Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stay Close (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Stay Close (2021)

Stay Close

Stay Close (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ostani blizu

Godina:

2021

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

375 min

Glavne uloge:

Richard Armitage
  >  Ray
Aidan Kelly
  >  Rudy
Poppy Gilbert
  >  Barbie
Isabelle Connolly
  >  Tawny Allure
Hyoie O'Grady
  >  'Ken'
Jo Joyner
  >  Erin Cartwright
Steph Lacey
  >  Leanne Morgan
Rachel Andrews
  >  Bea
Tallulah Byrne
  >  Jordan Shaw
Andi Osho
  >  Simona Farr
Youssef Kerkour
  >  Fester
Nila Aalia
  >  Priya Suwal
Daniel Francis
  >  Dave Shaw
Jack Shalloo
  >  Goldberg
Rod Hunt
  >  Stewart Green

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
marina-budimir View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marina-budimir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Stay Close (2021)
    Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 10:55
Harlan Coben mi uvijek djeluje naivno, a i zamorno. Pošto sam pročitala nekoliko njegovih knjiga odustala sam od njega, i kad su u pitanju ekranizacije. Komotno kod njega možeš pogledati prvu, drugu i zatim predzadnju i zadnju epizodu. I ništa ti neće nedostajati.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:26
Originalno postovano od strane marina-budimir marina-budimir piše:

Harlan Coben mi uvijek djeluje naivno, a i zamorno. Pošto sam pročitala nekoliko njegovih knjiga odustala sam od njega, i kad su u pitanju ekranizacije. Komotno kod njega možeš pogledati prvu, drugu i zatim predzadnju i zadnju epizodu. I ništa ti neće nedostajati.

Laguna je izdala pod imenom Odani 2012. godine.
Par zar Koben  nije bas prepoznatljiv po stalnim obrtima i kroz poglavlja uvek dodaje i unosi malo konfuzije u stilu  ko je, sta je, da li je, otkrivaju se tajne i obrce stvari za koje je prethodno mislilo da su bas takve,  i retko moze da se provali kraj. Pitka i lagana dela, i bas mi zbog prethodnog nije zamorno,u stilu da povezujemo stvari prateci nove tragove i stavimo se u ulogu osobe koja resava misteriju. Skoro sam citao jednu knjigu ,u pauzi izmedju knjiga Ili-ili i Avesalome, avesalome, bracnog para Ahndoril, otprilike 400 strana, procitao 100, pretpostavio da ide u progesnom smeru, preskocio i procitao poslednjih 50, zakljucak ama bas nista se nije desilo i pritom nedorecena, dakle dobra pretpostavka a ljudi odusevljeni knjigom.

Ažurirao AlexDeLarge - 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:36
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:37
Od Kobena čitah samo "Drži se" ("Hold tight" u originalu), bejaše mi dosadna, mada mi je on sam po sebi bio pitak, priča mi je bila praznjikava, likovi daleki. Nisam mogao pogrešniju da odaberem, no i nisam imao izbora tada. 

Hvala na osvrtu Robi, svaka ti čast kako izdržavaš sa tim serijama LOL 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 15:56
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Od Kobena čitah samo "Drži se" ("Hold tight" u originalu), bejaše mi dosadna, mada mi je on sam po sebi bio pitak, priča mi je bila praznjikava, likovi daleki. Nisam mogao pogrešniju da odaberem, no i nisam imao izbora tada. 

Hvala na osvrtu Robi, svaka ti čast kako izdržavaš sa tim serijama LOL 

Mada dosta ljudi je imalo pozitivnih komentara na Kobena i knjiga tog tipa, prijatelj mi radi u Delfiju pa znam, radnje nisu prazne ako je poenta njegovih knjiga obrti i misterija vezana za nestanke, ubistava, tajne, preispitivanje proslosti, itd. Da ne idem ko sta voli, ja citam skoro sve, osim ljubavnih, i odredjenih istorijskih, dosta mi je u svakodnevnom zivotu, mada mislim da je veznao za tu temu on jedan od boljih, ne racunajuci pisce koji su izdali dobre knjige, a pisu inace o drugim stvarima, a oprobali se i u tom zanru. Samo nisam razumeo sta se podrazumeva pod daleki likovi.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:04
Dobro de, ne razumem se u knjižare ili prodaju knjiga, tek kažem kako je Koben delovao na mene, jedna knjiga tj. Daleki likovi su oni likovi koji mi nisu bliski LOL Da li po mikro-svetu u kojem obitavaju, načinu razmišljanja, postupcima, motivacijama. Poput novih domaćih filmova npr, blagog pojma nemam šta se i zašto dešava, ne razumem ih išta, živimo neke paralelne živote, moja malenkost i likovi tih filmova, ili knjiga. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:24
Ok, mislio sam  na komentare kupaca  sa prodavcima u to vreme,  a  danas  vise na to da prodavci po drustvenim mrezama  imaju svoje grupe sto se tice knjiga i stripova  pa se i tamo dosta diskutuje, nisam mislio na prodaju.
 Pa ni meni vecina likova  naravno da nije bliska, kultura,tj. ukupno drustveno nasledje,  nacin zivota, vremesnko razdoblje, da li je LA ili neko mesto na severu Norveske, Tokio ili gradic u Brazilu, razliciti uticaji, kao i kod nas, BG ili npr. jug, ali dobro dali smo i vise nego dovoljno prostora datoj temi.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2022 u 16:38
 Radim na ulici, volim da kažem na tezgama, zbog snobova, mada su objektivno to štandovi, kućice sa policama and stuff. Meni kupuju mahom Danijelu Stil, Noru Roberts, Kapora, razne "junačke" (istorijske LOL), ili Lauševića itd LOL...mada je prvo pravilo da nema pravila. Koben mi retko kada padne u krilo, odmah se proda, Laguna ima male tiraže pa se koješta brzo rasproda, zato to plane na ulici potom.
Blesavim se oko nerazumevanja u knjižare/prodaje, lakše mi je tako nego da ulazim u to šta je popularno, šta kaže ovaj, onaj, ne volim da pričam o drugim ljudima ili o tuđem ukusu/afinitetu, širok je pojam a i time bivam sve dalji od onoga ličnog, subjektivnog, što sam zapravo i želeo da kažem in the first place LOL a ne želim da lišim sagovornika tog dela priče.

Mene ova serija, Koben, na papiru ili na ekranu, zapravo i ne zanimaju, nije to moj broj, post iznad napravih usputno, sa pravim ciljem tek da bih pohvalio robina. Smile

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 21:55
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Originalno postovano od strane marina-budimir marina-budimir piše:

Laguna je izdala pod imenom Odani 2012. godine.
Par zar Koben  nije bas prepoznatljiv po stalnim obrtima i kroz poglavlja uvek dodaje i unosi malo konfuzije u stilu  ko je, sta je, da li je, otkrivaju se tajne i obrce stvari za koje je prethodno mislilo da su bas takve,  i retko moze da se provali kraj. Pitka i lagana dela, i bas mi zbog prethodnog nije zamorno,u stilu da povezujemo stvari prateci nove tragove i stavimo se u ulogu osobe koja resava misteriju. Skoro sam citao jednu knjigu ,u pauzi izmedju knjiga Ili-ili i Avesalome, avesalome, bracnog para Ahndoril, otprilike 400 strana, procitao 100, pretpostavio da ide u progesnom smeru, preskocio i procitao poslednjih 50, zakljucak ama bas nista se nije desilo i pritom nedorecena, dakle dobra pretpostavka a ljudi odusevljeni knjigom.

Nisam imao pojma da je ovo njegov roman "Odani". To je jedan od dva Kobenova romana koje sam pročitao, tako da bih mogao da proverim ovu seriju (volim taj redosled, prvo knjiga, pa onda ekranizacija). Wink
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 22:30
Stvaraju mi nemjerljivi napor serije koje su trebale biti film.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 22:49
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Stvaraju mi nemjerljivi napor serije koje su trebale biti film.

Ekranizacija Kobenovog romana "Nikom ne reci" iliti "Tell no one", jasno je pokazala kako se romani mogu pretvoriti u dobar film, kad se isti povere u ruke dobrim režiserima (i scenaristima, naravno). No, ide se linijom manjeg otpora, pa se rade miniserije, koje verovatno manje koštaju, a i ne zahtevaju angažovanje nekih glumačkih veličina i vrhunskih režisera.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2024 u 09:26
Tacno tako, i to je prva ekranizacija koliko mi se cini, i odmah su krenule mini-serije, cak se kod prvih videlo da je moglo u manje epizoda, i da je nekako nesredjeno, El inocente mi se svidela , jeste Netflix ali je radio Oriol Paulo, poslednja je katastrofa. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.