| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Film ili serija koji su vas oduševili 10/10 |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |||
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Film ili serija koji su vas oduševili 10/10Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 14:24 |
||
|
Pregledao sam forum i video da mu nedostaje jedna ovakva tema, jer iako postoje teme preporuči film ili seriju tu je nabacano mnogo predloga, pa čak često i ono što ljudi nisu pogledali a preporučuju. U ovoj temi je ideja da postavite film ili seriju koji su vas oduševili koji su jednostavno 10/10, nešto što nikako ne bi propustili i tu ne popuštajte mora po vašem mišljenu biti 10/10, a poželjno je da tu ocenu i oduševljenje malo pojasnite.
Ažurirao bracaco - 17.Travanj/Apr.2022 u 14:38 |
|||
![]() |
|||
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 14:37 |
||
|
I da otpočnem jednom preporukom filma koji je mene oduševio 10/10
https://www.imdb.com/title/tt0114814/?ref_=nv_sr_srsg_0 The Usual Suspects, krimi drama, koja drzi vasu pažnju svake sekunde puna raznih obrta i bogata radnjom, nešto ko nije gledao što bi svakako morao da pogleda.
|
|||
![]() |
|||
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 14:42 |
||
|
Kada je u pitanju serija koja je po mom mišljenju 10/10 i koju bi svakako morali da pogledate to je Breaking Bad ili u prevodu Čista Hemija, o provesoru hemije koji se odmeće u proizvođača droge, prosto moćna serija sa mnogo zapleta pa i humora.
https://www.imdb.com/title/tt0903747/?ref_=vp_vi_tt
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 77240 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 16:21 |
||
Razumem potrebu da na jednom mestu budu preporuke onih ostvarenja koja su se baš dopala ljudima, no, bome, krcate su te (preporuči film, preporuči seriju...ili pa Dnevnik gledanja filmova, Dnevnik gledanja serija) teme, jedino što ponegde stoje samo naslovi, plakati, bez opisa, ličnog utiska ali mi potpuno beži to što reče da je često tu i nešto što ljudi preporučuju a nisu gledali. Gde si to video?
![]() |
|||
![]() |
|||
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 16:32 |
||
|
Upravo su me te preporuke, a da nisu ni pogledali film podstakle da otvorim ovu temu. Naime danima tražim preporuku šta bih gledao ovde po forumima i da bi se došlo do preporuke 10/10 moraš proći golgotu raznih spiskova pa i tih filomova što ih nisu pogledali (pogledaj temu preporuke filmova), a onda razočarenje i pored preporuke film jedva za 4 ili 5 ocenu. Razumem biće različitih ukusa, ali ako neko smatra da je nešto baš za 10 treba to ispoštovati zato ovde i ne očekujem široke spiskove već po nekolikokoji su baš vrh onoga što ste odgledali. Nisam našao da ovakva tema postoji ovde, da jesam ne bih otvarao novu.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Online Points: 77240 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 16:42 |
||
|
Recimo ja nisam video takve postove u "Preporuči film", gde navode filmove koje nisu gledali a preporučuju ih, to mi je blesavo skroz
možda u začetku foruma, tada se više lutalo sa smislom ali polomiše se mnogi i tamo da preporuče ponešto, ima 68 vražijih stranica nekakvih preporuka No dobro, neka teme svakako, nije na meni da sudim ionako, mene ne zanimaju ni sve te već postojeće, imam drugačije navike i pristup prosto, tvoja je makar sa specifičnim zadatkom, ne tek puka preporuka kao tamo, već ocenjivanje najvećom ocenom uz obrazloženje šta je to što to delo čini vrhunskim.
|
|||
![]() |
|||
skajler
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 03.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: >>>>>>>>>>>>>> Status: Offline Points: 5307 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 17:18 |
||
Bracaco, dobra ti je zamisao, samo bojim se da ova tema teško može da ispuni tvoja očekivanja. Stvarnost je takva da ima puno copy/paste preporučilaca koji filmove i serije nisu gledali, ali ih preporučuju. S druge strane, oni koji su tvrdokorni filmofili imaju svoje preferencije kojih se jako drže i teško ih se odriču. Ako tome dodaš neke koji se recimo u stvarnom životu i zvanično bave pisanjima filmskih kritika (stvarno ne znam, ali možda ih ima među nama na ovom forumu) oni tek imaju jake granice za 10/10. Stvar je veoma složena, jer krajnost se proteže od slobodnog do izrazito rigorznog shvatanja odgledanih ostvarenja. Sto ljudi, sto ćudi. Neki olako daju 10, kod nekih je 9 najviša moguća ocena. Ja recimo imam prijatelja koji gleda sva ostvarenja koja imaju ocenu 8,6 na IMBD. Ako je ocena niža od tog, onda gleda godinu produkcije, reditelja, glumačku ekipu, žanr(ove), jezik... Pa, ako mu je tematika bliska, možda i pogleda. Imaš pobornike pojedinačnih kinematografija, sledbenike holivudskog konfekcionizma, poklonike festivalski verifikovanih ostvarenja sa najvećih festivala, ljubitelje žanrovskih ostvarenja sa žanrovskih festivala, opozitiste koji će preporučivati filmove iz država u kojima se snima 1 do 2 filma godišnje, tj. egzotične filmove iz dalekih zemalja. Elem, raspisah se ja i nije mi želja da ti odmognem, ali ne bih voleo da se razočaraš. Toliko različitih pristupa ima, da je najbolje pronaći i neki dodatni način koji će ti omogućiti dobru prepruku za filmove. Ja recimo često naletim na zanimljive naslove gledajući emisije iz kulture ili emisije posvećene filmovima. Ponekad pregledam i sajt recentnih časopisa za filmsku industriju (Variety) ili eventualno kolumnu medija iz neke evropske države, ako film nije sa engleskog govornog područja. Svakako je danas manir da za promociju filma i koriste delovi tih recenzija. Moj ti je predlog, prvo odgledaj dokazane klasike starih majstora, njihove ocene su postojane jer su isti izdržali ispit vremena. A u međuvremenu, videćemo da li će ova tvoja tema uspeti da ispuni tvoja polazna očekivanja. |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 17:27 |
||
|
Skajlere, daj mi ti onda reci ko preporučuje filmove a da ih nije gledao, ja kao da sam pao sa Marsa ovde najednom, nemam blagog pojma o čemu pišete
Ta piše o filmovima svega nas nekolicina ovde, bukvalno nas na prste možeš nabrojati, kakav copy/paste, niko ne troluje, uveren sam.
|
|||
![]() |
|||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 19:56 |
||
|
10/10 znači što? Meni to znači deset dijeljeno deset =1. A da krenem školske jedinice dijeliti, ne bi stalo na forum.
Mislim da se odnosi na komentare titlova. Nije tu odavno, ali bio je jedan lik koji je svake nove titlove komentirao "odličan država-žanr film!". Iako znamo da nema šanse da je već pogledao.![]() Ažurirao JoxerTM - 17.Travanj/Apr.2022 u 20:04 |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:06 |
||
|
Ta vi onda pričate o medijima, novinama, portalima, ono kada izađe novi Star Wars ili Marvel film, pa gomila ispisuje identične recenzije, slave i hvale...ili pak udružena zaređana pljuvačina, podjednako nerealna (Dave Chappelle netflix special npr). Mene je zbunilo samo to otkud ideja da na ovom baš forumu ima preporuka neodgledanih filmova, jbg jedva da se piše išta, još manje preporučuje, kamoli tek troluje sa preporukama.
|
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:16 |
||
|
Ova tema nije loša, ali mislim i slažem se sa Puppetom već ima dosta otvorenih tema, možda da je ranije otvorena praktično pre ostalih, na koje samo bacim pogled ako su na forumu. Npr. znam sto Puppet pise u Dnevniku..., Stole je puno pisao u istpj temi ( ja sam počeo da komentarišem kad se on isključio sa foruma ) ali kao što je neko napomenuo nepregledno je i onda je utiske vezane za filmove postavio u komentarima u stilu preneto iz ...Čudno mi je da neko piše o filmovima koje nije gledao, ili pak preporučuje, još nelogičnije. Za neke filmove lično sam stavio preporuka, a nisam više napisao jer su kompleksni i pisao bih u stilu https://titlovi.com/filmovi/a-clockwork-orange-3080235/ i to sam mogao više da pišem jer je kultni. A sad zamisli da sam za svaki pisao tako, koji me je oduševio. U preporukama ipak je teško pogoditi kome koja tema odgovara, žanr, kinematografija određene države, crtani ili animirani , pak igrani, ili film pak serija, mini-serija. I na kraju ko je šta gledao. Sa Skajlerom se donekle slažem, ali ne uviđam da nešto fali za poklonike... pa sve navedeno. Ali se slažem da ima različitih pristupa. The Usual Suspects, Fight club, Matrix, ili možda The others , meni dragi Forrest Gump i A beautiful Mind, Mulholland Drive, i da stanem ja ne znam nikog do sada a da nije gledao, znam jedino za Fight club ali na forumu. Više ću pomenuti režisera i scenaristA Kurosawa , Kubrick,Tarkovsky, Federico Fellini, Vittorio De Sica, Mario Bava, Sergio Leone, Dario Argento, , Jean-Luc Godard, François Truffaut, Lars von Trier, Paul Verhoeven,Pier Paolo Pasolini, Takashi Miike,Gaspar Noé, Shohei Imamura, Brian De Palma,David Lznch, Joel i Ethann Coen,hayao Miyazaki, prvo što mi pada na pamet od svih sam gledao većinu poznatijih filmova ( naravno neko ima 15, neko 55, a neko 100) tako da sa njima ne može da se pogreši, sa Korejcima takođe, Špancima, Dancima, nekad Indijcima, nekad Kinezima, HK ( ROC) itd. Tako da možda u preporučite film je bolje, jer tu može da se primeni `filter`, a ovde ipak ne. Možda pre lista filmova, ali to je onda posao pisati zašto baš oni. Konkretno meni se više svidja serija Better Call Saul nego Breaking Bad, jednostavno mi je više prijala, tj. nije još čekam poslednju sezonu, a premijera je sutra. Tako da ne znam da li će ova tema da zaživi čisto sumnjam.
Ažurirao AlexDeLarge - 17.Travanj/Apr.2022 u 20:22 |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:20 |
||
|
U Dnevniku pišem jer mi je to prastara navika sa matičnog foruma (prestao sam ovde pisati svojevremeno jer su šireni mržnja i kompleksi u Dnevniku, ne želim da budem u temi sa takvim tonom) i zato što u momentu kada odgledam te filmove, još nema teme za njih na forumu (Danas "Bull" npr) a ne želim da cimam admine ili modere da upuju titlove/otvaraju teme.
|
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:24 |
||
Ja znam, to si pomenuo jednom prilikom, pa sam zapamtio, samo nisi pomenuo mržnju.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:30 |
||
|
Zar je potrebno bilo? Nema veze, nije taj lik već neko vreme na forumu (pod svojim nickom makar), zarad mira i energije sam batalio temu, ili sam sahranjivao najdraže ili radio ko četiri crnca tada, čemu se trošiti na idiotizme a prgav sam pa ću u sekundi napraviti sra.nje, neka teme gde se slave idiotarije, šta ću joj ja
|
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 20:44 |
||
|
Da znam i to, tu nemam šta da kažem, nego ti si duže mnogo na forumu, nisam znao to za matični forum šta je , a i Aleksa mi je jednom prilikom rekao da ima tih situacija sa drugim imenom i to nisam znao.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 21:00 |
||
|
ForumFilmovi, krepao odavno. Ne volim da pišem na više mesta, ovde se registrovah prvog puta, kao RitchieOne, 2005. (mada sam i ranije sa rajom odavde bio u razmeni filmova iz ere pre superbrzog neta, nije bilo razloga da se registrujem 2002, 2003) ali me je odbijalo to "Titlovi", te sam pisao po Filmovima, to su bratski, povezani sajtovi ionako, Knegi (pa i Darije itd) su bili admini i tamo, davnih dana. Na kratko samo gostovah ovde 2009, jer se nama (Filmovima) tada nešto sa serverom pokakilo...ili tako nešto, ja ne znam šta je jutros bilo, svejedno nebitno jer smo se ionako većina nas družili na Filmovima, da li je neko sa ovog ili onog sajta, kao i to koliko je dugo ko tu...meh, svi smo jednaki ionako.
Zalutao sam temu najstrašnije
![]() Ažurirao puppet_master - 17.Travanj/Apr.2022 u 21:17 |
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 21:12 |
||
Ok što se prosvete tiče, i nastavno-naučnih ustanova tiče, tu radim, tu imaju standardi, ima ključ i bodovanje, i na kraju lična procena koja zavisi od više stvari. Hajde ovde na forumu, već sam se navikao, narodski oguglao, ali kada pogledaš formiranje ocena na IMDB, MT, RT, KP, kao i ocene kritičara i oni daju ocene, pa je na sajtovim na jednom 8.6, na drugom 64%, na trecem... a kod kritike pored komentara i ocena 3/5, 2.5/5, kod nekih je 5 pa graficki prikaz pet zvezdica pa obojeno, ili neki drugi oblici. Pa je to uopšteno pitanje.
|
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 21:20 |
||
Ok hvala na informaciji nisam znao, eto ja sam kriv što si zalutao, nego nisam znao a pominjao si, a pre ovog sam znao samo za prijevodi/online, nije reklama ili bilo šta, i tu je imao forum pa sam video neke nick-ove i ovde, ali i na drugim, ili one standardne po raznim drugim sajtovima ono usput,
Ažurirao AlexDeLarge - 18.Travanj/Apr.2022 u 00:42 |
|||
![]() |
|||
skajler
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 03.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: >>>>>>>>>>>>>> Status: Offline Points: 5307 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 22:52 |
||
Da ne bude zabune, upravo sam na ovo mislio.
|
|||
![]() |
|||
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 09:09 |
||
|
Hvala na lepom i opsežnom odgovoru, generalno u pravi si. Razumem ja da su ukusi različiti i što je nekom za ocenu 10 meni ce mozda biti za ocenu 8, ali svrha teme je da se negde izvuče zaista neki krem filmova i serija koje bi trebalo da se pogledaju za života. Gledao sam ove dosadašnje teme i skidao preporuke i na žalost pola njih me je debelo razočaralo, pa sam pomislio da bi postojanje ovakve teme popravilo filmsku preporuku.
Ažurirao bracaco - 24.Travanj/Apr.2022 u 09:30 |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |