| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
DVD-ROM problem |
Odgovori
|
| Korisnik | |
toknezev
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 21.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 1292 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: DVD-ROM problemObjavljeno: 05.Ožujak/Mar.2005 u 09:39 |
|
Juče sam prebacivao neke filmove na hard disk i brzina prebacivanja sa cda na hard je bila prosječno oko 4500 kbps. No onda je odjednom prešao na brzinu oko 1900kbps i neide više. Probam presnimiti film s dvda i isto brzina oko 1900 kbps. Sad me zanima zašto je tako odjednom brzina pala i kako ju vratiti na normalnu brzinu? Molio bih vas za pomoć jer moram napuniti dva harda sa filmovima ovaj vikend i ovom brzinom neću nikako stići. I još što se promjenilo, kad krenem presnimavati, uspore se sve aplikacije koje rade u pozadini (winamp, bsplayer,..) a s prijašnjom brzinom je radilo normalno.
Prije nekih dvije godine sam pročitao na forumu da se kod nekih dvd i cdromova može aktivirati veća brzina čitanja tako da se duže drži ona tipka kojom otvaramo rom. Da li se dobro sjećam i kako to napravaiti? Imam LG dvdrom.
Hvala
|
|
|
I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum. |
|
![]() |
|
tlisak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
˙°¤. mirotvorac .¤°˙ Pridružen: 06.Rujan/Sep.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 785 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2005 u 12:15 |
|
Jedna od mojih pretpostavki je da ti se DMA isključio pa provjeri to.. Desni klik na My Computer-Properties-Hardware-Device Manager-IDE ATA/ATAPI Controllers pa tamo nađi svoj uređaj i uključi opciju DMA if avalible ...samo nagađam |
|
![]() |
|
toknezev
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 21.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 1292 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2005 u 13:09 |
|
Dobro pretpostavljaš. Odmah sam nakon pokretanja topica otišao provjeriti i Dma je bio isključen. Stavio sam pod transfer mode DMA if available, no pod current transer mode i dalje stoji Pio mode tako da to nije pomoglo. Probao sam sa deinstalacijom uređaja no ne pomaže. No nakon konzultacija sa par pajadaša, mislim da je u ovom problem. Kad podignem Windowse i upalim Windows task Manager, od 256 rama koliko imam odmah mi je zauzeto 150. Možda je neki virus na kompu koji mi jede memoriju, pa nemam dovoljno raspoložive memorije, i tad windowsi sami gase dma mode i pale pio. Scanirao sam sa nod32 i on ne nalazi nikakav virus. Ima li ko kakav prijedlog kako da saznam što mi jede memoriju i kako ugasit taj pio mode?
|
|
|
I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |