Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Last Voyage of the Demeter (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Last Voyage of the Demeter (2023)

The Last Voyage of the Demeter

The Last Voyage of the Demeter (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Drakula: Buđenje Zla

Godina:

2023

Žanr:

horor

Trajanje:

118 min

Režija:

André Øvredal

Scenarij:

Bragi F. Schut
, Bram Stoker
, Zak Olkewicz

Glavne uloge:

Rudolf Danielewicz
  >  Old Romani Wiseman
Noureddine Farihi
  >  One Eyed Sailor
Nikolai Nikolaeff
  >  Petrofsky
Sally Reeve
  >  Barmaid
Adam Shaw
  >  Lighthouse Keeper
Graham Turner
  >  Constable
Vladimir Cabak
  >  Harbour Master
Stefan Kapicic
  >  Olgaren
Jon Jon Briones
  >  Cook
Javier Botet
  >  Dracula
David Dastmalchian
  >  Wojchek
Andy Murray
  >  Deputy Fisher
Aisling Franciosi
  >  Anna
Christopher York
  >  Fletcher
Nicolo Pasetti
  >  Deputy Hirsch

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Last Voyage of the Demeter (2023)
    Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2023 u 18:09
Stephen king i Gillermo Del Toro izrazili su ogromno oduševljenje ovim filmom i pored nešto skepse pre gledanja. Kritike su generalno veoma dobre. Tema je, reklo bi se, izlizana, ali izgleda da su oldschool pristup i kvalitetan rad doneli rezultat. Jedva čekam!
Na vrh
Dupla ljuta. View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dupla ljuta. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2023 u 10:01
Fantastičan old skul horor, od atmosfere, glume, preko muzike. Jedina, ali jedina zamerka je ta što je u dva momenta brutalan, a da zaista nije imalo potrebe za tim scenama. Ali svakako sve pohvale za film i da nam je više ovakvih!
Na vrh
Prckonja View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Prckonja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2023 u 09:50
Odlično snimljen film, sa odličnom glumom, posebno dečaka, ali film pada u vodu po jednom pitanju a to je već bolesna potreba za "korektnošću". Crnci u Evropi sredinom 19-tog veka bili su isključivo robovi i sluge, i isključivo nepismeni. Ovde su morali na silu da stave glavnog lika ne samo crnca već crnca doktora sa najsavremenijom lekarskom opremom. I naravno, da bude najpametniji lik na brodu. Ali dobro, ako se film vodi pod kategorijom fantastike i horora, ako u njemu može da postoji čudovište kakvo je prikazano, može i takva rasna fantazija. Mada bih pre poverovao da postoji onakav Drakula nego onako obrazovan crnac u Londonu sredinom 19-tog veka.
Na vrh
mirelovac View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirelovac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2023 u 10:56
A Drakula bi trebao biti gay, baš me čudi da nije!Wink
spartacus
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (5) Thanks(5)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2023 u 13:06
Originalno postovano od strane Prckonja Prckonja piše:

Odlično snimljen film, sa odličnom glumom, posebno dečaka, ali film pada u vodu po jednom pitanju a to je već bolesna potreba za "korektnošću". Crnci u Evropi sredinom 19-tog veka bili su isključivo robovi i sluge, i isključivo nepismeni. Ovde su morali na silu da stave glavnog lika ne samo crnca već crnca doktora sa najsavremenijom lekarskom opremom. I naravno, da bude najpametniji lik na brodu. Ali dobro, ako se film vodi pod kategorijom fantastike i horora, ako u njemu može da postoji čudovište kakvo je prikazano, može i takva rasna fantazija. Mada bih pre poverovao da postoji onakav Drakula nego onako obrazovan crnac u Londonu sredinom 19-tog veka.

Trgovanje robovima u Britanskom Imperiju zabranjeno je 1807. godine. Zabrana robovlansištva službeno je potvrđena drugim zakonom 1833. godine. 

Za crnog doktora u UK nisam bio siguran pa sam proguglao i podaci kažu da je prvi bio dr. James McCune Smith koji je diplomirao medicinu na sveučilištu u Glasgowu 1837. godine.

Stoker je pisao "Draculu" tijekom 1890-ih, a objavljen je, čini mi se, 1897. ili 1898. Znači - apsolutno ništa ovdje nije nerealno.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2023 u 23:03
Dobar je definitivno, ali ipak ne u meri koliko sam očekivao nakon ovako raširenih pohvala i superlativa. Imam nekih manjih zamerki i moglo je to još bolje, ali sa druge strane skroz je dobrodošao jedan ovakav novitet smešan na starinski način u vreme oskudice kvalitetne horor recepture. Vredi videti, ali ne obavezno i hrliti u bioskop, čuvati u kolekciji ili čeznuti za reprizom.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2023 u 14:34
Originalno postovano od strane Dupla ljuta. Dupla ljuta. piše:

Jedina, ali jedina zamerka je ta što je u dva momenta brutalan, a da zaista nije imalo potrebe za tim scenama.!

Meni je baš ta brutalnost manjkala, više bih voleo da je brutalniji film, 
posle svakog brutalnog ubistva sledi veoma slabo ubustvo i tako do kraja filma. 
Scena u čamcu je baš slaba, a i ono jurcanje po jarbolu je moglo biti kvalitetnije. 
Najviše me je razočarala Rumunka koja u 19 veku tečno priča engleski.

Zadovoljan sam sam viđenim, ovaj film je pravo osveženje u horor žanru. 
Ocena 6,5/10. Thumbs Up

Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2023 u 23:06
Prevod je uradio Bambula ✨
Na vrh
Debilius View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Debilius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2023 u 01:59
Pogledao film s Bambulinim titlovima i uživao. E sad, neki žugaju što će crnjo tu bit neki doktor itd. 
Meni ne smeta. Ne smeta mi ni idiJotska fora s transplatacijom krvi, koju doktor obnaša s Drakulinom 
nevjestom da joj pročisti krv od "nečiste" krvi, a ni ne zna koje je krvne grupe, ili se potrefilo da su 
iste, ili on ima nultu. Knjigu nisam čitao, niti ću, ali navodno taj detalj postoji i tamo i ispast će 
da je Stoker dao ideju modernijoj medicini, ili je jednostavno pio tada alkohol s nekom elitom 
koja je imala napredne ideje. Jedna rečenica mi je bila jako čudna u titlu, ali to je vjerovatno 
zahvaleć novosrpskom gdje se izbaciva "da" a meni je ostao u glavi onaj stari srpski, kad sam 
zadnji put bio u Beogradu kao klinac '86-e. Svejedno, sve u svemu, odličan film,  odličan titl. 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2023 u 14:21
Ne smem da gjedam, pjašim se.

Na vrh
Vesna Bgd View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vesna Bgd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2023 u 14:37
Iako nisam ljubitelj tematike o Drakuli, pogledala sam film zbog pozitivne kritike. Tri puta sam zaspala - toliko mi je film bio interesantan.
Na vrh
papryka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papryka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2023 u 11:48
sranje od filma....jednostavno više nema dobrih filmova, sve je otišlo u k...c
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Rujan/Sep.2023 u 20:50
Po meni onako, može da prođe mada nisam baš oduševljen. Malo je naivno odrađen, ali dobro tako je verovatno i napisano u romanu pa su se držali priče. Sve u svemu, tako - tako.
Na vrh
sloboje View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sloboje Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2023 u 02:57
@Debilius Ma nije valjda da od '86 nisi čuo srpski jezik. Kakav novosrpski, sti normalan?
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2023 u 14:52
Sto bre ovog crnca stavise ovde?Pa jbm mu mater, zar i ovako nesto treba ukenjati tom "tolerancijom".Solidno za gledanje.Kao da gledas neki stari dobar horor.A moglo je i bolje a i zesce.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2023 u 19:43
Dobar film
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2023 u 11:02
Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

Sto bre ovog crnca stavise ovde?Pa jbm mu mater, zar i ovako nesto treba ukenjati tom "tolerancijom".Solidno za gledanje.Kao da gledas neki stari dobar horor.A moglo je i bolje a i zesce.

To što si napisao zove se rasizam i elementarno nepoznavanje povijesti. Dao sam odgovor ranije u ovoj temi.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2023 u 14:44
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

To što si napisao zove se rasizam i elementarno nepoznavanje povijesti. Dao sam odgovor ranije u ovoj temi.

Stoker se prevrce u grobu.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2023 u 15:16
Mi to ne znamo, no sve i da se okreće u grobu, zbog čega bi, zbog toga što jedan od junaka širenja njegovog dela ima tamniju boju kože? Onda on i nije baš kakav leš pomena vredan, neka se okreće LOL No sve i da iz nekog razloga i tako mrtav i skeletan deli ljude na ove i one boje, njegovi potomci vrlo verovatno uzimaju lepu kinticu za to što se njegovo delo prodaje u ovom ili onom obliku bezmalo svuda na planeti sada, pa bi mu bilo bolje da leži i ne mrda. Ako mu već nije stalo do čovečnosti, možda mu je stalo do novca (tako to obično i biva, ne?), eto, potomaka i toga da je makar njima lagodno koješta, kada on već mora da leži u grobu i okreće se zbog Afroamerikanaca. 

To nije vezano za woke ideologiju, ta sme valjda u filmovima poneko imati i tamniju kožu zaboga miloga, zar je zbilja malo onih sa svetlijom po filmovima? Pa i ako je namerno tu (zašto bi slučajno zalutao tu ionako), koliko decenija gledamo pa svetle junake svuda, i gde im je mesto i gde nije, ne može valjda sada biti smak sveta zato što je neko, eto, crnac. John Wayne je bio Mongol, Brando Japanac, Ustinov Kinez (ma, ko da nabraja sve to) a sada ne možemo imati tamnoputog docu na brodu a da ne izbije pobuna LOL Eh.  Meni savršeno pije vodu lik, film mi se sa druge strane nije dopao odveć. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2023 u 17:37
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Mi to ne znamo, no sve i da se okreće u grobu, zbog čega bi, zbog toga što jedan od junaka širenja njegovog dela ima tamniju boju kože? Onda on i nije baš kakav leš pomena vredan, neka se okreće lol No sve i da iz nekog razloga i tako mrtav i skeletan deli ljude na ove i one boje, njegovi potomci vrlo verovatno uzimaju lepu kinticu za to što se njegovo delo prodaje u ovom ili onom obliku bezmalo svuda na planeti sada, pa bi mu bilo bolje da leži i ne mrda. Ako mu već nije stalo do čovečnosti, možda mu je stalo do novca (tako to obično i biva, ne?), eto, potomaka i toga da je makar njima lagodno koješta, kada on već mora da leži u grobu i okreće se zbog Afroamerikanaca. 

To nije vezano za woke ideologiju, ta sme valjda u filmovima poneko imati i tamniju kožu zaboga miloga, zar je zbilja malo onih sa svetlijom po filmovima? Pa i ako je namerno tu (zašto bi slučajno zalutao tu ionako), koliko decenija gledamo pa svetle junake svuda, i gde im je mesto i gde nije, ne može valjda sada biti smak sveta zato što je neko, eto, crnac. John Wayne je bio Mongol, Brando Japanac, Ustinov Kinez (ma, ko da nabraja sve to) a sada ne možemo imati tamnoputog docu na brodu a da ne izbije pobuna lol Eh.  Meni savršeno pije vodu lik, film mi se sa druge strane nije dopao odveć. 

Da skratimo ipak.Nisam klasicni rasista, samo volim da se zna i postuje gde je kome mesto tj. gde nekom mesto nije.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.