| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca (19.06.2023.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca (19.06.2023.)Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2023 u 12:02 |
|
U pitanju je Netflixova woke verzija rascjepkana u sezone. Legalni strim je na vikiju, titlovi su tamo na raznim jezicima, na žalost nitko se nije odlučio prevesti ju. Tencentova 30epizodna serija pokriva cijelu prvu knjigu iz trilogije.
Ažurirao JoxerTM - 19.Lipanj/Jun.2023 u 12:09 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2023 u 15:23 |
|
Istina, ovo je u temi novi filmovi i serije 2022,2023 ... bilo navedeno ali nije zgore ponoviti. Nisam razumeo dupliranje, i animirani ali dobro odlozicu gledanje serije jer jos pamtim sta se desava u knjigama, mada vele da je dobra Tencent-ova adaptacija.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77243 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 12:08 |
|
Hehehe, "prava" kineska verzija, ko'ko znam, u Kini je i roman cenzurisan, gde će tek u seriji da dozvole pominjanje a kamoli stradanje junaka u "kulturnoj revoluciji", u odnosu na njih (partiju), više verujem čak i netflixu. Čitam trenutno drugi deo serijala, dok seriju, u ma kojoj njenoj varijanti, verovatno neću gledati, nije mi to filmično na prvom mestu, dok pogotovo ne bih bio u stanju da istrpim tipično uprošćavanje fizike za široke narodne mase. Standardno useru sve ono što naučnu fantastiku čini prelepom. Nije da je (astrofiziku a još grđe kvantnu) ja odveć razumem, ali još ću je manje (i daleko gore) razumeti kada krenu da mi objašnjavaju, skraćuju i obraćaju mi se kao mentalno zaostalom, standardno za filmove, kamoli tek za serije. Odakle god da su.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77243 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2023 u 12:58 |
|
Pardon, nije cenzurisan u Kini, nešto su ispremeštali poglavlja, zaturili celu tu priču o kulturnoj revoluciji dalje od početnih poglavlja romana, kako ih je autor zamislio, no nisu previše petljali. Liju Cisin javno podržava vladu, partiju (samo on zna šta stvarno misli o svemu), dok je i stav današnjih kineskih vlasti takav da kulturnu revoluciju smatraju greškom, pa je, eto, moguće piskarati o njoj. Atipično (partija ne greši ikada i sav taj džez) ali ipak istinito, kako ispada. Svejedno ću preskočiti sve te varijante, prosto me ne zanima ekranizacija u bilo čijoj verziji.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |