Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Evil Dead Rise (2023) |
Odgovori |
Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58021 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 08:34 |
Oki Iga, to može biti jedan od načina da se sagleda rimejk, tek eto meni je taj Evil Dead rimejk iz 2013. bio praznik, masa onoga što volim u hororu, dok me je upravo Jane Levy posebno obradovala, uopšte otklon od karikiranja, Bruce Campbella kao klovna koji trpi radnju u kakvom cirkuskom maniru, sve ono što nisam voleo u Raimijevim filmovima, sve ono što smo uostalom i videli previše puta, sa sve potom i tv serijom. No zato su sva brutalnost i frenetičnost bili zadržani u Alvarezovom filmu. Jedan od razloga zašto se radujem ovom sada filmu je upravo to što se nadam da se nastavljaju na taj stil iz rimejka. Ostaviti karikiranje, slapstick i uopšte komediju van horora koji bi trebalo da govori upravo o iskonskom, brutalnom, jezivom zlu. Ko pa voli sav taj humor prethodnih Evil Dead filmova (i serije), uvek im se može vratiti, njima makar ne fali materijala ali šta da radimo mi kojima nije do toga i želimo ipak čistokrvniji horor.
|
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Gledacu
|
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1299 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Evil Dead Rise (2023) je jeziviji, krvaviji i odvratniji od Evil Dead (2013).
|
|
canijel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 01.Studeni/Nov.2022 Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Onako, kao veliki fan Evil Dead serijala, ovaj film je tu negdje na pola, ima krvi, ima pratktičnih efekata, fino snimljenih scena (kroz ključaonicu najbolja), ali mi je falilo one crne komedije. Ima u par navrata ali nije to to, možda i tražim puno, ne vjerujem da se tako nešto može snimiti, al time se vraćamo na temu zašto je uopšte snimljeno. Po meni Evil Dead franšiza nije to to bez Asha. Uglavnom okej zabavan mali film, zadnja trećina odlična. 6/10
|
|
Debilius
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 16.Studeni/Nov.2019 Status: Offline Points: 363 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Slažem se s tobom canijel. Imam dojam da su radili rimejk za klince kojima se ne da skidat filmove iz prošlog stoljeća.
I naravno, prilagođeno njima, tu su feminizirani muškarčići i šovinizirane ženskice(kriv naziv, možda je muškarača bolji). Ali ok, film prolazi. Odali su Reimiju počast u tom nekom pristupu stradanjima aktera. Super hororčić, da nema cijelu povijest ispred sebe i može se smatrat svojevrsnim omažom i to je to. Ok, Campbell je stari kenjac, ali mogli su uposlit Thomasa Gibsona, ili nekog sličnog, pa da Ash barem ima cameo u ovom filmu. Da je bilo uvalit Jim Careya kao mlađeg mislim da bi isto bilo ludnica. Šteta što je otišlo u drugom smjeru. Bez Clatoo Verata Nkhm khm fora, nije to to do kraja. Ipak, predlažem svima da pogledaju. Fin hororčić. |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58021 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Ok mi je film, avaj iritiralo me je svo to namigivanje fanovima, kao i besmislena potreba da sve bude linearno, očekivano, idemo od tačke A, do tačke B, sledeći nekakve tobože putanje prethodnih filmova.
Svašta. Putiće možeš praviti sam sebi sve i kada se oslanjaš na koji god već univerzum, mit, storiju. No Raimi i Tapert su i ovde bili producenti, franšiza je u njihovim rukama, ne da se očekivati da će iko tu dobiti širom odrešene ruke da radi šta hoće sa filmom, pa ko god dobio ulogu režisera. I dalje mi je Evil Dead iz 2013. tata za ovo. "Pa kako ti je kog đavola onda ok film ako samo zvocaš?" upitao bi neko. Ta eto nedostajao mi je čitav taj demonski univerzum, brutalnost, sve ono što volim videti u hororu, nismo na livadi, međ cvećem i leptirima, dopalo mi se i to što se, rekoh u postu iznad uostalom, odmaklo od komendije, slapsticka, nekakve karnevalske zaebancije, meni ne može pogrešnijim akcentovanjem, ipak je pogođeno koješta ovde. Alyssa Sutherland mi je savršena. Problem filma mi je pre svega to što se nije izborio (ičime) da bude svoj, da oživi franšizu gromoglasnije, bez jeftinih podtema majčinstva i sličnih budalaština u vidu npr fan service uligivanja ljubiteljima franšize (kao da bi filmu to iole pomoglo sa njima, meh). Dakle, podnošljivo, no sve to sam već video, i to bolje, eto još u prethodnom filmu. I tako...
Ažurirao puppet_master - 12.Svibanj/May.2023 u 18:46 |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 213 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Prevod je uradio Bambula ✨
|
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 632 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Stavite ono sto ste videli ranije, iz serijala, po strani i dobicete jedan ludo krvavi i zabavni film.Ocekivao sam glupost, dobio mnogo vise.Hvala na prevodu
|
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4536 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Stavite po strani Evil Dead klasike i dobit ćete nešto što nije Evil Dead nego klon svih klonova svega i svačega. Ne znači da je film negledljiv, horor je na svom mjestu i... Ali ovo smo sve već vidjeli u bezbroj drugih horora. Ovo nije Evil Dead, nego mediokritet za bacanje vremena uludo. Ako kome nije jasno, evo i primjer - ovakvoga treši trolanja i sebe i publike nema, ma ni sličnoga u novom "evil deadu": Preskočiti besmislicu i ponovno pogledati pravi Evil Dead (filmove ili seriju). Ažurirao JoxerTM - 18.Srpanj/Jul.2023 u 11:05 |
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |