Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - VHS Titlovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

VHS Titlovi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
joya View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: VHS Titlovi
    Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2024 u 20:16
Pozdrav svima...

Da li neko može pomoći kako da na VHS bez titlova koji je konvertovan u mkv i super ispao dodam titlove
koje imam sinhronizovane ali da izgledaju ovako kao što su izgledali na VHS-u.

Znači imam VHS u mkv formatu britanski i želim da dodam titlove, da izgledaju ovako kao na ovim slikama.

Da li neko zna tačan naziv fonta i svaka pomoć je dobro došla kako da ovo uspješno završim...

Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2024 u 10:56
Pokreni video preko Media Player Classica ili bilo kojeg drugog gdje se možeš igrati postavkama titlova. Pozadina se u MPC-u zove opaque box. Mijenjaj fontove i boje teksta i pozadine dok ne dobiješ sličan ili isti font.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2024 u 21:03
Originalno postovano od strane joya joya piše:

Pozdrav svima...

Da li neko može pomoći kako da na VHS bez titlova koji je konvertovan u mkv i super ispao dodam titlove
koje imam sinhronizovane ali da izgledaju ovako kao što su izgledali na VHS-u.

Znači imam VHS u mkv formatu britanski i želim da dodam titlove, da izgledaju ovako kao na ovim slikama.

Da li neko zna tačan naziv fonta i svaka pomoć je dobro došla kako da ovo uspješno završim.

izvadio sam nedavno hardcoded title u SE, neki dodatak skino, al ne znam kako više...
ja u SW koristim sličan font koji ima malo l onako savijeno, da prepoznam I od l. 
Bahnschrift. 
Ono što švabi imaju na auto-cestama. 
Inače na TVu koriste onaj SWISS nešto kao nekako, 721.
Ako oceeraš slova, kasnije u tekstu postaviš po volji koji font. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.