Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fly Me to the Moon (2024) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Cobra1978 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member ![]() ![]() Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: Podgorica Status: Offline Points: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2024 u 12:10 |
Malo gorva za teoretičare zavjere
|
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 671 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije mi baš najjasnija poenta pravljenja ovog filma. Nije u potpunosti baziran na pravim likovima, ali jeste na događajima, pa me donekle podseća na Tarantinovo prekrajanje istorije, mada u nekom drugačijem stilu i maniru. Film baš kao da je zajahao na cunamiju popularnosti zavereničkog teoretisanja i ja mu ne vidim neku drugu svrhu, a to baš i nije moje omiljeno polje za kreiranje kinematografije.
Sa druge strane film je vizuelno prelep, raskošan, sa sjajnom kamerom, bojama, efektima i komplet scenografijom i kostimima. Iz svega toga nije ispala ni loša glumačka podela, odnosno rezultat. Oči su istinski uživale u filmu, dok je i sama materija u mom slučaju uvek dobrodošla i draga. Sam film kao zaokružena celina - onako. Može svakako da se pogleda. Očekujem dodatno raspirivanje polemika i teorija zavere svakako. |
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1641 |
Da li je Kjubrik doista snimio slijetanje na Mjesec u studiju ili jok???
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4725 |
Pitaj na fejsbuku, oni znaju, bili su tamo i držali mu patku jer sa seta nije išao na wc.
|
|
![]() |
|
zeropress ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2012 Status: Offline Points: 7 |
Film dobro funkcionira kao ljubavna priča, oba glavna lika imaju svoje traume, on poslovnu ona obiteljsku, te ih ta povrijeđenost zbližava.
Priča o utrci na Mjesec djeluje kao idealna pozadina za oslikavanje sposobne žene, koja pokazuje na simpatičan način kako daleko je moguće ići u manipuliranju ljudima, ako je cilj dobar. No ne izostaje njeno suočavanje s njim, koji je čvrst i moralan kao Petar (stijena), gdje ona ipak nalazi odgovor i nema onog - prerazličiti smo ili ne razumijemo se, nego - cijenimo jedno drugo, jer oboje su u srži dobri, samo su im putovi realizacije dobrih ciljeva bitno različiti.
U stvarnosti i je i nije baš tako, ali dobar cilj i dobro postupanje (dobra realizacija) nisu baš isto.
Da jesu, ne bi postojala izreka - Put u pakao popločen je dobrim namjerama.
|
|
![]() |
|
marcobobby ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 6 |
Zanimljiv koncept za jednu romantičnu komediju. Izbor za dvoje glavnih protagonista, koji se ''of course'' smuvaju do kraja, jeste na mestu. Johansson & Tatum poseduju potrebnu hemiju i uz to pružaju zadovoljavajuće performanse. Ona, lukava, pronicljiva, vešta na jeziku, a on, pomalo uštogljen, ozbiljan, predan zadacima od koji ne samo Amerika, nego ceo svet očekuje epohlno dostignuće. Baš me prijatno iznenadio Greg Berlanti i njegov scenaristički tim. Svakako da zaslužuje ogromnu preporuku.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |