Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Evil Dead Rise (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Evil Dead Rise (2023)

Evil Dead Rise

Evil Dead Rise (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

fantazija, triler, horor

Trajanje:

97 min

Režija:

Lee Cronin

Scenarij:

Sam Raimi
, Lee Cronin

Glavne uloge:

Nell Fisher
  >  Kassie
Richard Crouchley
  >  Caleb
Oleksa Gorodenko
  >  Bridget
Samuel Dawson
  >  Jake
Tai Wano
  >  Scott
Mark Mitchinson
  >  Mr. Fonda
Melissa Xiao
  >  Newscaster
Jayden Daniels
  >  Gabriel
Mirabai Pease
  >  Teresa
Anna-Maree Thomas
  >  Jessica
Noah Paul
  >  Bruce

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Evil Dead Rise (2023)
    Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 08:34
Oki Iga, to može biti jedan od načina da se sagleda rimejk, tek eto meni je taj Evil Dead rimejk iz 2013. bio praznik, masa onoga što volim u hororu, dok me je upravo Jane Levy posebno obradovala, uopšte otklon od karikiranja, Bruce Campbella kao klovna koji trpi radnju u kakvom cirkuskom maniru, sve ono što nisam voleo u Raimijevim filmovima, sve ono što smo uostalom i videli previše puta, sa sve potom i tv serijom. No zato su sva brutalnost i frenetičnost bili zadržani u Alvarezovom filmu. Jedan od razloga zašto se radujem ovom sada filmu je upravo to što se nadam da se nastavljaju na taj stil iz rimejka. Ostaviti karikiranje, slapstick i uopšte komediju van horora koji bi trebalo da govori upravo o iskonskom, brutalnom, jezivom zlu. Ko pa voli sav taj humor prethodnih Evil Dead filmova (i serije), uvek im se može vratiti, njima makar ne fali materijala ali šta da radimo mi kojima nije do toga i želimo ipak čistokrvniji horor.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2023 u 16:45
Gledacu
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2023 u 21:44
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Oki Iga, to može biti jedan od načina da se sagleda rimejk, tek eto meni je taj Evil Dead rimejk iz 2013. bio praznik, masa onoga što volim u hororu, dok me je upravo Jane Levy posebno obradovala, uopšte otklon od karikiranja, Bruce Campbella kao klovna koji trpi radnju u kakvom cirkuskom maniru, sve ono što nisam voleo u Raimijevim filmovima, sve ono što smo uostalom i videli previše puta, sa sve potom i tv serijom. No zato su sva brutalnost i frenetičnost bili zadržani u Alvarezovom filmu. Jedan od razloga zašto se radujem ovom sada filmu je upravo to što se nadam da se nastavljaju na taj stil iz rimejka. Ostaviti karikiranje, slapstick i uopšte komediju van horora koji bi trebalo da govori upravo o iskonskom, brutalnom, jezivom zlu. Ko pa voli sav taj humor prethodnih Evil Dead filmova (i serije), uvek im se može vratiti, njima makar ne fali materijala ali šta da radimo mi kojima nije do toga i želimo ipak čistokrvniji horor.

Evil Dead Rise (2023) je jeziviji, krvaviji i odvratniji od Evil Dead (2013).
Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2023 u 22:03
Onako, kao veliki fan Evil Dead serijala, ovaj film je tu negdje na pola, ima krvi, ima pratktičnih efekata, fino snimljenih scena (kroz ključaonicu najbolja), ali mi je falilo one crne komedije. Ima u par navrata ali nije to to, možda i tražim puno, ne vjerujem da se tako nešto može snimiti, al time se vraćamo na temu zašto je uopšte snimljeno. Po meni Evil Dead franšiza nije to to bez Asha. Uglavnom okej zabavan mali film, zadnja trećina odlična. 6/10
Na vrh
Debilius View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Debilius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2023 u 23:00
Slažem se s tobom canijel. Imam dojam da su radili rimejk za klince kojima se ne da skidat filmove iz prošlog stoljeća.

I naravno, prilagođeno njima, tu su feminizirani muškarčići i šovinizirane ženskice(kriv naziv, možda je muškarača bolji).

Ali ok, film prolazi. Odali su Reimiju počast u tom nekom pristupu stradanjima aktera. Super hororčić, da nema cijelu povijest ispred sebe i može se smatrat svojevrsnim omažom i to je to.

Ok, Campbell je stari kenjac, ali mogli su uposlit Thomasa Gibsona, ili nekog sličnog, pa da Ash barem ima cameo u ovom filmu. Da je bilo uvalit Jim Careya kao mlađeg mislim da bi isto bilo ludnica. Šteta što je otišlo u drugom smjeru.

Bez Clatoo Verata Nkhm khm fora, nije to to do kraja.

Ipak, predlažem svima da pogledaju. Fin hororčić.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2023 u 18:41
Ok mi je film, avaj iritiralo me je svo to namigivanje fanovima, kao i besmislena potreba da sve bude linearno, očekivano, idemo od tačke A, do tačke B, sledeći nekakve tobože putanje prethodnih filmova. 
Svašta. Putiće možeš praviti sam sebi sve i kada se oslanjaš na koji god već univerzum, mit, storiju. No Raimi i Tapert su i ovde bili producenti, franšiza je u njihovim rukama, ne da se očekivati da će iko tu dobiti širom odrešene ruke da radi šta hoće sa filmom, pa ko god dobio ulogu režisera. I dalje mi je Evil Dead iz 2013. tata za ovo.  

"Pa kako ti je kog đavola onda ok film ako samo zvocaš?" upitao bi neko. 
Ta eto nedostajao mi je čitav taj demonski univerzum, brutalnost, sve ono što volim videti u hororu, nismo na livadi, međ cvećem i leptirima, dopalo mi se i to što se, rekoh u postu iznad uostalom, odmaklo od komendije, slapsticka, nekakve karnevalske zaebancije, meni ne može pogrešnijim akcentovanjem, ipak je pogođeno koješta ovde. Alyssa Sutherland mi je savršena. Problem filma mi je pre svega to što se nije izborio (ičime) da bude svoj, da oživi franšizu gromoglasnije, bez jeftinih podtema majčinstva i sličnih budalaština u vidu npr fan service uligivanja ljubiteljima franšize (kao da bi filmu to iole pomoglo sa njima, meh). Dakle, podnošljivo, no sve to sam već video, i to bolje, eto još u prethodnom filmu.
I tako...

Ažurirao puppet_master - 12.Svibanj/May.2023 u 18:46
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2023 u 22:15
Prevod je uradio Bambula ✨
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2023 u 20:27
Stavite ono sto ste videli ranije, iz serijala, po strani i dobicete jedan ludo krvavi i zabavni film.Ocekivao sam glupost, dobio mnogo vise.Hvala na prevodu
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2023 u 11:00
Stavite po strani Evil Dead klasike i dobit ćete nešto što nije Evil Dead nego klon svih klonova svega i svačega.

Ne znači da je film negledljiv, horor je na svom mjestu i... Ali ovo smo sve već vidjeli u bezbroj drugih horora.
Ovo nije Evil Dead, nego mediokritet za bacanje vremena uludo.

Ako kome nije jasno, evo i primjer - ovakvoga treši trolanja i sebe i publike nema, ma ni sličnoga u novom "evil deadu":

Preskočiti besmislicu i ponovno pogledati pravi Evil Dead (filmove ili seriju).

Ažurirao JoxerTM - 18.Srpanj/Jul.2023 u 11:05
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.