| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fackham Hall (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Fackham Hall (2025)Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2025 u 21:04 |
|
vrlo dobra parodija. može se čoek nasmijat. mogla je to komotno bit i serija, novi zvonili ste milorade. gledati.
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2026 u 23:34 |
|
Jel' ovo parodija na 'Downton Abbey?' Ajde odgledaću i ovo
Ažurirao TotenhemovFanatik - 02.Sijecanj/Jan.2026 u 23:39 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2026 u 16:49 |
|
Ne mogu na to odgovoriti zato što pojma nemam što je Downtown Abbey.
Film nudi staromodni humor, ali ne kojekakve gluposti nego kvalitetni materijal. Nema političke korektnosti i nema hodanja po jajima jer bi se možda neko mogao uvrijediti, odnodno nije holivudska idiokratska nebuloza. Primjera radi, jesi li se međusobno ženili prvi rođaci u to vrijeme (e da bi imanje "ostalo u obitelji")? Jesu. No, onda? Naravno da to nije jedina stvar kojoj će se film rugati društvu prije 100 godina, drugi primjer su djeca dimnjačari. Tu su naravno i bezobrazluci prema ljubiteljima određenih žanrova, na primjer upadanje pisma u vrčinu kao prolog određenog romantičnog događaja, ali i čudan miris kemikalije na mrtvacu kojega prikrije sumpor koji peče oči i od kojega se pada u nesvijest. Da ne ispadne sve super, ima promašenih viceva vezanih za eng. jezik koji se ne daju ni prevesti kako treba, pa kloniranje štosa serije Doctor Who, ovdje postaje prezime Watt gdje kad se izgovori svi pomisle "što". Srećom tih je jako malo pa ih se ni ne sjećate kad film završi. Sve u svemu, prava komedija koja vas hoće nasmijati i definitivno ne samo jednom. Gledati. Ažurirao JoxerTM - 02.Sijecanj/Jan.2026 u 16:56 |
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2026 u 23:40 |
|
Ne znaš šta je "Downton Abbey"?
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 02:34 |
|
Stvarno dugo ne odgledah komediju ovakvog tipa. pravi britanski humor, koji sam oduvijek obožavao i jedan komičan prikaz britanske aristrokratije, koja je bila baš takva vjekovima.
I da, ovo je apsolutno parodija na "Downton Abbey", ali i na još neke britanske serije i filmove, kao i na britanske znamenite ličnosti.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 19:16 |
Ne. Vjerujem da je nekakav mejnstrim čim nemam pojma što je to. Mejnstrim, 99%, ne gledam. |
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 23:19 |
|
Ne znam šta je, ali ima serija i film. Bukvalno sve isto kao u ovom filmu, samo ozbiljna priča, pravi prikaz jedne aristokratske porodice u Engleskoj, koja vjekovima u vlasništu ima 'Dauntonsku Opatiju' i u nju ugošćava razne ljude visokog uticaja, glumce, režisere, kraljeve... Film ima tri dijela, meni se baš dopao. Ovaj film je prvenstveno parodija na to, a ostali segmenti su dodati kao začin parodije.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1508 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2026 u 15:09 |
|
Ne znam stvarno sta vam se toliko svidja u ovom filmu ,ovo meni nema veze sa britanskim humorom ovo je cista ma nije ni praodija vec kreveljenje na nivou Leslie Nilsena,Top secret,Ima li pilota u avionu cist americki humor onaj po meni najgore vrste. Pa nema normalne recenice u filmu,po njima trebali bi svaka dva minuta da smejemo posto jelte stalno je neka sprdacina. Verovatno je do mene jer nikad nisam voleo komedije ovog tipa gde na silu hoce da te nasmeju. Drugo totalno je predvidiv i ima puno stoseva vec vidjenih . Jedino pohvalno je to sto ima kritike Britanske aristokratije ,ali mislim jedno je kad na pocetku filma istaknes kako je normalno udati se za rodjaka ali ponavljati to svakih 15 min gubi car.I sprdanje na racun Agate mi bas nije leglo ali dobro . Neko pomenu Zvonili ste Milorde, ma nema veze sa tim a to je dobar britanski humor.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2026 u 15:39 |
|
Pa britanski je film, razumem otprilike da pišeš zapravo da te podseća na humor američkih parodija iz 1980ih, samo kažem da je film svakako britanski. Dok i britanski humor, iako se često pominje, ne znači zapravo ništa iole konkretnije 😂 to je samo fraza bez jasnog smisla (nije na tvoj račun, često to rabe ljudi).
Britanski humor bi bio tako i prizemnost Benny Hilla, šarm ealing komedija njihovih, sa potom cinizmom Monty Pythona, te mr Beanom, setimo se duha "Mućki" ili pa meni užasno repetativnog a niđe smešnog "Allo, allo" humora, te onda imamo Ricky Gervaisa, između vedrine filmova Richarda Curtisa, Fawlty Towers, Absolutely Fabolous ili pomenuti Yes Minister, kao pa Ali G-a i Crnu guju i trista drugih stvari između svega toga, vidiš već šta želim zapravo da kažem, sve je to međusobno prilično različito, uglavnom jedno ni ne liči na drugo, te nikada nisam uspeo da uhvatim smisao u toj "britanski humor" odrednici, jedino zajedničko im je da dolaze sa ostrva, stoji ali sam humor je toliko međusobno različit da je prosto nemoguće naći pravo značenje 😂 Opet, razumem otprilike šta si želeo reći sa tim "ovo nema veze sa britanskim humorom", no naravno da je i to britanski humor, samo je još jedan u nizu koji možda eto ne liči ne neki pređašnji ostrvski humor iz drugih filmova/serija, kao što je uglavnom slučaj i sa svime ostalim ionako 😂😂😂 |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1508 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2026 u 16:41 |
|
Eto svi ti primeri koje si naveo su meni bas britanski humor ,nemas ti to u americkim serijam i filmovima. A ovo bas nema nikakve veze sa tim ovo je bas americki humor ,necu sad i grdje da kazem jer vecina ljudi voli ovakve filmove i ovaj humor,samo kad se setim kad se top secret pojavio svi mi opisivali najbolja komedija ikada a meni nista smesno . Jbga nisam za tu vrstu humora. Eto slazem se sa tobom da je Alo alo isto bzvze humor,ali Faulty towers,Mucke naravno ,Crni guja,Da ministre ,pa Coupling koja mi je u stvari mozda i najbolja britanska humoristicka serija.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 149 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 2 sati 53 minuta , u 14:34 |
|
Parodija koja odnosi na uštogljenu britansku aristokratiju. Stvarno dobro zezanje nastaje kao proizvod ciničnog britanskog humora izmiksanog sa prizemnim, tipično američkim smislom za humor sa referencama na prevashodno današnju pop kulturu. Upečatljive role, gde vredi istaći neke od njih: Tom Felton, Ramon Tikaram, Damian Lewis i Katherine Waterston. Odlična zabava koja će vam izmamiti osmeh na lice. Naravno ne tražite baš ''dlaku u jajetu.''
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |