Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Eddington (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Eddington (2025)

Eddington

Eddington (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2025

Žanr:

drama, komedija, western

Trajanje:

148 min

Režija:

Ari Aster

Scenarij:

Ari Aster

Glavne uloge:

Joaquin Phoenix
  >  Joe
Clifton Collins Jr.
  >  Lodge
Pedro Pascal
  >  Ted Garcia
Landall Goolsby
  >  Will
Deirdre O'Connell
  >  Dawn
King Orba
  >  Warren
Amélie Hoeferle
  >  Sarah
Matt Gomez Hidaka
  >  Eric Garcia
Emma Stone
  >  Louise
William Belleau
  >  Officer Butterfly Jimenez
David Pinter
  >  Thin, Tattooed Man
Elise Falanga
  >  Nicolette
Keith Jardine
  >  Muscular Man
Luke Grimes
  >  Guy
Austin Butler
  >  Vernon Jefferson Peak
Rachel de la Torre
  >  Paula
Robert Mark Wallace
  >  Warren
Cameron Mann
  >  Brian
David Pinter
  >  Thin, Tattooed Man
Micheal Ward
  >  Michael

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Eddington (2025)
    Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 12:34
Ari Aster filmski stvaralac ? Pre bih rekao da je on unistitelj kad je u pitanju sve normalno u svetu filma. Hereditary sam gledao. Film pocinje kao gledljiv horor i prelazi u nesto totalno nelogicno i bzw a citao sam da je Bau Is Afraid jedan od najgorih filmova ikada i takodje nepovezan. Ima na zalost tih ''nekoliko'' izvikanih rezisera koji su uzeli da se poigravaju sa necim sto se zove film pa zato zbog te ''grupice'' rezisera smo skoro i izgubili doslednu normalnu dramu ili dosledan normalan triiler sa onim svojim obrtima. I kad spomenu ovaj film Bau Is Afraid, pre neku noc odgledah takodje gde igra Joaquin Phoenih od Paul Thomas Andersona Inherent Vice, film totalo nebulozan i nepovezan. I skoro sam gledao od Charlie Kauffmana Synecdoche, New York. Film pocinje normalno i onda totalno nepovezano i gubi svaku smisao i mislim i da sam reziser nije znao sta radi a kao zovu to ''umetnost'', ma umetnost malo sutra. Postoje normalni reziseri da sad ne nabrajam i ovi koji glumataju i skrnave nesto sto se zove film
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 12:39
A Joaqin Phoenih je bas zaredjao nekoliko diskutabilnih filmova dok Pedro Pascal, protiv kog nemam nista protiv ali pocelo je da ga ima u svakom projektu bilo to da je film, serija ili mini serija. Ponavljam nemam nista vs njega ali lik se brendirao i....Isto me tako podsetilo na onog Adam Drivera, lik snimio neke ok projekte dok se nije izbrendirao koji bili ok a onda se izbrendirao i svaki poznati reziser ga zvao da glumi u njegovom filmu kao sto su pre to radili Sa Leonardom Di Capriom. A cinjenica je, koliko god mi bio Di Caprio antipatican, Adam Driver nece uspeti biti ni blizu kao ovaj
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 16:12
Beogradski, neko ti danas stao na žulj? Iskreno, ni meni ne odgovara stil i nasleđe reditelja filma o kome se piše, kao ni onih koje si u postu pobrojao. Eddington neću gledati upravo zbog reditelja, kao i zbog same tematike koja me ni najmanje ne privlači. Opet, u pitanju je moj ukus. U skladu sa maksimom "svakom svoje" nema svrhe nešto se žestiti, već treba shvatiti da postoji nemali boj ljudi koji obožavaju neortodoksne, nepovezane, neobično stilizovane i generalno čudne filmove. Najlakše je preskočiti, a neka uživa ko voli...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 17:06
arBc, ma niko mi nije stao na zulj i naravno, o ukusima i misljenjima ne treba raspravljati. Nekome se svidja ovo a nekome ono. A ja ne naturam svoje misljenje ali iznosim svoje )
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 17:20
Svakom svoje, i ja se slažem, treba da postoji sve, nema svatko iste oči, niti svatko istu stvar traži i treba kad gleda neki film.

Ali da se vežem još na Arija Astera, najzanimljivije mi je kod njega, koji je još može se reći novi redatelj što ga Martin Scorsese već u više navrata hvali kao velikog umjetnika i genijalca novog doba filmaša i da voli njegove filmove, a evo čuh da voli i ovaj Eddington, a provjerio sam nisu vezani nikako ni srodstvom ni biznisom, znači kad dotičan Gospodin to kaže ima tu neke vrijednosti. Zato sam bio i odlučio upaliti Beau is Afraid i iskreno meni podbačaj od filma, ova ostala 3 njegova nisam još pogledao, možda sam baš izabrao najgori, ne znam.... ovaj Eddington bar nije neki Fantasy art film kao "Beau", pa mu možda i dam šansu, al tko zna kad, nije da i mene ne privlači ova tema.
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 21:48
Хвала на препоруци за Филм који морам одгледати. IgaBiva😊🤳✔.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 08:32
Beau is Afraid sam gledao cirka 5 minuta i batalio jer uopšte nije moj broj što bi rekli. Ali kapiram da ima dosta ljudi kojima paše otkačenost te vrste. Apsolutno treba da postoje takvi režiseri i filmovi.
Na vrh
Crimson Ghost View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Crimson Ghost Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 17:12
Ari Aster bolje da se vrati horor žanru.
Na vrh
pohotni-irvas View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pohotni-irvas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 17:32
Ako je Ari Aster „sve, samo ne običan“, onda je Eddington sve, samo ne film koji sam trebalo da gledam. Dva i po sata sam sedeo, čekao da shvatim šta se zapravo dešava i na kraju shvatio samo jedno – da sam tih dva i po sata sređivao kuću, bolje bih se zabavio. Film je neka čudna mešavina svega i ničega, kao da su Wes Anderson i Lanthimos seli da smisle recept, a onda zaboravili da dodaju osnovni sastojak – zanimljivost. Joaquin odlično glumi šerifa i to je jedina svetla tačka filma, Pedro je bljutav, dok Austin Butler i Emma glume… pa nešto, a ja sve to vreme glumim strpljenje. Ako vam se dopadne ovaj film, svaka čast – ja sam očigledno suviše staromodan, pa sam film završio sa traumom i pitanjem: „Zašto, Ari, zašto?“
Na vrh
jogurtmen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jogurtmen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 21:04
Izdržao 10 minuta, nakon toga ekspresno brisanje sa hard diska. Volim filmove Jorgosa Lantimosa i Vesa Andersona i ma koliko se neki njihovi filmovi činili uvrnuti, bizarni, očekvano neočekivani ... držali su mi pažnju. U potpunosti se slažem sa prethodnim komentarom koji je napisao @pohotni-irvas.
Na vrh
bosko-zecevic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bosko-zecevic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2025 u 17:58
Iako nisam ljubitelj glumacke postave, uzivao sam u svih 148 minuta filma.
Na vrh
Ultras36 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ultras36 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2025 u 17:41
Dali moze neko stavili titlove za ovaj film hvala
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2025 u 20:32
1o min ---> delete
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2025 u 22:20
LOL

Pa ljudi zar vas nije sram brisati film, to je magnum opus najvećeg režisera svih vremena.
Pustimo to što ga ja od prvog filma nazivam precijenjenim šarlatanom...
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 10:31
Ovo je film koji je "One Battle After Another" htio biti - aktualan, politički, a da ukazuje na probleme, kritičan, surov, da potegne koja pitanja, a opet da bude i zanimljiv i zabavan.

Ari Aster je režijski i scenaristički apsolutno nadmašio Paula Thomas Andersona i to govorim kao netko tko uopće nije simpatizirao njegove prethodne filmove. Da se razumimo ne mogu reć da je ovo odličan film, ali mi je na kraju bio sasvim dobar, zadnjih uru vrimena je jako jako dobro. U ovom filmu nema nikakvih pozitivaca, zapravo zbog mjesta radnje, neki mali ruralni američki gradić i stila toga mjesta ovo je kao neki vestern, ali bez pozitivnih likova, zato je završnica baš alternativno vestern-rockerska. Mogu usporediti sa užarenom atmosferom i gradacijom Spikeovog filma "Do the Right Thing".

Najveća muka ovoga filma je vrijeme radnje, a to je doba korone, 2020., na početku je to baš istaknuto sa nekim stvarima, karakteristikama koji su obilježavali to doba, te su me s time podsjetili na to mračno SF doba, a to nije baš mjesto kojem mi se vraća.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 10:52
Baš bi slično napisao, ali ukratko da mi je ok  , jeste što se vremena radnje tiče,   mučno mi je uvek, trebalo mi je malo vremena da to pregrmim, isto je i za neke druge filmove.
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 11:01
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Baš bi slično napisao, ali ukratko da mi je ok  , jeste što se vremena radnje tiče,   mučno mi je uvek, trebalo mi je malo vremena da to pregrmim, isto je i za neke druge filmove.

To vjerojatno i odbija mnoge ako su se uputili prije samog gledanja ili ove koji ugase u toku prvih pola sata, iako ih shvaćam iskreno, mučno je to, PTSP proradi. Ali eto, mogu reć da unatoč svemu mi nije iskustvo "žali bože vremena" iako je početak stvarno bio na momente "ajme meni". Sve skupa dobro iskustvo sa moje strane, iako nije film kojem bih se vraćao.
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 11:31
možda kad bi detaljno proučio političke događaje SAD-a, 
što mi ne pada na pamet, 
možda bi mi bio smisleniji...
pogledao sam ga na ubrzano i bacio u smeće. 
Šteta vremena. 
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 20:53
Zanimljiva satira upakovana u crnohumornu vestern komediju. Joaquin Phoenix briljira, ali njemu uz rame samo ''tašta'' Deirdre O'Connell, dok ostaje žal što Emma Stone nije imala značajniju rolu. Kreativni filmadžija Aster iznova se dokazao kao originalni stvaralac zabavnih ''pokretnih slika''.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.