| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Bushi no ichibun AKA Love and Honor (2006) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Bushi no ichibun AKA Love and Honor (2006)Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2022 u 10:20 |
![]() Shinojo živi skromnim životom sa suprugom Kayo, isprobava hranu u službi poglavara klana, što je prilično
nisko kotirana služba za samuraja, mada je Shinojo zadovoljan u svojoj skromnosti, čeka dan kada
će ostvariti svoju želju da otvori kendo dojo gde bi trenirao decu. Avaj, sudbina ima druge planove
i Shinojo se prilikom rutinske probe hrane žestoko otruje (bez pokušaja atentata, prosto su školjke bile otrovne).
On preživljava ali mu je jačina otrova oduzela vid. Sada slep, nikome potreban, uplašen za budućnost svoje
porodice, Shinojo postaje melanholičan, sa mislima o samoubistvu ali Kayo ga ipak izvodi na svetlo svojom
ljubavlju i privrženošću. No problemi tu naravno ne prestaju. Briga, strah od nemaštine i pritisci familije, navode
Kayo da poklekne tobože pomoći koju joj nudi imućni i visoko rangirani samuraj Shimada. Muke tek tu počinju... Love and Honor mi je posle Twilight Samurai posebno drag u Jamadinoj trilogiji. Ovde je prisutan i humor,
uprkos vrlo mučnoj temi o društvenoj nepravdi, surovom iskorišćavanju unesrećenih, a opet je ovo i sjajna
priča upravo o ljubavi. Shinojo i Kayo su stvarno prelep par, sa nesrećom i srećom koje ih vezuju. Shinojo, slomljenog duha, obogaljen, srušenih snova, slomljenog srca
i poljuljane vere, nalazi spasenje u onome jedinom što mu ne mogu oduzeti, samurajskoj časti, principima koji iako
vidno izumiru, čuvaju njegov duh od potpunog kraha. Meni je bilo lako da kupim romantičarski pogled na prastari kodeks
(od priča o tradiciji mi se inače okreće utroba), zapravo pitanje dostojanstva i časti, ne znam za druge, meni se film, rekoh, dopao.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2022 u 15:02 |
|
Meni je ok. Ima jedna magna zaboravih ime, citao odavno, o odbacenom slepom detetu kojeg usvajaju i pruzaju mu podrsku i zastitu, uci, trudi se , vezba ali i gradi samopouzdanje koje je poljuljano, i vremenom postaje samuraj, i krece na putesestvije, sa ciljem da se dokaze i pokaze da to sto je slep nije hendikep i postaje veci samuraj od svog oca koji ga je odbacio a koji se kotirao visoko.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2022 u 15:06 |
|
Dušu dalo za filmovanje.
Ako već nije tj. Bolje nego još jedan Zatoichi.
|
|
![]() |
|
DJIKENCE
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2026 u 23:39 |
|
I od mene preporuka za Jamadinu samurajsku trilogiju i još jednom hvala puppet_master-u na informacijama.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2026 u 12:26 |
|
Nema na čemu, Djikence, mogla bi i ti nama skrenuti pažnju na kakav film koji ti se svideo u poslednje vreme. 👍
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |