Malo sam skeptican oko ekranizacija

Takođe, pride bi i verovatno bio dovoljan film umesto serije. Kako bilo, dobro je makar i ovako podsetiti današnje ljubitelje fantastike na dela braće Strugacki, bila ovo uspešna ili ne baš adaptacija, valja ih čitati svakako.

Ažurirao puppet_master - 28.Srpanj/Jul.2025 u 14:43
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 14:39
Slazem se isto sam skeptican ali aj ipak nije holivud uzeo.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 15:04
SF je opako napredovao preko bare, niz sjajnih filmova u poslednjih 15-20 godina. Problem je to što ih je suviše malo na godišnjem nivou.

Od Children of Men, Road, Moon, WallE, Predestination, Her, Edge of Tomorrow, Arrival, Annihilation, Interstellar, Blade Runner 2049, Fury Road, Ex Machina, Under the skin, Dune... ima ih, nije sve nalik vražijoj Megan 😂 drži se sjajno američki filmski Sci Fi u 21. veku, samo što stidljivom periodikom sve to snimaju, u proseku ne bude opak Sci Fi film i po godišnje 😂😂 Ne kažem da npr bugarski ili vijetnamski, ruski, korejski sci fi filmovi ne mogu biti opaki i češći, tek ih i ne vidim baš. Svi bi valjalo da poklone više pažnje sci fi produkciji, ovo je sjajno vreme za žanr a bilo bi dovoljno publike. Ima mucho neekranizovanih veličanstvenih romana, sve i da su lenji za originalni scenario, eto im onda adaptacije.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 21:41
Btw, ima puno sjajnih romana generalno, tako da novi scenariji uopšte ne bi bilo preke potrebe se pišu dok se neki epohalno romani ne ekranizuju. SF baš...
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2025 u 21:50
Od srpskih pisaca, kad smo kod žanra, samo ću pomenuti Pekića ili Albaharija, od hrvatskih mi na prvu loptu pada na pamet da bih voleo da vidim ekranizaciju "Uzbuna na odjelu za rak"
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2025 u 10:53
Dragan R. Filipovic, Boban Knezevic , Zoran Zivkovic pa i Predrag Raos i njegov izvanredan Brodolom kod Thule, ma ima ih mnogo
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2025 u 12:09
Da Filipovic je radio dosta priča i oko stripova, 2 ili 3 romana ima, Kneževića i Živkovića sa upoznao, od Živkovića dela su prevođena lepo, meni se sviđa Zvezdani ekran monografija kao i emisija. Puriša Đorđević je valjda snimio film po dve priče, nisam gledao. Imaju i drugi naši oko naučne i epske samo treba pratiti, čitati.

I ja kažem ako nemaju scenario, onda nek uz finu dramatizaciju ekranizuju dela , a ne da uzmu i da prepravljaju, gde se i suština ponekad izgubi. 

Ažurirao AlexDeLarge - 29.Srpanj/Jul.2025 u 13:45
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2025 u 12:18
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Od srpskih pisaca, kad smo kod žanra, samo ću pomenuti Pekića ili Albaharija, od hrvatskih mi na prvu loptu pada na pamet da bih voleo da vidim ekranizaciju "Uzbuna na odjelu za rak"

Pa sta bi kod Pekica moglo Atlantida, Besnilo , 1999
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2025 u 13:39
U mom slučaju, sa baš lične strane, nemam želju za ekranizacijom nekog posebnog dela, najviše volim kada me iznenade ionako, nešto što mi je potpuno novo, naravno da to može biti adaptacija romana/priče, poželjno eto nešto što nisam već čitao. Ukoliko već brljaju žanrom, onda, kažem, imaju uvek opciju adaptaciju neka eto i nečega sa čime sam upoznat, sve je bolje od površnih, sklepanih priča. Opet, makar je SF žanr ideja, mašte, uslovno rečeno upravo novog samo po sebi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.