| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
El Lado Oscuro del Corazón (1992) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Laudanum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 27.Kolovoz/Aug.2009 Lokacija: Fukušima... Status: Offline Points: 104 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: El Lado Oscuro del Corazón (1992)Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2011 u 18:52 |
|
El Lado Oscuro del Corazón Aka The Dark Side of the Heart (1992) IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0104662/ Žanr: Drama, Komedija, Romantični Režija: Eliseo Subiela Scenario: Eliseo Subiela, Mario Benedeti (pesme), Huan Gelman (pesme) Uloge: Darío Grandineti, Sandra Baljesteros, Nača Gevara Zemlja: Argentina i Kanada Jezik: španski Trajanje: 127 minuta Neverovatno putovanje unutar uma jednog umetnika, koji stalno preispituje svoje postojanje i važnost. Film prožet simbolikom, elementima nadrealizma i dijalozima prepunih poezije. Poezija koju glavni akter recituje delo je poznatih pesnika Maria Benedetija, Huana Gelmana i Oliveira Žironda. Nadrealnu notu filmu daje prisustvo Smrti, otelotvorenu u liku crne, fatalne žene sa kojom glavni lik često vodi dijaloge koji vešto oslikavaju njegovu unutrašnju borbu i preispitivanje.
Radnja: Oliverio (Darío Grandinetti) je mladi pesnik iz Buenos Ajresa, koji kao većina boema, nema novca ali poseduje puno talenta i nadahnuća. Da bi preživeo prodaje svoje ideje reklamnoj firmi ili prodaje pesme za jedan biftek. Postoje samo dve stvari koje voli u životu: poeziju i žene. Međutim, nikako ne uspeva da se poveže sa bilo kojom devojkom. Na poslovnom putu u Montevideo, upoznaje prostitutku Anu, koja će mu promeniti poglede na svet i u koju se zaljubljuje. Nagrade: Argentinean Film Critics Association Awards 1993; Srebrni kondor za najbolju režiju, montažu i novu glumicu. Bergamo Film Meeting 1993; Dobitnik Bronzane ruže. Gramado Film Festival 1993; Zlatni Kikito za najboljeg glumca, režiju i muziku. Nominacija za najbolji film. Havana Film Festival 1992; Nagrada za najboljeg glumca, FIPRESCI Prize i Grand Coral - Second Prize. Montréal World Film Festival 1992; Grand Prix des Amériques. Opis by Laudanum(http://titlovi.com/) Ažurirao Laudanum - 05.Studeni/Nov.2011 u 20:13 |
|
![]() “There is only one true wealth in all the universe-- living time.” |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2011 u 21:56 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |