Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Snow White (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Snow White (2025)

Snow White

Snow White (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Snjeguljica

Godina:

2025

Žanr:

obiteljski, fantazija, avantura

Trajanje:

109 min

Režija:

Marc Webb

Scenarij:

Dorothy Ann Blank
, Richard Creedon
, Merrill De Maris
, Otto Englander
, Jacob Grimm
, Wilhelm Grimm
, Earl Hurd
, Dick Rickard
, Ted Sears
, Erin Cressida Wilson
, Greta Gerwig

Glavne uloge:

Jason Kravits
  >  Sneezy
Jimmy Johnston
  >  Finch
Martin Klebba
  >  Grumpy
Patrick Page
  >  Magic Mirror
Jeremy Swift
  >  Doc
Rachel Zegler
  >  Snow White
Emilia Faucher
  >  Young Snow White
Andrew Barth Feldman
  >  Dopey
Samuel Baxter
  >  Scythe
Dujonna Gift
  >  Maple
Leon Ung
  >  Dancer
Misa Koide
  >  Dancer
Charlie Man Evans
  >  Dancer
Lukus Alexander
  >  Dancer
Eddison Burch
  >  Dancer
Kat Collings
  >  Dancer
Colin Michael Carmichael
  >  Farno
Ansu Kabia
  >  Huntsman
Kathryn Akin
  >  Dancer
Jon-Scott Clark
  >  Dancer
Gal Gadot
  >  Evil Queen
George Appleby
  >  Quigg
Luisa Guerreiro
  >  Artisan 3
Andy Grotelueschen
  >  Sleepy
Dean Nolan
  >  Artisan 1
Tituss Burgess
  >  Bashful
George Salazar
  >  Happy
Andrew Burnap
  >  Jonathan

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Snow White (2025)
    Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 17:19
Da ne ostane samo u komentaru prijevoda... Ajmo kao pitanje.

Što imdb matematičari i botovi vele?
Koji su razlomak, odnosno koji su decimalni broj koji označava količinu/kvalitet ničega (ako sam u krivu, dajte link da vidim kako ze zove ta mjerna jedinica) nalijepili?

Sam film me naravno ne zanima.
Ali me živo zanima sprdačina i uvreda zdravoj pameti zvana "ocjena" na imdb-u.
Ko to tamo ocjenjuje i što ocjenjuje?
Jer meni se čini da većina ocjenjivača tamo ocjenjuju kakav im je bio današnji dan, a ostali bace kockice pa upišu šta ispadne.

Ažurirao JoxerTM - 03.Travanj/Apr.2025 u 17:24
Na vrh
Osgiliath View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Osgiliath Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 17:35
Meni se čini da se film u startu počeo hejtati zbog izbora glumice, koja nije kože "bijele kao snijeg", a potom i njenog pljuvanja po izvornoj priči i političkim stavovima. A onda je kao domino krenulo po internetu, pa tako i na IMDb-u. Meni inače nekakve ocjene na njemu, a posebno na Rotten Tomatoesu ništa ne znače, jer uglavnom potječu od ljudi koji nisu gledali film, nego idu niz struju. Pogledam film i sam donesem sud.
A film, bajka kao bajka. Nema neke drastične razlike u odnosu na crtani original.
Na vrh
NORRIN RADD View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 17:45
Sva sreća da Walter White nije nikada uzviknuo Free Palestina.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 17:46
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Koji su razlomak, odnosno koji su decimalni broj koji označava količinu/kvalitet ničega (ako sam u krivu, dajte link da vidim kako ze zove ta mjerna jedinica) nalijepili?

5,3783986/43

Sad bez zezanja, ocena na imdb 1,6 na uzorku od 302.000 glasača!!!!???? Ovo mora da je rekord, ne pamtim ovakvu ocenu! Da li je film baš toliko, TOLIKO, loš, ili se tu radi o nekakvoj kampanji i masovnoj histeriji, zaista bi bilo interesantno za analizu.

Ovako ili onako, tu bajku u modernom (korektnom!!?) ruhu nisam imao nameru da gledam ni greškom. Sada mi malo crve ne da mira i možda jednom izdvojim vreme da vidim šta je dovelo do ovakve antikampanje!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 19:16
Još jedno smeće u nizu koje neću gledati...
Deponija Holivud otvorena 24/7.
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 20:00
Opis je napisan kao da ga je pisalo 5-ogodišnje dete. IgA... svaka čast na pismenost.
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2025 u 20:01
A, da. Film nije zaslužio više od 0,6.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 13:48
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

5,3783986/43

Sad bez zezanja, ocena na imdb 1,6 na uzorku od 302.000 glasača!!!!???? Ovo mora da je rekord, ne pamtim ovakvu ocenu! Da li je film baš toliko, TOLIKO, loš, ili se tu radi o nekakvoj kampanji i masovnoj histeriji, zaista bi bilo interesantno za analizu.

Ovako ili onako, tu bajku u modernom (korektnom!!?) ruhu nisam imao nameru da gledam ni greškom. Sada mi malo crve ne da mira i možda jednom izdvojim vreme da vidim šta je dovelo do ovakve antikampanje!

Ja nisam gledao, niti ću, jer me ne zanima, ali da, radi se o antikampanji kako ti kažeš, Rachel Zegler ima nevjerojatan broj hejtera jer je dala par izjava zadnjih mjeseci koje su iznervirale mnoge ljude, onako prepotetne tipa "da će se njeni filmovi uvijek gledati i da će ljudi uvijek stajati u redu da pogledaju njen film, iako je ona puna mana i nedostataka" i još joj je židovski dio zamjerija jer podržava Palestinu javno, a i rekla je nešto u stilu tipa "dabogda Trumpovi glasači nikad ne imali mira"....a ova druga glumica je izraelka Gal Gadot, ona normalno javno podržava izraelsku stranu, tako da imaš dvije struje, dvije antikampanje, čudno je što nije ispod 1 otišla ocjena hahaha.....
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 13:48
Pa masovna je histerija jer se frustrirani ljudi bune zbog nekakve woke komponente koju navodno vide iz aviona. Navodno je Snežana "francuska sobarica". Ne znam da li je tako ali to nema veze sa kvalitetom filma. To je idejno politička stvar. Ono što zanatski čini film kao gluma, režija, animacija i slično je ok. Inače bi svaki film zbog neke ideje mogao da ima ocenu minus 16. Ajde da obesimo svakog ko je snimao bilo šta o Hitleru, možda ga voli. To je ko ono sa Alekom Boldvinom što su nalupali kečeve filmu jer je trampovac. Kakve veze ima sa filmom politička opcija koju podržava glumac?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 15:29
Sve stoji, ali ja se pitam što ti decimalni brojevi govore o filmu i jesu li zapravo rezultat lova na vještice, a ne o filmu (ne mislim na vješticu iz priče).
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 18:41
Joxer, pa čita je matematika u pitanju. Ako imamo dva glasača, jedan je dao 6, a drugi 9, to znači da je prosečna ocena 7,5. Jako je teško na velikom uzorku postići da nema decimala. Ne znam što si se toliko uhvatio za decimale? A šta to govori o filmu? Pa ništa više od toga da se jednome svidelo za 6, a drugome skoro savršeno za 9! Naravno, ne govori nam ni o tome da li su ti glasači davali ocene iz srca ili su imali neke svoje računice drugog tipa. Sve je to neka druga tema koga zanima da se time bakće, a cifra je opipljiva stvar, prosečan broj izračunat od nekih koji su glasali.

Sasa-stipsic, e vidiš zato ja nemam mreže, ne politiziram okolo i ne zanima me puno šta neka javna ličnost, pogotovo neka koja od života nije puno toga iskusila, misli o bilo čemu. Zanima me jedino šta ima da kaže na filmskom platnu. A što se toga tiče, video sam da je cura pristojno odradila relativno neuverljivi The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes i da sada glumi Snežanu. Materija me ne zanima, neću gledati, a posebno me ne zanima ko od glumaca za i protiv koga politizira! Živela neinformisanost!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 19:40
Dva glasača su dva glasača.
Možda je jedan glas od mrtvaca ko na domaćim izborima. A drugi glas je možda bot.

Ne tražim objašnjenje matematike, meni to nikad nije trebalo.
Tražim objašnjenje zašto se razlomcima služe imbecili koji su zbog razlomaka pali iz matematike.
Ako ti još nije jasno o čemu pričam:

Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 20:15
Da sam kojim slučajem vlasnik sajta IMDB, obrisao bih ocene što se tiče ovog filma, i stavio bih da može da se ocenjuje od 5 na gore, ka broju 10.
Dapače, mnogo je novca ovde uloženo i grehota da bude ovako slabo ocenjen, grehota.
LM, volim jesti pizzu, to najbolje zna moja žena Mica.

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 23:08

Dva glasača su dva glasača.
Možda je jedan glas od mrtvaca ko na domaćim izborima. A drugi glas je možda bot.

Ne tražim objašnjenje matematike, meni to nikad nije trebalo.
Tražim objašnjenje zašto se razlomcima služe imbecili koji su zbog razlomaka pali iz matematike.
Ako ti još nije jasno o čemu pričam:

Veruj mi, možda sam malo mator i previše zadrt da se bavim YT klipovima, na mrežama svakako nisam, pa ni ne dolazim baš nešto u dodir sa ovakvim individuama. Uz sve to, koliko sam ja skapirao do sada, na YT se plasira svašta nešto i glumata samo da bi se dobili lajkovi. Pitanje je koliko je šta verodostojno.

Meni je inače matematika oduvek draga, završio sam Matematičku gimnaziju pre nego što sam krenuo dalje, a što se imdb tiče - ocene ne mogu da se daju u decimalama ili razlomcima, već isključivo u celosti. Ostalo je čista matematička računica proseka. A ko su sve individue koje daju ocene i koliko je to relevantno za procenu kvaliteta filma, to je već tema kojom se ne bih bavio.

Činjenica je jedino da je ovo novo doba omogućilo baš svima da dođu do svojih "pet minuta slave", odnosno glasa u javnosti. Koliko je to dobro, neka proceni svako za sebe.
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2025 u 00:07
Ovaj video i slični su čista gluma, verujte. Ako je uopšte bitno. Poenta je da ima gluposti.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2025 u 16:14
Meni je nekako baš sve tu bez veze 😂 niti me zanima novo viđenje Snjeguljice, niti Disneyeve zajebancije, momentalno malecku baciše pod voz jer je iritantna nekoj tamo raji po netu, nanovo priče o novcu, profitu, gubitku, woke, meh, ako je to nivo, tema, radije bih što dalje bio od toga. Kakav tek opet imdb, ko je glup a ko pa silno pametan, uzimanje nanovo kao primer kakav egzibicionizam ili skeč ili pa neka je i to realno poimanje logike, parčadi pizze, sve redom mi je i dalje bez veze 😂😂
Niti vidim tu devojčicu kao imdb ocenjivača/filmskog kritičara, pa u kojoj god realnoj priči da je. Koga briga za pa intelekt i matematiku, osim Joxa 😂 kada je ljubav prema filmu u pitanju. Vodimo se valjda svojim putevima ionako.

Sećam se jednog dečkića, tamo je negde 1989. plavokosi musavi debeljuca, ulazi u videoteku na Krstu gde ja biram filmove sebi, ovaj sav iscepan, izrazito prljav, vadi gomilu sitnog novca, verovatno je prosio ili prao prozore automobila na semaforu, nebitno. I traži sa sjajem u očima neki film sa Brus Lijem. Ovi mu uvale jedan od njih, i umiru od smeha kako je ovaj izašao na vrata. Nije im tipična mušterija, vrlo verovatno da bi i njega zbunila računica sa parčadima pizze, možda i ne, no kako time išta manje zaslužuje da kaže svoje, raduje se tip Brus Li tabačini, ko ne bi? Pa kakve god bi blesave stvari piskarao da je tada bilo neta, kakve god bi ocene dodeljivao čemu god. Ja pa pamtim njegovu radost dok steže traku u rukama. Što jedared reče subrianca, voli da čuje i šta nepismeni imaju da kažu o filmu. Ko nas bije po ušima da se vodimo afinitetima jedni drugih, šta me briga za prosek ocene pa neka je tobože najrealniji na svetu, iako ne vidim kako je tako šta izvodljivo uopšte, sve te priče većina/manjina, okreće mi se želudac momentalno 😂 potpuno nebitno, na kub, ta svako od nas ionako ima svoju priču.

Ažurirao puppet_master - 05.Travanj/Apr.2025 u 16:25
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2025 u 17:49
Ključne stvari su entuzijazam i iskrenost. Nema to veze sa imovinskim stanjem, bukvalno mogu da zamislim tog dečkića o kome pričaš i odmah se setim svog entuzijazma, žicanja svakog dinara da se kupi još neka kaseta, poster, iznajmi film i slično. Entuzijazma je baš bilo i to je bila glavna pokretačka energija. A pošto nije bilo mreža, ostali smo lišeni trolovanja, lažnog predstavljanja, botovanja i čega već. Ma skroz neka druga priča, teško je to danas približiti mlađima. Ali takav entuzijazam, sjaj u očima i radost do neba kad se dođe do neke drage sitnice danas baš retko viđam. Svako vreme ima neke svoje specifičnosti i ne želim ikome išta da osporavam. Opet, čini mi se da je nekada bilo iskrenije i zdravije, iako smo imali mnogo manje onako u globalu ili proseku, kako god.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2025 u 03:57
Nije bilo zbog imovinskog stanja, onaj je to verovatno gledao kod kakvog drugara koji je imao uslova, bucko nije znao ni da se plaća po vraćanju filma, moje se odnosilo pre na to Joxerovo oko padanja razreda, eto onaj možda i nije video škole pa ga to nije omelo da voli kakav film, glumca, žanr, šta već da je njegova priča pa bila. Često se (ni ja da budem kakav izuzetak) povedemo fokusom na besmislicama, mahom ničime vezano za poentu kako je ja vidim, pa napiskaram koješta tek da razdrmam učmalost ili pokušam da malo iskrivim fokus ka čemu meni smislenijem 😂 To sve oko intelekta, padanja razreda, razlomaka na imdb-u mi je prosto lutanje.

Ma tribalizam, podele, trolovanje, nakucavanje ocene zbog bunta, zlobe, protiv trenda, studija ili vodilja, antagonizma glumičice, trista čuda, nekih potpuno nakaznih načela, drugih pa možda iz dobre namere da bi se nešto menjalo tamo, no meni i dalje sve mahom pogrešno, pogleda se zbilja film, pa šta god da ispadne od utiska, teško je verovati brojkama i motivima, uopšte a gde tek danas, sa Disney petljavinama, podelama u kulturološkom ratu na zapadu, opet sve odreda nebitno jer bi ionako, oni koje film uopšte zanima, valjalo da sami odgledaju Snežanu i kažu svoje.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2025 u 09:58
Uvek je najbolje nešto probati i samostalno se uveriti. Problem je samo obilje svega oko nas, a manjak slobodnog vremena. Tada svako mora odlučiti na čega se osloniti i kome/čemu verovati oko odabira onoga što će da nam popuni, a potencijalno ulepša život. IMDB, sam po sebi, ne sme niti može biti (jedini) parametar za takve odluke.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2026 u 11:13
Zlatna malina za patuljke.....

WHYYYYY??????

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.