Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Emancipation (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Emancipation (2022)

Emancipation

Emancipation (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

akcija, triler

Trajanje:

132 min

Režija:

Antoine Fuqua

Scenarij:

Bill Collage

Glavne uloge:

Will Smith
  >  Peter
Ben Foster
  >  Fassel
Mark Ashworth
  >  R L Fabian
Paul Ben-Victor
  >  Major Halstead
David Denman
  >  General William Dwight
Ronnie Gene Blevins
  >  Harrington
Jeremiah Friedlander
  >  Scipion
Jordyn McIntosh
  >  Laurette
Mustafa Shakir
  >  Cailloux
Diptii Salvi
  >  Little Peter
Steven Ogg
  >  Sergeant Howard
Jesse C. Boyd
  >  Mike Hurley
Jayson Warner Smith
  >  Capt. John Lyons
Aaron Moten
  >  Knowls
Grant Harvey
  >  Leeds
Gilbert Owuor
  >  Gordon
Dave Davis
  >  J. Oliver
Jared Bankens
  >  Deserter #1
Walker Babington
  >  William McPherson
Imani Pullum
  >  Betsy
Charmaine Bingwa
  >  Dodienne
Tracy Brotherton
  >  Lyons Family Wife
Dan Matteucci
  >  Soldier
Jabbar Lewis
  >  Tomas
Michael Luwoye
  >  John

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Emancipation (2022)
    Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2022 u 21:28
Prevod je uradio Bambula ✔
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2022 u 13:41
Solidan film, ali dosta težak za gledanje. Ocena 5/10. 

Nije me oduševila mračna atmosfera filma, u početku je baš teško za gledanje, 
razmišljao sam da prekinem film posle 20-30minuta, ali nekako sam izdržao do kraja. 

Vil Smit dobro odigrao, ali daleko od novog oskara, većinu filma se mršti i cmizdri pa mi je smorio film. 
Ben Foster odličan, baš mu legla uluga. Režiser Fukua je ovog puta bio ispod svog nivoa, 
natrpao u filmu sve i svašta i napravio mračni bućkuriš. 

"Emancipacion" nije loš film, 
vredi barem za jedno gledanje, ali brzo ide u zaborav.

Ažurirao Black Raven - 11.Prosinac/Dec.2022 u 13:48
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 14:13
Meni se trenutno baš i ne gleda ali si me (Gavranović tj) zaintrigirao sa time težak, mračna atmosfera, odličan Foster (kada pa nije)...mada me pa zbunjuješ sa time "solidan, ne loš, za zaborav, 5/10" LOL 

No kako je film o ropstvu, te će verovatno tema potom biti u komentarima tipa da tu ima političke korektnosti, ili pa crnog rasizma i šta sve već ne, kao i u većini tema filmova sa sa svime time oko boje vražije kože, red bi bio da ga brže-bolje pogledam i pobegnem iz teme LOLLOLLOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 14:41
Okani se toga mazohizma.
Tema filma nema nikakve veze s našim prostorima, a zlu ne trebalo nije nikakav scifi nego američka history.
Treba li nama mejnstrimska lekcija iz nečije druge povijesti da nasilje rađa nasilje, a da rasizam rađa rasizam? Ne treba. Osim ako baš nemamo pojma o ničemu, a valjda imamo.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 14:56
Našeg prostora mi je preko glave, zašto bih zaboga miloga gledao išta sa ikakvom temom našeg prostora, zar da mi neko sa strane priča o tome kroz šta ja prolazim godinama i kakvo mi je to okruženje, svakodnevnica, valjda oni znaju bolje od mene LOL. Daleko bilo, jezik pregrizao.  Approve

A ako bih baš želeo, itekako bih našao paralele. Čovek je čoveku svukud i odvajkada vuk. Ukoliko bi i poželo da poručiš drugima da smo jednaki, da se grle i vole, da pružaju ruke jedni ka drugima, svejedno bi te ubili ko zeca LOL ovde ili tamo, tada ili sada, svejedno. 
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 15:14
Sveukupno solidan film, dopao mi se na trenutke, ima mnogo glupih scena ali ima i dosta kvalitetnih.  
Na primer: Vil Smitu brada ne raste ceo film, a rane mu zaceljuju. Foster jaše kroz močvaru, i danju i noću, kao da je prerija. 

Režiser je preterao sa zamračivanjem filma i sa verskim glupostima, 
natrpao je mnogo scena sporednim likovima i umorio film. Scene mučenja je dobro odradio, 
ali ratne scene na kraju filma mogao je da skrati jer su sasvim nepotrebne ovom filmu. 

Vredi pogledati ovaj film, nekog će oduševiti a nekog razočarati, teška je tema filma pa će biti mnogo različitih utisaka.

Meni je film solidan, nije loš koliko ga kritičari osuđuju. Za zaborav jeste, barem meni, 
jer u ovom filmu nema nijedna posebna scena koja može dugoročno ostati upamćena.

Ažurirao Black Raven - 12.Prosinac/Dec.2022 u 15:25
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 15:19
Hvala Thumbs Up, sačekaću onda neki drugi momenat, imam šta da gledam sada, volim teške/mračne teme, mada ne i razvučene filmove, pa još verski kontekst ponegde, užas. 
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 15:57
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Našeg prostora mi je preko glave, zašto bih zaboga miloga gledao išta sa ikakvom temom našeg prostora, zar da mi neko sa strane priča o tome kroz šta ja prolazim godinama i kakvo mi je to okruženje, svakodnevnica, valjda oni znaju bolje od mene lol. Daleko bilo, jezik pregrizao.  approve

A ako bih baš želeo, itekako bih našao paralele. Čovek je čoveku svukud i odvajkada vuk. Ukoliko bi i poželo da poručiš drugima da smo jednaki, da se grle i vole, da pružaju ruke jedni ka drugima, svejedno bi te ubili ko zeca lol ovde ili tamo, tada ili sada, svejedno. 

Apsolutno se slažem sa svim gore navedenim I to nije prvi put. Film sam pripremio i gledaće se ovih dana, a svakako je dobro pročitati i prve utiske, pogotovo kada su ovako konkretni i direktni kolege Black Raven.

Jako me nervira kada se (u nedostatku boljeg rešenja) pribegava jeftinim trikovima, a jedan od većih kikseva te vrste smatram snimanje crno-belih filmova, valjda zarad veštačkog kreiranja mračne atmosfere! Majstor je onaj koji napravi željeni efekat, a da ne moram usput da se osećam da sam se vratio u daleko detinjstvo kada su carevali crno-beli televizori

Ali dobro, ne dešava se ovih dana nešto spektakularno u svetu kinematografije i već sam se spremio da pogledam ovo, pa ću onda isterati do kraja. Javljam moje utiske nakon gledanja.
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 23:20
Meni se film dopao, sasvim solidno ispričana priča, dobri glumci...
Velika mana mu je što je crno beli, obično se tako snimaju umetničke drame u gradskim sredinama.
Ne pristaje to filmu gde se 90 % radnje odvija na otvorenom, u prirodi, pa smo uskraćeni za sav taj kolorit. Šteta.

Ažurirao Goran87BG - 13.Prosinac/Dec.2022 u 08:10
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2022 u 23:37
Evo upravo odgledah film pa ovako svež sa utiscima... Ukratko, potpuno bih se složio sa onim što je napisao @Black Raven. Doživeo sam film na isti način. Iz aviona se vidi da je režiser prionuo na ovaj posao ekskluzivno da bi ostavio utisak. Svaki sekund ovog filma je napravljen da kreira UTISAK kod gledaoca koji podrazumevano klizi od gađenja, užasa, podsećanja na horore rata (bilo kakvog, a ne isključivo motivisanog pitanjem rase, vere i slično), razočaranja u ljudsku rasu, pa sve u krug ponovo do gađenja i užasa. Za nekoga ko je živeo ispod kamena i nema posebna saznanja o krvavim dešavanjima u Americi tokom 19-og veka, ovo je bukvalno lektira.

A za ljude koji su upoznati ne samo sa opisanim periodom i dešavanjima "preko bare", već kojima je bliska golgota ratova od onih najkrvavijih svetstkih, pa preko skorašnjih Balkanskih i konačno ovih najnovijih Ukrajinskih, film služi prevashodno kao dopuna dosadašnjih saznanja o temi, odnosno za analizu svih detalja koje je režiser ovde upakovao u jedan umetnički proizvod. U tom smislu Fuqua nije do kraja uradio vrhunski posao i poprilično je podlegao zavodljivim zamkama novog doba političke korektnosti.

Film je u tom smislu očigledno prepeglan i oblikovan na način da izazove maksimalan efekat kod modernih konzumenata. Pravljeni su i neki očigledni propusti u realizaciji, mada se ne bih time preterano bavio. Will Smith, koga inače prilično cenim u glumačkom smislu i volim da ga gledam u mnogim ulogama do sada, ovde na momente vidljivo preglumljava, kao da je po svaku cenu jurio Oskara ili želeo da u jednoj ovakvoj temi do sada najviše briljira. Nije u tome potpuno uspeo. Zato briljira Ben Foster, kao i obično. Mada bi se za njega moglo reći da on previše i ne glumi, te da je verovatno u nekom karakternom smislu privatno vrlo blizak svojim uobičajenim rolama, barem ako govorimo o facijalnim ekspresijama, temperamentu i samoj pojavi. Foster je ovde 100% Foster. Ono što me je posebno iritiralo jeste isforsirani i bespotrebni religijski aspekt filma. Ali valjda je i to skroz moderno ovih dana, ili pak nije baš često ni izlazilo iz mode.

Konačno, film nije bukvalno crno-beli kao što mi se učinilo na trailerma, već deluje kao vrlo isprano iznošeno odelo na kome su sada vidljive samo nijanse sive. Neke boje, poput boje krvi, posebno su naglašene i razbijaju sivilo. U svakom slučaju trikove te vrste nikada nisam voleo, pa mi ni ovde ne prijaju. Ako me neko pita za preporuku, ona je prilično ograničena. Tematika je poznata, pa kome se gleda sumnjam da će biti (potpuno) razočaran. Od mene jedna mršava šestica za trud.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 13:07
Ok film
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2023 u 16:51
Toliko je dobar film , da ponekad tjera suze na oči . Preporuka . 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.