| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Cuando acecha la maldad Aka When Evil Lurks (2023) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Cuando acecha la maldad Aka When Evil Lurks (2023)Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2023 u 10:34 |
|
Friški argentinski horor iza koga stoji Demian Rugna, tip koji nam je dao (po meni bolji) Aterrados (2017), ovde se ne petlja sa bićima iz druge dimenzije već stvara nešto atipičniji svet u kojem demoni postoje i gde god da se pojave, ukoliko se ne poštuju pravila koja bi ih držala podalje, izazivaju smrt i patnju.
Likovi koje pratimo su iz unutrašnjosti koju demoni tobože retko posećuju jer su valjda zauzeti u velikim gradovima, no ne lezi vraže...nizom grešaka ljudi pošast se uvlači u njihive živote i frenetična frka i trka za pokušaj spasenja onoga što se uopšte (i da li ) može spasiti počinje. Dabome.
Kamera, predeli, ambijent, brutalnost koja seva sa ekrana, sve je napolitankica, problem koji sam ja imao je upravo u univerzumu ovog sveta sa svojim pravilima koja se svako malo dopunjuju, što zajedno sa meni užasno iritantnim glavnim likom čiji su me potezi nervirali iz minuta u minut, nisu pomagali da doživim pakao kroz koji prolaze na pravi način, teško je patiti u tom rastućem nemiru, koliko god on bio prisutan u vođenju priče,sve kako i dolikuje onim pravim hororima, ako mi podariš magarčinu za glavnog lika, Više vremena sam bio frustriran negoli uznemiren iako su poneke scene pravo blago za ljubitelje horora. Svakako iznad proseka, na svoj način lep za oko, ukoliko vas uvuče u svoj pogani svet, filmić je pun pogotak. Ako i ne pogodi baš sve mete, makar pogledajte i Aterrados ukoliko ste ga propustili. Rugna itekako zna šta je horor, kako graditi jezu uz povremeno proganjajuće slike. When Evil Lurks mu je definitivno kupio ulaznicu za produkcijski potkovanije filmove u budućnosti, samo da mu ne uvale da radi kakav rimejk, nastavak ili vražiji Marvel film i bog da ga vidi.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2023 u 18:32 |
|
Po tebi bolji, po meni ne. Jednako su dobri, što je zapravo prava šteta. Da objasnim. Rugna se drznuo još jednom ošamariti bezbrojne kopije kopija, bezidejne horor mejnstrimuše koje ne nude ništa novo, a robuju klišejima. Ovdje se opsjednutost širi kako kakav COVID virus, ali koronoši nisu zombiji nego i dalje izvana ljudi, samo iznutra monstrumi. I ne samo ljudi. Scenu kad kućni ljubimac ščepa curicu i s njom se "poigra" ne da dosad nikad nisam vidio nego ne mogu ni zamisliti da se netko usudio staviti tako nešto na ekran u vrijeme holivudskog psetoljublja. Autor sipa svježe ideje jednu za drugom, naoko sitnice, ali gradi nekakav potpuno različit svemir od već viđenih. Izvorno opsjednut lik je gnjila nepokretna mrcina, nikavo povraćajuće skakutalo po plafonu. Nema nikakvih egzorcista ili šamana, nema ni religije, samo profesionalci - čistači, na žalost nećemo vidjeti kako se točno rješavaju masovne opsjednutosti jer ovdje jedan biva smaknut. Trudnica u nevolji završit će loše. Je li ovo prvi film koji je to sebi dopustio? Jer ne mogu se sjetiti nijednoga drugoga. A američki lijek za sve - sačmarica, ovdje se pokazuje pogubnim. Nije to naravno sve. U neka stara vremena ljudi su viđali vještice na metlama, mrtve utopljenike koji se vraćaju, razna čudovišta kad se smrači. Dolaskom elektrike svega toga je nestalo. Ovdje autor ide u obrnutom smjeru gdje upravo elektrika hrani čudovišnu opsjednutost i gdje svjetla treba držati ugašenim. Na žalost kako sam rekao ne bolji nego isti, finale je nedovoljno dobro, da ne kažem prekonfuzno. Ne može se čovjeku najprije reći da ne žuri i ne trči, a već u sljedećoj sceni ga požurivati da iščupa tijelo van. Niti ići po sjekiru sam ako netko ima tu da ju donese, a ima. Bez obzira na manjkavost završnog dijela, ovo je: Mastwoč! Tko slaže sebi kolekciju naj filmova različitih žanrova, nemoj da čujem da ovoga niste uvrstili tamo.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2023 u 18:37 |
Zack Snyder's Dawn of the Dead (2004)
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2023 u 21:28 |
|
Generičke zombije odavno više ne gledam stoga nisam znao, hvala na infu. A jesil' vidio dosad nešto slično ovom medenom psiću iz filma?
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2023 u 22:08 |
|
Ne mogu da se setim, verovatno jesam, no ko da pamti sve to, svakako je sjajna scena i definitivno toga nema danas po filmovima. Mislim da su svuda stroga pravila oko scena sa decom i ekstremnijim nasiljem/ubistvima, ovo se provuklo jer je ipak vešto snimljeno, ne vidi se zapravo išta direktno, odveć naopako a sve se da naslutiti, majstorija.
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2023 u 13:33 |
|
Nije skoro bilo ovako dobrog ostvarenja u horor zanru.Kao sto je JTM pomenuo, poslednja trecina filma malo kaska za ostatkom, ali to nikako ne znaci da se slucajno odustane od gledanja istog.Apsolutna preporuka od mene.Bice izgleda od ovog rezisera i nesto vise u buducnosti.Talenta bas ima.Hvala na prevodu
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2023 u 23:10 |
|
Prevod je uradio hidden_gem ✨
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |