| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Stay Close (2021) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
marina-budimir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 30.Kolovoz/Aug.2017 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Stay Close (2021)Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 10:55 |
|
|
Harlan Coben mi uvijek djeluje naivno, a i zamorno. Pošto sam pročitala nekoliko njegovih knjiga odustala sam od njega, i kad su u pitanju ekranizacije. Komotno kod njega možeš pogledati prvu, drugu i zatim predzadnju i zadnju epizodu. I ništa ti neće nedostajati.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:26 |
|
Laguna je izdala pod imenom Odani 2012. godine. Par zar Koben nije bas prepoznatljiv po stalnim obrtima i kroz poglavlja uvek dodaje i unosi malo konfuzije u stilu ko je, sta je, da li je, otkrivaju se tajne i obrce stvari za koje je prethodno mislilo da su bas takve, i retko moze da se provali kraj. Pitka i lagana dela, i bas mi zbog prethodnog nije zamorno,u stilu da povezujemo stvari prateci nove tragove i stavimo se u ulogu osobe koja resava misteriju. Skoro sam citao jednu knjigu ,u pauzi izmedju knjiga Ili-ili i Avesalome, avesalome, bracnog para Ahndoril, otprilike 400 strana, procitao 100, pretpostavio da ide u progesnom smeru, preskocio i procitao poslednjih 50, zakljucak ama bas nista se nije desilo i pritom nedorecena, dakle dobra pretpostavka a ljudi odusevljeni knjigom. Ažurirao AlexDeLarge - 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:36 |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:37 |
|
|
Od Kobena čitah samo "Drži se" ("Hold tight" u originalu), bejaše mi dosadna, mada mi je on sam po sebi bio pitak, priča mi je bila praznjikava, likovi daleki. Nisam mogao pogrešniju da odaberem, no i nisam imao izbora tada.
Hvala na osvrtu Robi, svaka ti čast kako izdržavaš sa tim serijama
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:56 |
|
Mada dosta ljudi je imalo pozitivnih komentara na Kobena i knjiga tog tipa, prijatelj mi radi u Delfiju pa znam, radnje nisu prazne ako je poenta njegovih knjiga obrti i misterija vezana za nestanke, ubistava, tajne, preispitivanje proslosti, itd. Da ne idem ko sta voli, ja citam skoro sve, osim ljubavnih, i odredjenih istorijskih, dosta mi je u svakodnevnom zivotu, mada mislim da je veznao za tu temu on jedan od boljih, ne racunajuci pisce koji su izdali dobre knjige, a pisu inace o drugim stvarima, a oprobali se i u tom zanru. Samo nisam razumeo sta se podrazumeva pod daleki likovi.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77209 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:04 |
|
|
Dobro de, ne razumem se u knjižare ili prodaju knjiga, tek kažem kako je Koben delovao na mene, jedna knjiga tj. Daleki likovi su oni likovi koji mi nisu bliski
Da li po mikro-svetu u kojem obitavaju, načinu razmišljanja, postupcima, motivacijama. Poput novih domaćih filmova npr, blagog pojma nemam šta se i zašto dešava, ne razumem ih išta, živimo neke paralelne živote, moja malenkost i likovi tih filmova, ili knjiga.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:24 |
|
|
Ok, mislio sam na komentare kupaca sa prodavcima u to vreme, a danas vise na to da prodavci po drustvenim mrezama imaju svoje grupe sto se tice knjiga i stripova pa se i tamo dosta diskutuje, nisam mislio na prodaju. Pa ni meni vecina likova naravno da nije bliska, kultura,tj. ukupno drustveno nasledje, nacin zivota, vremesnko razdoblje, da li je LA ili neko mesto na severu Norveske, Tokio ili gradic u Brazilu, razliciti uticaji, kao i kod nas, BG ili npr. jug, ali dobro dali smo i vise nego dovoljno prostora datoj temi.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:38 |
|
|
Radim na ulici, volim da kažem na tezgama, zbog snobova, mada su objektivno to štandovi, kućice sa policama and stuff. Meni kupuju mahom Danijelu Stil, Noru Roberts, Kapora, razne "junačke" (istorijske
), ili Lauševića itd ...mada je prvo pravilo da nema pravila. Koben mi retko kada padne u krilo, odmah se proda, Laguna ima male tiraže pa se koješta brzo rasproda, zato to plane na ulici potom.Blesavim se oko nerazumevanja u knjižare/prodaje, lakše mi je tako nego da ulazim u to šta je popularno, šta kaže ovaj, onaj, ne volim da pričam o drugim ljudima ili o tuđem ukusu/afinitetu, širok je pojam a i time bivam sve dalji od onoga ličnog, subjektivnog, što sam zapravo i želeo da kažem in the first place a ne želim da lišim sagovornika tog dela priče.Mene ova serija, Koben, na papiru ili na ekranu, zapravo i ne zanimaju, nije to moj broj, post iznad napravih usputno, sa pravim ciljem tek da bih pohvalio robina.
![]() |
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 21:55 |
|
Nisam imao pojma da je ovo njegov roman "Odani". To je jedan od dva Kobenova romana koje sam pročitao, tako da bih mogao da proverim ovu seriju (volim taj redosled, prvo knjiga, pa onda ekranizacija).
![]() |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 22:30 |
|
|
Stvaraju mi nemjerljivi napor serije koje su trebale biti film.
|
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 22:49 |
|
Ekranizacija Kobenovog romana "Nikom ne reci" iliti "Tell no one", jasno je pokazala kako se romani mogu pretvoriti u dobar film, kad se isti povere u ruke dobrim režiserima (i scenaristima, naravno). No, ide se linijom manjeg otpora, pa se rade miniserije, koje verovatno manje koštaju, a i ne zahtevaju angažovanje nekih glumačkih veličina i vrhunskih režisera.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2024 u 09:26 |
|
|
Tacno tako, i to je prva ekranizacija koliko mi se cini, i odmah su krenule mini-serije, cak se kod prvih videlo da je moglo u manje epizoda, i da je nekako nesredjeno,
El inocente mi se svidela , jeste Netflix ali je radio Oriol Paulo, poslednja je katastrofa.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |